Zambia

Országok részlete

Zambia Zambia - transparent

árak: - .

Zambia, kontinensének  turisták számára legbiztonságosabb országa, ahol az emberek békében és harmóniában élnek egymással. Lélegzetelállító természeti környezet, gazdag élővilág,valamint Afrika legjobb szafari szolgáltatása vár itt, Afrika keleti régiójában.

Az ország a beutazás és ott-tartózkodás szempontjából a "II. Fokozott biztonsági kockázatot rejtő országok és térségek" kategóriájába tartozik.

Főbb információk

Hivatalos megnevezés: Zambiai Köztársaság

Államforma: elnöki köztársaság

Főváros: Lusaka

Terület: 752 614 km²

Lakosság: 15 023 315 fő

Hivatalos pénznem: Zambiai kwacha

Nemzetiségek: afrikai 98.7%, európai 1.1%, egyéb 0.2%

Nyelvek: hivatalos nyelv az angol

Vallások: protestáns 36%, római katolikus 27%, ősi vallások hívei 27%, afrikai kersztény 9%, egyéb 1%

Időeltolódás Magyarországhoz képest: +1 óra

Vízum: Magyar állampolgárok csak érvényes vízum birtokában utazhatnak Zambiába. 

Miért utazzunk Zambiába?

Az ország legfőbb vonzereje természeti adottságaiban rejlik, de a helyiek igyekeznek csábító programlehetőségeket is kínálni. Szafarija legendás, vízesései lenyűgözőek, és kedvelt programlehetőségei a távolabbi területekre szervezett túrák, melyek során bepillantást nyerhetünk különböző falvak életébe.

Látnivalók:

  • Viktória-vízesés
  • Lusaka
  • Vonat Múzeum
  • Nemzeti Múzeum
  • részvétel egy szafari túrán

UNESCO világörökségi helyszínek:

  • Mosi-oa-Tunya / Viktória-vízesés (természeti/1989)

Árak, vásárlás:

A fővárosban kizárólag ismert bankban váltsunk pénzt, vagy használjunk automatát, tekintettel arra, hogy hamisított helyi fizetőeszköz és USD bankjegyek vannak forgalomban. 

Éghajlat:

A terület legnagyobb részén két fő évszak van: az esős nyáron, vagyis általában novembertől áprilisig és a száraz évszak az év többi részében. A száraz évszak maga is két szakaszra oszlik: a hűvös száraz évszak májustól augusztusig tart, a forró pedig szeptember és október hónapokban. Legkellemesebb a hűvös száraz évszak időjárása. Hideg ekkor sincs.

Egészség:

Zambiában az egészségügyi szolgáltatások színvonala - különösen vidéken - nagyon alacsony. Még az alapvető gyógyszerek és injekciós tűk beszerzése is problémát jelenthet. Csak forralt vagy palackozott vizet fogyasszon, kerülje a jégkockával készített italok fogyasztását.

Biztonság:

Különös körültekintés szükséges a North Western, Copperbelt, Central és Luapula tartományok vidéki területeinek fölkeresése során – amelyek közel esnek a kongói határhoz -, elsősorban éjszaka.

Néhány hasznos tanács:

  • Az elektromos áram 230 V feszültségű, 50 Hz, az európai normáktól nagyrészt eltérő típusú csatlakozókkal, így adapterre szükség lehet.

Fontos elérhetőségek:

Cím: 
Plot 8097 Dunduza, Chisidza Crescent Longacres, Lusaka 
Levelezési cím: 
Lusaka
P. O. Box 30815
Előhívó: 
260
Telefon: 
(260) 966-841 -215
Tiszteletbeli konzul: 
Dr. Gaudenzio Massimino Rossi