Zöld-foki Köztársaság

Országok részlete

Zöld-foki Köztársaság Zöld-foki Köztársaság - transparent

Kínálunk 14 szállás lehetőséget árak: 160 900 Ft - 5 222 900 Ft.

Régió:

A Zöld-foki szigetek az Atlanti-óceán gyöngyszeme, Afrikától mintegy 450 km-re, nyugatra fekszik. Egzotikus, érintetlen, turisták által alig felfedezett terület, ahol mindig meleg és napsütéses klíma és kristálytiszta, néhol smaragdzöld, néhol azúrkék tenger fogadja az ide látogatót. A szigeteket körülölelő Atlanti-óceán különleges világa kék bálnákkal, palackorrú delfinekkel és teknősökkel igazi kuriózum, szélfútta fehér homokos strandjai lenyűgözik a nyaralni vágyókat. Látogasson el velünk ide, ahol télen is nyár fogadja, fedezze fel velünk a búvárok és szörfösök paradicsomát!

Mikor érdemes utazni?

A főszezon októbertől márciusig tart, de egész évben kellemes az idő. 

Miért érdemes utazni?

Az érintetlen területek, szigettúrák a vulkáni eredetű hegyvidékeken, a sóbányák, sós tavak, a homokos strandok, a búvárkodás, a szomorú dalok (fado), a lüktető latin ritmusok, a hangulatos halászfalvak és a hamisítatlan zöld-foki-szigeteki hangulat miatt. 

Átlaghőmérsékletek:

       levegő     víz  

okt

nov

dec

jan

feb

márc

ápr

27

26

26

26

25

26

26

23

23

23

23

22

23

23


Időeltolódás: 

A közép-európai időszámításhoz képest, Magyarországhoz viszonyítva -2 óra az időeltérés. (A téli időszámításra való átállás más időpontban van, így előfordulhat -3 órás időeltérés is.) 

Hivatalos nyelv:

Portugál és kreol de a turisták által látogatott helyeken és szállodákban általában beszélnek angolul, franciául és németül is. 

Vízum: 

Magyar állampolgároknak a belépéskor rendelkezniük kell még 6 hónapig érvényes útlevéllel, valamint a beutazáshoz turista vízum szükséges - ennek költsége kb. 25 EUR, melyet mindenki beszerezhet a Zöld-Foki Köztársaság nemzetközi repülőterén (Sal). Külföldi állampolgárok megérkezéskor a repülőtéren válthatják ki a vízumot. 

Hivatalos pénznem:

Zöld-Foki szigeteki Escudo (CVE). Behozatala és kivitele tilos, ezért a dollárt vagy az eurót javasoljuk, amellyel a legtöbb helyen fizethetnek is. Árfolyam (2007 zeptember): 1 EUR kb. = 111 (CVE). Bankautomaták NEM állnak rendelkezésre, a hitelkártyák csak bankokban (kevés számú) használhatóak pénz felvételére. 

Egészség:

Az utazáshoz nincs szükség kötelező védőoltásra, de az általános oltások javasoltak, mint a sárgaláz, tetanusz, Hepatitis A, B, stb. Részletesebb információkért kérjük, forduljon háziorvosához vagy a Nemzetközi Oltóközponthoz. Csapvíz nem fogyasztható. Lehetőleg kerüljék az utcán vásárolt zöldségek, gyümölcsök fogyasztását.  Hasmenéses megbetegedés előfordulhat, valamint érzékenyebb emberek esetében számolni kell az eltérő klíma okozta megterheléssel. Télen is használni kell magas fényvédő faktorszámú napozó krémeket, hogy  elkerüljék a gyakori problémát okozó leégést. Sürgős orvosi ellátás igénye esetén forduljon a szálloda személyzetéhez.

Látnivalók: 

  • Sao Tiago 

A központi sziget Sao Tiago, itt található a főváros, Praia is. A főváros nem a szigetek legszebbik városa (ez a kitüntető cím Mindelo-t illeti), de nagyon kellemes hely, belvárosa egy sziklás fennsíkra épült, melynek neve Platô. A város két strandja a központtól nyugatra található. Praia-tól 10 kilométerre nyugatra fekszik Cidade Velha (Öreg Város), amely a legrégibb portugálok által épített város a szigeteken. Nagyszerű panorámában lehet részünk, ha felkapaszkodunk Fort Real da Sao Felipe-ig. Praiai-tól 20 kilométerre található a legközelebbi zöldellő földműves telep, Sao Domingos. Itt van néhány üzlet, ahol kaphatók a helyi kézműipar remekei. Sao Tiago északi végében fekszik a sziget második legnagyobb települése, Tarrafal, mely strandjairól híres. Ide menetrendszerinti busszal juthatunk el a fővárosból. 

