Francia Polinézia

Országok részlete

Francia Polinézia Francia Polinézia - transparent

Kínálunk 3 szállás lehetőséget árak: 385 900 Ft - 862 900 Ft.

Régió:

Francia-Polinézia Franciaország speciális státuszú területe, mely bizonyos szintű autonómiával rendelkezik. A területnek elnöke, parlamentje és kormánya van, helyi rendeletek alkotására felhatalmazással rendelkezik, de többek között a külügyek és a külföldiek be- és kiutazásának szabályozása Franciaország központi szerveinek hatáskörében marad. Öt szigetcsoport alkotja – Marquises, Touamotu, Société /itt található fővárosa Papeete, Tahiti szigetén és Bora-Bora szigete is/, Gambier, Australes – Észak-Amerikától 6500 km, Ausztráliától 6000 km távolságra.

Főbb információk

 Hivatalos megnevezés: Francia Polinézia

 Államforma: elnöki köztársaság

 Főváros: Papeete

 Terület: 4 167 km²

 Lakosság: 268 270 fő

 Hivatalos pénznem: Csendes-óceáni valutaközösségi frank

 Nemzetiségek: nagyrészt polinézm, kisebb részt ázsiai

 Nyelvek: francia

 Vallások: katolikus, protestáns

 Időeltolódás Magyarországhoz képest: -10 óra

 Vízum: Magyar állampolgárok érvényes útlevéllel, vízum nélkül utazhatnak Francia Polinéziára.

Látnivalók:

  • Papeete
  • Bora Bora
  • Huahine
  • Más kisebb szigetek
  • Hasznos időtöltés: vízi sportok, búvárkodás, úszás a delfinekkel, gyöngyhalászat

Gasztronómia:

A polinéz ételek kizárólag friss gyümölcs, zöldség, tengeri hal, rák, kagyló felhaszná-lásával készülnek. Az egyéb termékeket, elsősorban húsokat Új-Zélandról importálják. A szigetek közül Tahiti rendelkezik a leghíresebb konyhával, amely ötvözi a polinéz, az ázsiai és a francia ízvilágot. A szigetek nemzeti itala a sör, de szinte kötelező megkóstolni a frissen facsart trópusi koktélokat is.

Árak, vásárlás:

A váltási árfolyam mindenhol megegyezik, a valuták közül az EUR-t és az USD-t váltják a legkedvezőbben. Bár az említett valutákat a legtöbb helyen elfogadják, érkezéskor a tahiti repülőtéren mindenképpen érdemes helyi frankot váltani, amivel kisebb ajándéktárgyakért, piaci termékekért fizetni lehet. Pénzkiadó automaták kizárólag a nagyobb szigeteken (Tahiti, Moorea, Bora Bora) találhatók, és a főszigeti ATM-ek kivételével csak munkaidőben használhatók.

Biztonság:

Francia Polinézián a közbiztonság viszonylag jónak mondható, de különböző típusú egyéni bajba jutások (pl. útlevél, bankkártya vagy egyéb okmányok ellopása) előfordulhatnak. 

Közlekedés:

A helyi közlekedésben az autóutak helyenként rossz állapotúak az előforduló erős szél miatt, de elővigyázatosságot követel a hétvégén, főleg az esti órákban tapasztalható ittas vezetés, emiatt ezek az időszakok kerülendők. A buszközlekedés menetrendje nem teljesen megbízható, ezért célszerűbb taxit igénybe venni. 

Éghajlat:

Nedves trópusi éghajlat lévén – az éves átlaghőmérséklet 25,5 Celsius fok - a szigeteken júniustól októberig tart a nedves, hűvösebb évszak (éjszaka 15-18 Celsius fok, nappal 25-28 fok maximális hőmérséklet), az év másik fele a száraz évszak, 30-32 Celsius fok maximum hőmérséklettel.

Egészség:

A trópusi éghajlat alatt - és a helyi szennyvíz csatornahálózat illetve a szemétszállítás szervezettségének alacsony színvonala miatt különösen – a csapvíz használata ivásra csak a tahiti városi szállodai hálózatban veszélytelen, egyéb források nem javasoltak. Célszerű megoldás a palackozott víz fogyasztása.

Néhány hasznos tanács:

  • Franciaország részeként 2007. február 1-től tiltott a „Nyilvános fedett helyeken való dohányzás” (pl. pályaudvarokon, repülőtereken, egészségügyi intézményekben, munkahelyeken, iskolákban, éttermekben és kávézókban, irodákban, munkahelyeken, stb.). A dohányzási tilalom megszegése szabálysértést képez.
  • A repülőutak hosszú időtartama alatt javasolt a sok folyadékivás, és kerülendő az alkohol illetve kávé túlzott fogyasztása. 
Keresések eredményei
Tippünk
Tippünk
Tippünk
Francia Polinézia - Paradicsomi nyaralás 4 szigeten

Francia Polinézia - Paradicsomi nyaralás… starstarstarstar

Önellátás, Program szerint
egyéni -
785 900 Ft/fő-től
+ járulékos költségek
Értékelés: 0,0 / 6Holidaycheck értékelés

egyéb ajánlatok >