Ciprus

Országok részlete

Ciprus Ciprus - transparent

Kínálunk 85 szállás lehetőséget árak: 29 990 Ft - 1 849 900 Ft.

Régió:

Ciprus a kényelmes, gondtalan és biztonságos nyaralás tökéletes helyszíne. A meleg időjárás, a kellemes tengervíz és a helyiek kedvessége életünk egyik legszebb emlékévé teheti az itt eltöltött napokat. Ciprus a Földközi-tenger harmadik legnagyobb szigete, amit gyakran a szépség és a szerelem szigeteként emlegetnek. A sziget a Földközi-tenger keleti csücskében, három földrész – Európa, Ázsia és Afrika – szomszédságában található. A táj rendkívül sokszínű, a sziget április és május hónapban virágba borul. Ciprus kulturális öröksége mintegy 9000 évre tekint vissza. Minden korszak emlékei megtalálhatóak: görög templomok, török mecsetek, római mozaikok, 15. századi egyházi freskók. Persze Ciprust nem csak a sok Műemlék teszi vonzóvá, hanem a mélykék tenger, lakóinak vendégszeretete és természetesen a mediterrán időjárás, amely télen is kellemes pihenést biztosít.

aphrodite sziklakyrenia kikoto

Főbb információk:

Főváros: Nicosia, mely a sziget középső részén található, s (a szigethez hasonlóan) kettéosztja a déli, szabad és főként görögök, illetve az északi, Törökország által megszállt és főként törökök lakta részeket elválasztó Zöld Vonal. A megszállt területeken 1983 óta létezik a csak Törökország által elismert Észak-ciprusi Török szakadár állam. Nem része Ciprusnak a szigeten fekvő két brit szuverén támaszpont, Akrotíri és Dekíria (területük összesen 254 km²).Ciprus 2004.május 1. óta az Európai Unió tagja (a megszállt területek tagságának felfüggesztése mellett).

 Nyelv: Görög és török; a turisztikai régiókban főként angolul beszélnek.

Időeltolódás: Közép-Európa időszámításához viszonyítva + 1 óra (pl. ha Magyarországon 12.00 - Cipruson 13.00 óra van)

Pénznem: Euro

Lakosság: Kb. 735.000 lakos

Alapterület: Összesen 9.251 km2, amelyből 3.355 km2 a török-ciprusi területre esik.

Éghajlat: jellegzetesen mediterrán: meglehetősen meleg és száraz, csapadék főleg november és március között, olykor villámlással, mennydörgéssel kísért zivatarok formájában esik. Havazás csak a hegyekben fordul elő, a tengerparti övezetben sosem fagy. Az enyhe tél általában március-áprilisban gyorsan csap át a nyárba. A Troodoszon a magasabb területeken az éghajlat kontinentális.

Területe: 9250 km2 (33% törökök által lakott terület)

Népesség: 788 457 fő (2007-es népszámlálási adatok)

Vallás: Ciprus összlakosságának mintegy 78%-a görög-ortodox keresztény, míg 18% muszlim vallású. A vallási határok azonban a belső határ mentén élesen elválnak egymástól, az északi rész szinte teljesen mohamedán, míg a déli részen szinte kizárólag keresztények élnek. A nyelvi megoszlás a vallásihoz hasonló, a vallási hovatartozás a nemzeti hovatartozást is determinálja.

Politikai és gazdasági stabilitás: A ciprusi gazdaság legmeghatározóbb eleme a szolgáltató szektor, ez adja a GDP háromnegyedét. Ezen belül főként az idegenforgalom és a pénzügyi szektor számottevő. A szigetre évente több mint kétmillió turista látogat, azaz a lakosság közel háromszorosa. A pénzügyi szektor fő vonzerejét az off-shore vállalati tevékenység adja: közel ötvenezer bejegyzett off-shore cég létezik az országban.

Beutazási szabályok: Magyar személyi igazolvány, vagy A beutazástól az útlevélnek 3 hónapig érvényesnek kell lennie.

Fizetőeszköz: euró. Bankkártyát szinte mindenütt lehet használni, és sok ATM automata is van.

Boltok nyitva tartása:  13:00-16:00 óráig szieszta van, valamint szerdán és szombaton délután az üzletek csak 14:00 óráig tartanak nyitva. Vasárnap minden zárva, kivéve az üdülőterületeken levő üzleteket.

Időeltolódás: +1 óra.