  • Sal 

Sal, a sík, sivatagos sziget az európai társasutak egyik kedvelt állomása. Számukra Santa Maria a legalkalmasabb célpont. Az egyéni utazók a sziget központját, Espargos-t keressék fel, itt könnyen találhatnak éttermet és panziót maguknak. Ezen a szigeten van a nemzetközi repülőtér is, Sal és Praia közötti naponta közlekedik repülőjárat, de hetente kétszer hajó is indul innen. A lapos sziget vulkanikus eredetű. Nevét onnan kapta, hogy a szigeten található vulkán kráterében különleges sókirtályokat találtak a felfedezők. Pedra da Lume salt pits: a kis kráterbe szivárgó tengervíz sójából alakultak ki a különleges formájú kristályok, különleges mély-rózsaszín színükkel páratlan látványt nyújtanak. 

  • Buracona Pools

A tengerparti bazaltba különleges medencéket alaklított ki a tenger, melyekben egyedülálló flóra és fauna alakult ki. 

  • Palmeiras

Bájos halászfalu ősi emélkekkel és festői piaccal. 

  • Sao Vicente 

Sao Vicente a Zöld-foki szigetek második legfontosabb szigete. Itt van a szigetek legpezsgőbb életű városa, Mindelo. Mindelo rendelkezik a legmélyebb vizű kikötővel, számos bár és szórakozóhely van itt, és az éttermek is vetekszenek a Praia-iakkal. Festői gyarmati házai nagyrészt kétemeletesek, erkélyekkel és redőnyös ablakokkal. 

  • Santo Antao

Santo Antao a legszebb szigetek egyike, ez a legzöldebb sziget, egyike azon kevés szigetnek, ahol sok fa található. A sziget egyik települése sem különösebben érdekes, de dombos és dús növényzetűbelső területei nagyszerű terepet jelentenek a túrázóknak. Ugyancsak kiváló kiránduló-hely Brava, amely a legkisebb a Zöldfoki szigetek lakatlan szigetei közül. 

Borravaló: 
A turizmusban általános elfogadott normák szerint kb. a szolgáltatás értékének 10 %-a az ajánlott borravaló. 

Fényképezés:

A fényképezésre, filmezésre vonatkozóan a helyi idegenvezető minden esetben pontos felvilágosítást ad a helyi előírásokról és szabályokról. 

Javaslataink: 
A ruházat maximálisan kényelmes, lehetőleg természetes anyagú legyen, elegáns ruha nem szükséges.A napsütés szinte mindig erős, ezért napolajjal, naptejjel és fejfedővel védekezzenek az erős napfény ellen. Napszemüveg és kényelmes nyitott lábbeli egészítse ki ruházatunkat.

Keresések eredményei
Tippünk
Morabeza

Morabeza starstarstarstar

Reggeli
egyéni -
160 900 Ft/fő-től
+ járulékos költségek
Értékelés: 5,3 / 6Holidaycheck értékelés
Tippünk
Dunas de Sal

Dunas de Sal starstarstarstar

Reggeli
egyéni -
168 000 Ft/fő-től
+ járulékos költségek
Értékelés: 5,0 / 6Holidaycheck értékelés
Tippünk LM
Oa Belorizonte

Oa Belorizonte starstarstarstar

All inclusive
repülő egyéni Pozsony
207 000 Ft/fő-től
+ járulékos költségek
Értékelés: 0,0 / 6Holidaycheck értékelés
Tippünk LM
Iberostar Club Boa Vista

Iberostar Club Boa Vista starstarstarstarstar

All inclusive
repülő egyéni Pozsony
214 000 Ft/fő-től
+ járulékos költségek
Értékelés: 5,1 / 6Holidaycheck értékelés
Tippünk
Tippünk LM
Royal Decameron Boa Vista

Royal Decameron Boa Vista starstarstarstar

All inclusive
repülő Pozsony
266 900 Ft/fő-től
+ járulékos költségek
Értékelés: 4,9 / 6Holidaycheck értékelés
Tippünk LM
Oasis Salinas Sea

Oasis Salinas Sea starstarstarstarstar

All inclusive
repülő Pozsony
307 900 Ft/fő-től
+ járulékos költségek
Értékelés: 4,7 / 6Holidaycheck értékelés
Tippünk LM
Riu Karamboa

Riu Karamboa starstarstarstarstar

All inclusive
repülő Pozsony
323 900 Ft/fő-től
+ járulékos költségek
Értékelés: 5,1 / 6Holidaycheck értékelés
Tippünk LM
Sol Dunas

Sol Dunas starstarstarstarstar

All inclusive
repülő Pozsony
326 900 Ft/fő-től
+ járulékos költségek
Értékelés: 4,7 / 6Holidaycheck értékelés
Tippünk LM
Riu Touareg

Riu Touareg starstarstarstar

All inclusive
repülő Pozsony
329 900 Ft/fő-től
+ járulékos költségek
Értékelés: 5,2 / 6Holidaycheck értékelés

egyéb ajánlatok >