Észtország

Országok részlete

Észtország Észtország - transparent

Kínálunk 1 szállás lehetőséget árak: 179 990 Ft - 189 990 Ft.

Észtország, a legészakibb fekvésű balti állam 1991-ben nyerte vissza függetlenségét a Szovjetuniótól. Túlnyomórészt sík vidék, melynek felszínét sok-sok tó tarkítja. Az ország a Balti-tenger partján terül el, és számos szigettel rendelkezik. A földterület legnagyobb része művelés alatt áll vagy erdősített. A főváros, Tallinn, egyike a legépebb állapotban megmaradt középkori európai városoknak. 

Főbb információk

 Hivatalos megnevezés: Észt Köztársaság

 Államforma: parlamentáris köztársaság

 Főváros: Tallinn

 Terület: 45 226 km²

 Lakosság: 1 311 870 

 Hivatalos pénznem: euró

 Nemzetiségek: 65% észt, 28% orosz, 7 % egyéb

 Nyelvek: észt, finn, orosz

 Vallások: katolikus, protestáns

 Időeltolódás Magyarországhoz képest: -1 óra

 Vízum: Magyar állampolgárok beutazása vízummentes. 

UNESCO világörökségi helyszínek:

  · Tallinn történelmi központja (óvárosa) (kulturális/1997)
  · A Struve földmérő vonal (Fehéroroszország, Észtország, Finnország,
   Lettország, Litvánia, Norvégia, Moldovai Köztársaság,
   Orosz Föderáció, Svédország, Ukrajna) (kulturális/2005)

Látnivalók:

 • Alexander Nyevskij-katedrális
 • Óváros
 • Hosszú Hermann torony
 • Kadriorg palota
 • Szent Olav templom
 • Kiek in de Kök
 • Tallinni dóm
 • Toompea vár
 • Városháza gyógyszertár

Biztonság:

Általánosságban szólva a közbiztonság kielégítő Észtországban. Az alapvető biztonsági szabályok betartása esetén, kellő körültekintés mellett a külvárosi részeken, vagy a történelmi belvárosban nem valószínű, hogy a turistát kellemetlen incidens éri. 

Gasztronómia:

A baltikumi konyhák hagyományaiból az észt őrizte meg napjainkig a legteljesebben azokat a specifikus nemzeti vonásokat, amelyek a XX. század elejére alakultak ki. A tej és a burgonya nélkülözhetetlen alapanyaga az ételeknek, az észteknél előforduló élelmiszerek csaknem mindegyikével társítható, sőt, olyan ételekkel is együtt készítik, amelyek semmilyen más nép ételeiben nem fordulnak elő együtt (például tej borsóval, hallal, burgonyával – cukrászkészítmény alkotórészeként). A halat rendkívül változatosan készítik. A sajátos halszag semlegesítésére a hagyma helyett füstölik, aszalják vagy szárítják a halat. A húsételek közül a sovány sertéshúst, a bárányt és a borjút főzik vagy sütik leginkább. Kedvelik a kásaszerű zöldséges-gabonás ételeket is.

Éghajlat:

Az éghajlat mérsékelten kontinentális. A leghidegebb hónap a február (-6 °C), legmelegebb a július (17 °C), ez azonban csak átlagérték, télen az általános hőmérséklet -20-25°C. Gyakran esik az eső, ezért a csapadék egyenletes időeloszlású, évi közepes mennyisége Tallinnban 570 mm. 

Közlekedés:

Észtországban a városi tömegközlekedés átlátható, megbízható pontos. A kitáblázás, a menetrend betartása általános. A külföldiek számára használható és ajánlható. Tallinni Városi Önkormányzat által hozott, nagy publicitást kapott döntés, amely szerint a tallinni tömegközlekedés ingyenes lesz 2013. január 1-től, csak a tallinni lakosokra vonatkozik, így a turistáknak mindenképpen szükséges jegyet váltani.

Árak, vásárlás:

Észtországban némileg alacsonyabbak az árak, mint a skandináv országokban, de manapság már eléri a nyugat európai árszínvonalat.

Egészség:

Az ország közegészségügyi és higiénés helyzete jónak mondható. A csapvíz fogyasztható. Az orvosi és a kórházi ellátás színvonala magas, a költségek arányban állnak a szolgáltatás minőségével.

Fontos elérhetőségek:

Nagykövetség és Konzuli hivatal, Tallinn

 • Cím: 15025, Tallinn, Narva mnt. 122.
 • Telefon: 00-372-605-1880, 605-1882
 • Fax: 00-372-605-4088
Keresések eredményei
Tippünk
Észt, Lett, Litván körutazás

Észt, Lett, Litván körutazás

Reggeli
repülő Budapest
179 990 Ft/fő-től
+ járulékos költségek
Értékelés: 0,0 / 6Holidaycheck értékelés

egyéb ajánlatok >