Telefonhívás: Hívás Magyarországra: 00-36, ezután tárcsázva a mobil előhívószámot (30, 20, 70), vagy a budapesti vonalas számnál az 1-es számot.

Borravaló: Hasonló, mint Magyarországon, kb. 10%.

Tömegközlekedés:  A távolsági buszok nem érintik a látványosságokat, így az autóbérlést, vagy a fakultatív, magyar nyelvű kirándulásokat javasoljuk.

Taxi: Iránytaxi/Service taxi (4-7 személyes) jár a nagyobb városok között (Nicosia, Limassol, Larnaca, Paphos), a tarifa változó.

Áram: 220 Volt, adapter szükséges, melyet kölcsönözni lehet a szállodákban vagy megvásárolni a szupermarketekben.

nicosialarnaca part

Általános Információk Észak-Ciprusról

Ország: Észak-Ciprusi Török Köztársaság

Államforma: Parlamentáris Köztársaság
Főváros: Nicosia
Népesség: kb. 265. 000 fő
Népcsoportok: török ciprióta 33%, törökországi török 66%, egyéb 1%
Hivatalos nyelv: török, beszélt nyelvek: angol, ciprusi török, görög
Vallás: szunnita mohamedán 99%, egyéb 1%
Hivatalos pénznem: török líra (TRY) = 100 kurus
Diplomáciai képviselet: Nincs
Ciprus Konzuli Hivatal: Prodromou & 2 Demetracopoulou str. 3rd floor Antonis Zenios Tower, 1090 Nicosia (az északi területeken a konzuli segítségnyújtás lehetősége korlátozott).
Telefon (00)-(357) 22 459 130 /131/132/133, (00)-(357) 99-486-468
Fax: (00)-(357) 22-459-134
Konzul: Gáll Marianna

Önkéntes magyarországi képviselet: www.nctohungary.com

Az Észak-Ciprusi Török Köztársaság független állam Ciprus szigetének északi harmadán. A lakosság szinte 100%-ban a török nyelvű etnikumhoz tartozik. Két fő csoportja van: a török ciprióták és a betelepült anatóliai törökök. Nicosia északi fele az Észak-Ciprusi Török Köztársaság területéhez tartozik, a város mindkét ország fővárosa. Noha Észak-Ciprus fejlettségben kissé elmarad a déli területtől, azonban szépségben, kulturális emlékekben mindenképpen vetekszik vele. Aki járt már Észak-Cipruson, az a hangulatos kis települések, az érintetlen, homokos tengerpart, az ősi várak felejthetetlen emlékeivel térhetett haza. A török ciprusiak barátságosak, mosolygósak és vendégszeretőek.

Történelem:

A köztársaságot egyoldalúan 1983-ban, kilenc évvel a görög ciprióta államcsíny után kiáltották ki. Az államcsínyt 1974-ben az EOKA-B (Ciprióta Harcosok Görög szervezete) a görög katonai junta támogatásával hajtotta végre. Ezt követte a sziget északi részének török megszállása. Korábban, 1983 között ezen a területen az Észak-Ciprusi Szövetségi Állam létezett. Észak-Ciprust jelenleg kizárólag Törökország ismeri el független államként. Az Iszlám Konferencia Szervezete már tett lépéseket Észak-Ciprus elismertetése érdekében, míg a nemzeti kormányok és az Ciprusi Köztársaság de jure szuverenitását ismerik el a sziget teljes területe fölött. Az ENSZ több határozatában is megerősítette, hogy az Észak-Ciprusi Török Köztársaságot illegális formációnak tartja. Észak-Ciprus gyakorlatilag Törökország önkormányzattal rendelkező protektorátusa. Noha az ország intézményeit nem ismerik el, Észak-Ciprus elnökét elfogadják a ciprusi török közösség tárgyaló képviselőjének. Az utóbbi években, a sziget ügyeiben az újraegyesítés kérdése dominált. A törökök üdvözölték Ciprus tervezett csatlakozását az Európai Unióhoz és 2004-ben mindkét oldalon népszavazást tartottak az Egyesült Nemzetek Szervezete közvetítésével kidolgozott megbékélési tervről. Ezt a tervet Tassos Papadopoulos, a Ciprusi Köztársaság elnöke, és Rauf Denktas, a török ciprióták elnöke egyaránt ellenezte. A török ciprióták többsége viszont elfogadta, míg a görögök túlnyomó része elvetette. Végeredményben Ciprus megosztott országként, az északi rész nélkül lépett be az Európai Unióba. A szavazás eredménye nyomán Denktas elnök lemondott, utódja a megoldást kereső Mehmet Ali Talat lett. 

