Burundi

Országok részlete

Burundi Burundi - transparent

árak: - .

Burundi egy nagyon kicsi ország a Nagy Tavak vidékén. Ruandával, Tanzániával és a Kongói Demokratikus Köztársasággal határos. Az ország elszigetelt, de a nyugati határ nagy része a Tanganyika-tavon is áthalad.A kultúra elsősorban a helyi szokásokból, másodsorban a szomszédos országok befolyásából merít. Hangsúlyos eszköze a tradicionális dob, amit mi sem bizonyít jobban, mint a világhírű Burgundi Király Dobosai csapat léte.

Felhívjuk a magyar állampolgárok figyelmét, hogy a Külügyminisztérium a konzuli védelemről szóló 2001. évi XLVI törvény alapján jelenleg nem javasolja az utazást az országba.

Főbb információk:

Hivatalos megnevezés: Burundi Köztársaság

Államforma: köztársaság

Főváros: Bujumbura

Terület: 9 420 248 fő

Lakosság: 27 830 km²

Hivatalos pénznem: Burundi Frank

Nemzetiségek: hutu 85%, tuszi 14%, pigmeus 1%, 

Nyelvek: francia, kirundi

Vallások: római katolikus 62%, protestáns 5%, törzsi vallású 23%, mohamedán 10%

Időeltolódás Magyarországhoz képest: +2 óra

Vízum: Magyar állampolgárok számára a beutazáshoz vízum szükséges

Látnivalók:

  • Tanganyika-tó
  • A Bujumbura közelében lévő nemzeti park
  • Az ország déli részén lévő príma vízesések
  • Bármi olyan hely, ahol a helyiek zenével és tánccal vigadnak

Közlekedés:

Európából közvetlen járat csak Brüsszelből van, hetente kétszer közlekedik. lehet még jönni Kairó (Egyptair) vagy Nairobi érintésével, gyakran egész komplikáltan.

Éghajlat:

Burundi éghajlata az Egyenlítő közelsége ellenére magas fekvéséből adódóan mérsékelt jellegű. Két esős időszaka van, március-április és szeptember-december között, ilyenkor elegendő mennyiségű csapadék hull. A hőmérséklet az egész év folyamán egyenletesen 16-24 °C.

Biztonság:

A biztonsági helyzet egész Burundiban mérsékelten stabilizálódott, amikor az utolsó megmaradt lázadó csoportot hivatalosan lefegyverezték 2009-ben. Ugyanakkor Burundi továbbra is változékony, különösen a 2015-ös választások közeledtével. Jellemzőek a betörések és összecsapások a fegyveres csoportok között, köztük fegyveres támadás civil járművek ellen.

Egészségügy:

Mivel az egészségügyi ellátás limitált még a fővárosban is, ezért légi mentők igénybevételét tanácsoljuk. A Tanganyika-tóban történő fürdőzés kerülendő a vadon élő állatok támadásainak kockázata, illetve a víz útján terjedő betegségek miatt. 

Néhány hasznos tanács:

  • Az elektromos áram 220 V feszültségű, 50 Hz, az európai normáknak részben megfelelő csatlakozókkal, így adapterre nem feltétlenül van szükség.
  • Nem árt a francia nyelvtudás, mert angolul kevesen tudnak