Curacao

Országok részlete

Curacao Curacao - transparent

árak: - .

Hogy mi teszi Curacao szigetét ennyire egyedivé? Káprázatos tengerpartok, lenyűgöző építészeti remekművek, fantasztikus tengeri élővilág és még sok más, például a méltán híres tengerkék likőr, amely a szigetről kapta a nevét. Csodálatos módon Curacaokiesik a hurrikánok útjából, így minden évszakban bátran látogatható, ez az oka annak is, hogy búvárkodásra kiválóak vizei. Az egész évben átlagosan 25 fokos tengervíz olyannyira kristálytiszta, hogy 30 méterre is leláthatunk, több, mint 400 féle tengeri élőlényt tárva szemünk elé, beleértve a rájákat, cápákat, teknősöket és 57 féle káprázatos, színes korallt. 

Főbb információk

Hivatalos megnevezés: Curacao

Államforma: alkotmányos monarchia

Főváros: Willemstad

Terület: 444 km²

Lakosság: 141 766 fő

Hivatalos pénznem: Holland antillákbeli font 

Nyelvek: holland

Időeltolódás Magyarországhoz képest: -6 óra

Vízum: Magyar állampolgároknak nem kell vízum a Curacaora és a többi, a Holland Királyság területét képező szigetre (Aruba, Sint Maarten, Bonaire, Sint Eustatius és Saba) történő belépéshez.

Látnivalók:

  • Willemstad
  • Piscadera öböl
  • Waterfort erőd
  • Amsterdam erőd
  • Nassau erőd
  • Riffort

Éghajlat:

Curaçao klímája félsivatagos. Januártól szeptemberig van a száraz, és októbertől decemberig három hónapos esős évszak. A sziget hőmérséklete kiegyenlített mind éves mind napi szinten. Az állandó tengeri szellő nappal hűt, éjjel melegít. A sziget kívül esik a hurrikánok zónáján.

Egészség:

Aruba, Curacao, Bonaire és Sint Maarten szigetein található kórház. Nincsenek különös fertőző betegségek.

Közlekedés:

 A járművek az út jobb oldalán haladnak. Nincs kötött pályás közlekedés. A fővárosban hidak ívelnek át a hosszú öböl felett.