kyrenia2larnaca templomszikla ciprus

Gasztronómia:

A ciprusi konyha nagyon különleges. Az ételek mediterrán jellegűek, a görög konyha ízeire hasonlítanak, de gazdagítják a török és a közel-keleti konyha jellemzői is. A hagyományos görög és török ételek azonosak és gyakran a nevük is hasonló. Előételként szolgál a hummus/humus (csicseriborsószósz), taramas/tarama (füstölt tőkehalikra), talatouri/cacik (joghurt mentával, uborkával), tahine/tahin (szezámkrém citrommal) és elies/zeytin (zöld olíva zúzott fokhagymával és tört koriandermaggal). A paraszti főzelék gyakran valamilyen jóízű egytálételt jelent, ilyen pl. a louvia me kolokithakia/burulce (szemes bab cukkinivel és olívaolajjal) vagy a barmies/bamya (egy hibiszkusz-féle, az okra termése paradicsom-mártással). A trahanas/tarhana szárított keksz-féle hajdinából és joghurtból, ezt a ciprusi sajttal (halloumi) együtt levesbetétként fogyasztják. Népszerű a paradicsom, a helyi paprika, a padlizsán, az articsóka és az avokádó. A hal általában igen drága, mert a sziget partjai halban szegények. Mégis feltétlenül érdemes megkóstolni a következő fajtákat: barbouuni/barbun (grillezett tengeri márna), maridhes/gopes (sült ponty), xifia (olajban, citromlében pácolt kardhal, grillen sütve). A fritőzben készült tintahal (kalamarakia/kalamar), ha frissen fogottból készült nagyon ízletes, de sajnos a legtöbb étteremben a Távol-Keletről hozzák be az alapanyagot. Az édességeknél a keleti konyha jellemzői érvényesülnek. A lukumi egy zselészerű mandulás sütemény, a baklava mandulás-mézes réteslapokból áll, a lokumádesz fahéjas mázzal bevont apró fánkocska, a karidaki zölddióból készül, amelyet szegfűszeges sziruppal öntenek le. A nap végén jól esik egy pohár helyi sör, vagy bor. Cipruson a borászat hagyományai négy évezredre nyúlnak vissza, az ókorban a bor alapozta meg a sziget gazdagságát. Innen szállítottak bort a fáraók asztalára, de keresettek voltak a ciprusi borok az ókori görögök és rómaiak idején is. A világ egyik legrégebbi, önálló néven nevezett desszertbora, a Commandaria a legenda szerint eredetileg Oroszlánszívű Richárd és a keresztes lovagok asztalára készült. A ciprusi vörös- és fehérborok világhírűek (pl. Keo Hock, White Lady, Keo Claret, Domaine d’Ahera). A vörös fajtákból sokkal nagyobb a választék. Ciprus déli részén az otelló és az afames a legkedveltebb, azonban északon nem találunk egyik fajtából sem. A fejlődő ipari borászat termékei a helyi jellegű fehér és vörös kantara. Több más bort Törökországból és Európa más országaiból importálnak. Ciprus nevezetes “tüzes vize”, a magas alkoholfokú Zivania, szőlőből, többszöri lepárlással készül. Étkezés utánra ajánlják a Five Kings konyakot. Aki egészséges innivalót keres, próbálja ki a szigeten termő gyümölcsök egyikéből facsart friss gyümölcslevet. Hihetetlenül frissítő hatású a forró nyári napokon az élőflórás joghurttal készített „Airani” nevű ital, a „soumada” pedig egy meleg, kényeztető nedű, ami mandulatejből készül, és forró vízzel szolgálják fel.
Ne hagyja ki a ciprusi kávét sem. Ezt az erős kávét kérheti többféleképp: lehet „sketo” (cukor nélkül), „metrio” (közepes) vagy „glyko” (édes), és mindig jár mellé egy pohár hideg víz.


