Ecuador

Országok részlete

Ecuador Ecuador - transparent

Kínálunk 1 szállás lehetőséget árak: 1 289 000 Ft - 1 289 000 Ft.

Régió:

Kicsiny kiterjedése ellenére Ecuador látnivalók színes tárházát kínálja látogatóinak. Kultúrájának szilárd alapját ma is létező, sokszínű bennszülött szokások adják. Jól megőrzött és bevált építészeti megoldásokkal találkozhatunk, s elmerenghetünk a természet hatalmasságán, szokatlan vulkáni tájak és sűrű esőerdők végtelennek tűnő hálózata közepette, az Andok göröngyös magasföldjén.

A Külügyminisztérium Ecuador Sucumbios tartományt, illetve az ország Kolumbiával határos vidékét a „II. Fokozott biztonsági kockázatot jelentő célországok és térségek” kategóriába sorolta.

Főbb információk

 Hivatalos megnevezés: Ecuadori Köztársaság

 Államforma: elnöki köztársaság

 Főváros: Quito

 Terület: 283 560 km²

 Lakosság: 15 790 900 fő

 Hivatalos pénznem: amerikai dollár

 Nemzetiségek: mesztic 65%, bennszülött 25%, egyéb 10%

 Nyelvek: spanyol

 Vallások: főleg római katolikus

 Időeltolódás Magyarországhoz képest: -6 óra

 Vízum: Magyar állampolgárok turista célú beutazása vízummentes. 

Miért utazzunk Ecuadorba?

Az ország ideális környezet mind a pihenni vágyók, mind pedig a kalandot keresők között.Az Andokban számos működő vulkán található,értékes vizű források, csodás tengerpartok és amazon esőerdők várják a turistákat. 

UNESCO világörökségi helyszínek:

  · Galapagos-szigetek Nemzeti Park (természeti/1978, 2001) 
  · Quito óvárosa (kulturális/1978) 
  · Sangay Nemzeti Park (természeti/1983) 
  · Santa Ana de los Rios de Cuenca történelmi központja (kulturális/1999)

Látnivalók:

 • Cotopaxi
 • Quito
 • San Farnsisco kolostor
 • La Ronda
 • Avenida Amazonas
 • El Panecillo
 • Vivarium
 • Amazonas-medence
 • Otavalo
 • Galapagos-szigetek
 • Vulkánok sugárútja

Biztonság:

Ecuador területén mind az erőszakos, mind az erőszak nélküli bűnözés formái igen gyakran előfordulnak. A külföldiek által látogatott nagyvárosok közül elsősorban Quitóban és Guayaquilban kell különös óvatosságot tanúsítani. Az ország terrorista fenyegetettsége alacsony, mindazonáltal a közbiztonság általában véve rossznak mondható. 

Közlekedés:

A szárazföldi közlekedés biztonsága erős kívánnivalókat hagy maga után, különösen az esti és az éjszakai órákban. Az úthálózat minősége rendkívül rossz, a közlekedési szabályok betartása esetleges. Az esőzések a hegyvidéki zónákban gyakran okoznak földcsuszamlást, az alacsonyabban fekvő területeken pedig árvizet. A hegyek között gyakran erős köd nehezíti a közlekedést.

Gasztronómia:

A főzéshez leggyakrabban használt alapanyagok a rizs, a tojás, a marhahús, a halak és a zöldségek. Nagyon finom helyi ételkülönlegesség a caldo de pates, a cuy és a lechon.

Éghajlat:

Ecuador tengerpartján trópusi éghajlat uralkodik. Ez januártól májusig tart. A felföldön mérsékelt hegyvidéki éghajlat a jellemző. Amazóniában ismét trópusi az éghajlat, mindennaposak az esők. A országban a legmagasabb hőmérséklet januárban 30-35 °C, míg a legalacsonyabb júliusban 5-25 °C körüli.

Árak, vásárlás:

Szükséges kisebb címletű pénzeket vagy érméket magával vinnie, néhány boltban vagy hotelban ugyanis elutasítják a nagy címletű USD-t. Pénzt váltani lehetséges a repülőtéren, a bankokban és a nagyobb városok hoteljaiban. Használhatók a Visa és MasterCard típusú bankkártyák.

Egészség:

A sürgősségi egészségügyi ellátás színvonala általában rendkívül alacsony. A Galápagos-szigetekre utazóknak számolniuk kell azzal hogy komolyabb orvosi beavatkozást lehetővé tévő orvosi infrastruktúra a helyszínen nem áll rendelkezésre, a legközelebbi kórház kb. 1000 km-re található.

Fontos elérhetőségek:

Magyarország Ecuadorral kapcsolatban illetékes külképviselete Argentínában, Buenos Aires
Buenos Aires - Nagykövetség
Cím: Calle 11 de Septiembre 839, Capital Federal, Ciudad de Buenos Aires
Előhívó: (00)-(54)-(11)
Telefon: 4777-1770, 4778-3130
Ügyelet: 4777-1770
Rendkívüli és meghatalmazott nagykövet: Józsa Mátyás

Néhány hasznos tanács:

 • Az elektromos áram 120-127 V feszültségű, 60 Hz, az európai normáktól eltérő típusú csatlakozókkal, így adapterre szükség van.
 • A kokatea Latin-Amerikában általában nem minősül kábítószernek, számtalan helyen (boltokban, piacon) szabadon kapható, fogyasztása az érzékszervekre éppúgy veszélytelen, mintha itthon mákos tésztát ennénk. Azonban még a legkisebb mennyiség behozatala esetén is az USA, EU, valamint hazánk vámszervei büntetőeljárást indítanak!
Keresések eredményei
Tippünk
 Kolumbia - Ecuador - Galápagos-szigetek - Körutazás az Egyenlítő mentén

Kolumbia - Ecuador - Galápagos-szigetek …

Program szerint
repülő Budapest
1 289 000 Ft/fő-től
+ járulékos költségek
Értékelés: 0,0 / 6Holidaycheck értékelés

egyéb ajánlatok >