Saint Barthelemy

Országok részlete

Saint Barthelemy Saint Barthelemy - transparent

árak: - .

A Guadeloupe-szigetektől észak-nyugatra található Saint-Barthelemy egy igen kicsi sziget, alig több, mint 25 km2 a területe. Dombos területei legtöbbször a tengerre néznek. Élővilága, lakói és építészete egyedülálló. Ez a kicsi sziget számos felfedezésre csábít: 22 finom, fehér homokú strand veszi körbe. Legtöbbjük korallzátonnyal van körülvéve, melyek így természetes medencét hoznak létre. Saint-Barthelemy kitűnő hely a búvárkodás szerelmeseinek. Elegendő egy egyszerű pipa vagy könnyűbúvár felszerelés, a látvány amely a sziget körül a víz alatt elénk tárul egyedülálló.

Főbb információk

Hivatalos megnevezés: Saint-Barthélemy

Államforma: elnöki köztársaság

Főváros: Gustavia

Terület: 21 km²

Lakosság: 8938 fő

Hivatalos pénznem: euró

Nemzetiségek: francia, feketék (mulatt, mesztic)

Nyelvek: francia

Időeltolódás Magyarországhoz képest: -5 óra

Vízum: Nem szükséges, magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak Albániába. Az útlevélnek a visszautazástól számítva 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Miért menjünk Saint Barthélemy szigetére?

A tengerpart és a számtalan kapcsolódó vízi sport mellett a sziget sziklái és hegyei csalogatják a kirándulni, túrázni vágyókat. St Barts élővilága is egyedi: iguánák, éjjel virágzó kaktuszok, számtalan csak itt őshonos növény várja a természet szépségeire fogékony utazókat. A sziget körüli korallzátony védett terület. A sziklákkal tagolt tengerparton 22 homokos strand található, ezekből 15 alkalmas úszásra.

Árak, vásárlás:

Mivel vámmentes kikötő, ezért sok világmárka üzlete megtalálható Gustaviában, és a sziget második legnagyobb városában, St Jeanban is. Kiváló éttermek, nyüzsgő éjszakai élet gondoskodik a szórakozásról.

Közlekedés:

A sziget autóval mindössze két óra alatt körbejárható. A szigetet legegyszerűbb természetesen repülővel megközelíteni - nemzetközi repülőtér a szomszédos St Martin szigetén található, Európából ide érkeznek meg a gépek. Innen helyi légitársaságok kisgépeivel lehet átrepülni St Bartsra (az út mindössze 10 perc). Légi összeköttetése még Guadelope szigetével van (45 perc). Akit esetleg elriaszt St. Barthélemy aprócska reptere és rövid kifutópályája, az St Martinról át is kompolhat. Az út mindössze 45 perc, nem kevésbé látványos, de talán kevésbé kalandos.