Italok:

A nap végén jólesik egy pohár helyi sör vagy bor. Cipruson a borászat hagyományai 4000 évre nyúlnak vissza. Az ókorban a bor alapozta meg a sziget gazdagságát. Innen szállítottak bort a fáraók asztalára, de keresettek voltak a ciprusi borok az ókori görögök és rómaiak idején is. A világ egyik legrégebbi, önálló néven nevezett desszertbora, a Commandaria a legenda szerint eredetileg Oroszlánszívű Richárd és a keresztes lovagok számára készült. A ciprusi vörös- és fehérborok világhírűek (pl. Keo Hock, White Lady; Keo Claret, Domaine d’Ahera). A vörös fajtákból sokkal nagyobb a választék. Ciprus déli részén az otelló és az afames a legkedveltebb, azonban északon nem találunk egyik fajtából sem. A fejlődő ipari borászat termékei a helyi jellegű fehér és vörös kantara. A legtöbb fajtát Törökországból vagy Európából importálják. Ciprus nevezetes “tüzes vize”, a majdnem tiszta alkohol Zivania, szőlőből készül, többszöri lepárlással. Étkezés utánra ajánlják a Five Kings konyakot. Aki egy egészséges innivalót keres, próbálja ki a szigeten termő gyümölcsök egyikéből facsart friss gyümölcslevet. Hihetetlenül frissítő hatású a forró nyári napokon az élőflórás joghurttal készített “Airani” nevű ital, a “soumada” pedig egy meleg, kényeztető ital, amely mandulatejből készül és forró vízzel kísérve tálalják. Ne hagyja ki a ciprusi kávét sem. Ezt az erős kávét kérheti többféleképp: lehet ‚sketo’ (cukor nélkül), ‚metrio’ (közepes) vagy ‚glyko’ (édes), és mindig egy pohár hideg vízzel szolgálják fel.
 

ciprusi csirkeciprusi ételekciprusi2

Lakosság:

A Ciprusi Köztársaság területének 35%-a török fennhatóság alatt áll (ez a sziget északi fele, ahol a természeti kincsek 70%-a koncentrálódik). 142 000 görög ciprusit – a népesség egynegyed részét – űztek el a megszállt területről. Egyidejűleg azokat a török ciprusiakat, akik a szabad területeken éltek, vezetőik erőszakosan a megszállt területre telepítették. 115 000 embert költöztettek át Törökországból a megszállt terület gyarmatosítása, a sziget demográfiai arányainak megváltoztatása, valamint a politikai helyzet ellenőrzése érdekében.
Napjainkban a lakosság szinte 100%-ban a török nyelvet beszélő török etnikumhoz tartozik, két fő csoportja van: a török ciprióták és a betelepült anatóliai törökök. Az idősebb török ciprióták legnagyobb része beszél  görögül. Elenyésző számban élnek még a területen görög ciprióták és maroniták is. A ciprusiak kedvesek és közvetlenek. A sziget lakóinak évezredekre visszanyúló vendégszeretete egyben a kellemes, gondtalan pihenés garanciáját is jelenti.

Nemzeti Park, kirándulás:

A Karpaz-félszigeten, hasonló néven nemzeti parkot alakítottak ki. A rezervátumban nemcsak a természeti környezet ragadja meg a turisták figyelmét, hanem a különböző korokból származó romok is. A parkban különféle vadon élő állatok élnek, mint például ritka madarak, védett juhok, muflonok. A szemnek is nagyon vonzó strandokkal határos parkban élnek a ciprusi vadszamarak, könnyű a ritka állatokat észrevenni. Jelenlétük főleg a természet szerelmeseinek lehet csábító, de ha közelebb megyünk hozzájuk, nem árt az óvatosság, mert hirtelen haragúak. Az észak-ciprusi gazdag állatvilág megismerésének másik praktikus módja, ha túrára indulunk a Kyrena-hegységbe. A lovaglás kedvelőire is gondolnak: számos istálló kínál lovas oktatást a Girne és a Gazimagusa területén. Egyes istállóknál lovak bérlésére is van lehetőség.

Egészség:

Észak-Ciprus jól kiépített egészségügyi hálózattal rendelkezik. Az ide utazóknak kötelező védőoltás nem szükséges. A központi kórház Nicosiában található, amely mellett a kisebb és nagyobb településeken is elérhető az orvosi ellátás (pl. Kyrenia, Famagusta, Guzelyurt, Lefke). Az állami kórházakban az ellátás ingyenes, azonban a magán klinikákon fizetni kell. A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás megkötését mindenképpen ajánljuk.

