Dominikai Közösség

Országok részlete

Dominikai Közösség Dominikai Közösség - transparent

árak: - .

Dominikáról kókuszpálmák és homokos tengerpart, azúrkék tenger és a Cuba Libre ötlik mindenkinek elsőként az eszébe. A kicsiny karibi sziget Kolumbusz kora óta alig változott. Földrajzi adottságai, történelme, kultúrája és lakói azonban neki is megadják azt a jellegzetes „fűszert”, mellyel a szigetvilág valamennyi tagja rendelkezik, mely rávilágít azokra a leheletnyi különbségekre, amik megkülönböztetik egymástól a desztinációkat. Ez nem az a Dominika! Mármint az ismertebb, sokkal nagyobb, turisztikailag felkapott, spanyol nyelvű, ugyancsak karibi Dominikai Köztársaság. A Dominikai Közösség a szerényebb, kicsi névrokon.

Főbb információk

Hivatalos megnevezés: Dominikai Közösség

Államforma: parlamentáris köztársaság

Főváros: Roseau

Terület: 754 km²

Lakosság: 71 293 fő

Hivatalos pénznem:Kelet-karibi dollár 

Nemzetiségek: fekete: 91%, mulatt és kreol: 6%, indián: 2%, egyéb 1%

Nyelvek: angol

Vallások: 61 % római katolikus, 39 % egyéb

Időeltolódás Magyarországhoz képest: -6 óra

Vízum: Magyar állampolgároknak vízummentes érvényes útlevéllel, amely a hazatérés időpontjától számított 6 hónapig még érvényes legyen.

Miért utazzunk Karib-szigetekre?

Kókuszpálmák és homokos tengerpart, azúrkék tenger és Cuba Libre . A legtöbb idelátogató számára a Karib-szigetek jelentik a tökéletes kikapcsolódás forrását. Itt valóban nincs hiány napfényben, tengerben és homokban, de érdemes a parti üdülőhelyen vagy a minden kényelemmel felszerelt kirándulóhajó fedélzetén túl is körülnézni, mert a karibi világ számtalan egyéb látnivalót is kínál. Minden szigetnek saját jellegzetes "íze" van, melyet a földrajzi adottságok, a történelem, a kultúra és az ott élő emberek alakítottak ki. A Karib-szigeteken vége-hossza nincs a "tökéletes" kikapcsolódást nyújtó nyaralási lehetőségeknek.

UNESCO világörökségi helyszínek:

 · A Morne Trois Pitons Nemzeti Park (természeti/1997)

Közlekedés:

Az országban bal oldali a közlekedés. Az utak minősége változó. Igen gyakori a gyorshajtás és a hasonló közlekedési kihágások miatt történt baleset ezért ajánlott az óvatos, fokozott figyelemmel történő közlekedés. Érdemes mindenre kiterjedő balesetbiztosítást kötni.

Biztonság:

Nem rossz a közbiztonság, de azért előfordulnak zsebtolvajlások, gépjárműből történő lopások. A vásárok, mulatságok, karneválok idején tanácsos az értékeinket a hotelszobában hagyni. Egyébként se viseljünk ékszert magunkon, ne tegyük közszemlére azt, hogy milyen drága cuccaink vannak. A pénzkiadó automatáknál legyünk körültekintőek. Ha a sziget elszigetelt helyeire megyünk, akkor nem árt helyi személy kíséretében programozni. Az útleveleket ne hordjuk magunknál, hagyjuk a hotel széfjében.

Árak, vásárlás:

A helyi fizetőeszközön kívül számláinkat USA dollárral is rendezhetjük, hitelkártyás fizetés azonban az országban nem megoldható.

Egészség:

Az egészségügyi ellátás színvonala alacsony. A tartózkodás idejére teljes körű egészségügyi, szükség esetén visszautaztatást is biztosító utasbiztosítás javasolt.

Fontos elérhetőségek:

Cím:
Calle G. No. 458.entre 19. y 21. Vedado, Havanna
Előhívó:
00-53-7

Telefon:
833-3365, 833-3346

Ügyeleti mobil:
00-53-5 280-21-10

Rendkívüli és meghatalmazott nagykövet:
Dr. Drexler András

Néhány hasznos tanács:

  • Az erős áramlatok miatt ajánlott elkerülni a keleti partszakasz következő strandjait: Rosalie, Bout Sable, La Plaine.
  • Az elektromos áram 230 V feszültségű, 50 Hz, az európai normáktól eltérő típusú csatlakozókkal, így adapterre szükség van.