Ivóvíz:

A csapvíz még felfőzve sem alkalmas emberi fogyasztásra. A széndioxiddal dúsított, vagy a natúr ásványvizek palackozva kaphatóak.

agia napa partbuli


Beutazási szabályok:

Az Észak-Ciprusi Török Köztársaság nem tagja az Európai Uniónak. Magyar állampolgárok vízummentesen utazhatnak ide. A határon Nicosiában három helyen, gyalog a Ledra utcai, illetve a Ledra Palace ellenőrző ponton, autóval Agios Dometios, továbbá a fővárostól nyugatra az Asromeritis-Zodhia (Bostanci), a sziget délkeleti részén Pyla-nál, valamint a Limnitis-i ellenőrző pontokon lehet átkelni. Az átkeléshez új típusú, kártya formájú személyi igazolvány, vagy útlevél szükséges. Észak-Ciprus nemzetközi repülőtere Ercan városában található.  Magyarországról isztambuli vagy antalyai átszállással közelíthető meg, és új típusú, kártya formájú személy igazolvány is elegendő a beutazáshoz. Ciprus déli részének két repülőtere van. Az észak-déli határvonalhoz, és a fővároshoz, Nicosiához közelebb eső Larnaca, illetve a sziget nyugati szélén található Paphos. Amennyiben az utasok Larnaca vagy Paphos repülőteréről érkeznek Észak-Ciprusra, úgy elfogadják a (kártyás) személyi igazolványt is a határátlépésnél.

Közlekedés:

Észak-Cipruson az állami jellegű buszjáratok (ún. török dolmusok) minden várost és nagyobb települést érintenek. Az új típusú, mini vagy régi színes buszokat a buszmegállókban, és az utakon egyaránt bárhol leinthetjük. A buszjáratok 20-30 percenként közlekednek, azonban nem követnek rögzített menetrendet (este 19:00 után ritkábban járnak). Többségük nem áll meg a történelmi-kulturális nevezetességeknél, így amennyiben „látni” is szeretnénk a pihenés mellett, ajánlott és érdemes autót bérelni. Számos – az autók széles választékát kínáló – autókölcsönző cég szolgáltatásait vehetjük igénybe. A bérléshez szükség van a sofőr jogosítványára, vagy nemzetközi vezetői engedélyére és feltétel a 21. betöltött életév. Amennyiben az észak-ciprusi oldalon bérel autót, úgy a járművel nem lépheti át a déli határt. Autóbérlés előtt mindenképpen vegyük figyelembe, hogy a brit hagyományokat követve az országban baloldali közlekedés van.

Egészség:

Észak-Ciprus jól kiépített egészségügyi ellátó hálózattal rendelkezik. Az ide utazóknak kötelező védőoltás nem szükséges. A központi kórház Nicosiaban található, mely mellett a kisebb és nagyobb településeken is elérhető az orvosi ellátás (pl. Kyrenia, Famagusta, Guzelyurt, Lefke).
Az állami kórházakban az ellátás ingyenes, azonban a magán klinikákon fizetni kell érte. A baleset-, betegség-, poggyász biztosítás megkötését mindenképpen ajánljuk. Az Európai Egészségbiztosítási Kártya (E 111) Észak-Cipruson nem érvényes.

Kézműipar és népművészet:

A helyi kézművesipar termékeinek széles választékát kínálja. A sziget legősibb, a neolitikum idejére visszanyúló hagyományai közé tartozik a fazekasság, a szakma titkai, nemzedékről nemzedékre öröklődnek. A turisták körében a szépen megmunkált kerámiák, a vörösréz tárgyak, a népviseletbe öltöztetett babák és a hímzések a legkelendőbbek. A ciprusi kézművesség hagyományairól több múzeumi gyűjteményben is képet alkothatunk.

  • Yemeni (tradicionális fejkendő):

Egykor a gazdagság szimbóluma volt, a ciprióta nők többsége viselte. Vékony pamutcérnából házilag készítették, kis virág-, levél-, és ágmintával díszítették, a széleit különböző motívumokkal varrták ki.

  • Lefkarai csipke:

Ciprus legjellegzetesebb kézműves ága a csipkeverés. A míves darabokat régebben főként saját használatra készítették, napjainkban azonban fontos exportcikké váltak, s a turisták körében is keresett ajándéktárgyak.

  • Selyemkészítés:

A selyemkészítésnek szintén régi tradíciói vannak a szigeten. Az ősi módszerek az évezredek alatt nem változtak: a selyemhernyó gubójából eltávolítják a hernyót, majd a mirigyváladékból nyert rugalmas szálat ruhadíszítésre és kivarrható kézimunkához használják fel. A kivarrás alapanyaga a különböző színű (fehér, fekete vagy bordó) lenvászon.

paphos theaterpaphospaphos rom

Miért Ciprus?

Mindezek ellenére Ciprus egy gyönyörű, látnivalókban gazdag és kikapcsolódásra tökéletesen alkalmas sziget, finom mediterrán ételeivel, zamatos boraival és különleges állatvilágával mindent turistát elvarázsolt. Érdemes nyári pihenésünket a hűs tenger mellé és a szikrázó napsütésbe tervezni!

A kis sziget mindent magában rejt, ami a tökéletes kikapcsolódáshoz elengedhetetlen. A múzeumokban a múlt kincsei, a kulturális örökségek, az ógörög emlékek, a kolostorok, a minaretek mind kihagyhatatlanok azok számára, akik érdeklődnek a kultúra iránt. A legenda úgy tartja, Aphrodité, a szerelem istennője ennél a szigetnél született a tengerből. A sziklák Nagy Sándort, a történelem hódítóját is elbűvölték, sőt Leonardo da Vinci is élvezte a sziget szépségét. Antonius római császár pedig Kleopátrának ajándékozta a területet. Amennyiben kikapcsolódni és szórakozni szeretne, Ayia Napa fehérhomokos partjai és nyüzsgő szórakozóhelyei csak Önre várnak!

Ha nyugalomra és csendre vágyik, akkor válassza Protaras jó minőségű szállásait!

Világörökségi helyszínek:

 · Paphos romjai (kulturális/1980) 
  · A Tróodos régió festett templomai (kulturális/1985, 2001)
  · Choirokoitia (kulturális/1998)

Keresések eredményei
Tippünk
Blue Harbour Boutique Aparthotel

Blue Harbour Boutique Aparthotel

Önellátás, Reggeli
repülő Budapest
29 990 Ft/fő-től
+ járulékos költségek
Értékelés: 0,0 / 6Holidaycheck értékelés
Tippünk
San Remo

San Remo starstar

Reggeli, Félpanzió, All inclusive
repülő Budapest
40 990 Ft/fő-től
+ járulékos költségek
Értékelés: 3,8 / 6Holidaycheck értékelés
Tippünk
Hotel Flamingo Beach

Hotel Flamingo Beach starstarstar

Félpanzió
repülő Budapest
49 990 Ft/fő-től
+ járulékos költségek
Értékelés: 3,1 / 6Holidaycheck értékelés
Tippünk LM
Tsokkos Anmaria Beach Hotel

Tsokkos Anmaria Beach Hotel starstarstarstar

Félpanzió, All inclusive
repülő Budapest
54 990 Ft/fő-től
+ járulékos költségek
Értékelés: 4,5 / 6Holidaycheck értékelés
Tippünk LM
Hotel Oracle Exclusive Resort

Hotel Oracle Exclusive Resort starstarstar

Önellátás
repülő Budapest
59 900 Ft/fő-től
+ járulékos költségek
Értékelés: 0,0 / 6Holidaycheck értékelés
Tippünk LM
Evabelle Napa Apartman

Evabelle Napa Apartman

Önellátás
repülő Budapest
66 900 Ft/fő-től
+ járulékos költségek
Értékelés: 5,0 / 6Holidaycheck értékelés
Tippünk LM
Hotel Eleni Holiday Village

Hotel Eleni Holiday Village starstarstar

Önellátás, Félpanzió
repülő Budapest
69 900 Ft/fő-től
+ járulékos költségek
Értékelés: 0,0 / 6Holidaycheck értékelés
Tippünk LM
Golden Bay Beach

Golden Bay Beach starstarstarstarstar

Reggeli, Félpanzió, All inclusive
repülő Bécs, Budapest
69 990 Ft/fő-től
+ járulékos költségek
Értékelés: 4,9 / 6Holidaycheck értékelés
Tippünk LM
Hotel The Blue Ivy

Hotel The Blue Ivy starstarstarstar

Reggeli, Félpanzió, All inclusive
repülő Budapest
69 990 Ft/fő-től
+ járulékos költségek
Értékelés: 0,0 / 6Holidaycheck értékelés
Tippünk LM
Constantinos The Great Beach Hotel

Constantinos The Great Beach Hotel starstarstarstarstar

Félpanzió, All inclusive
repülő Budapest
69 990 Ft/fő-től
+ járulékos költségek
Értékelés: 4,1 / 6Holidaycheck értékelés

egyéb ajánlatok >