Brit Virgin-szigetek

Országok részlete

Brit Virgin-szigetek Brit Virgin-szigetek - transparent

árak: - .

A Brit Virgin-szigetek az Egyesült Királyság tengerentúli területe. Több mint 50 sziget alkotja a Karib-térségben. A Brit Virgin-szigeteket 50 sziget alkotja, ezek közül 16 lakott. A legkedveltebb turistacélpontok a fehér homokos partok, sokan hódolnak a búvárkodásnak, és ez a világ egyik legnépszerűbb vitorlázó területe is. Romlatlan természet, gyönyörű néptelen strandok, kis szigetek sokfélesége, csodás tengervíz, megvan az igazi karibi érzés, a vízi sportolási lehetőségek nagy választéka, a szigetek közötti vitorlázás szuper élménye, szuper sznorkelezés várja a turistákat.

Főbb információk

Hivatalos megnevezés: Brit Virgin-szigetek

Államforma: alkotmányos monarchia

Főváros: Road Town

Terület: 153 km2

Lakosság: 329 537 

Hivatalos pénznem: amerikai dollár 

Nemzetiségek: 83% afrikai származású feketék, 17% változatos összetételű népek (európai, ázsiai)

Nyelvek: angol

Vallások: protestáns 86 %, katolikus 10 %, egyéb 2 %, felekezeten kívüli 2%

Időeltolódás Magyarországhoz képest:-6 óra

Vízum: nem szükséges, magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak Albániába. Az útlevélnek a visszautazástól számítva 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Közlekedés:

Révén kis szigetek, a közlekedés elég korlátozott. Mindössze 113 km kiépített út található. Fő nemzetközi reptere a Tortolától keletre levő Beef Island-en van, kisebb repülőterek találhatók még Virgin Gordán és Anegadán is. Fő kikötője Road Town.

Árak, vásárlás:

A Brit Virgin szigetek semmiképp sem nevezhető olcsó nyaralóhelynek, az ételek drágák, mivel az alapanyagok többsége importált, míg szállásból egyszerűen kevés a kínálat. A szigetre látogatók többsége bérelt jachtokon alszik. Ez a drágább megoldás; napi kiadásaink így akár a 250 dollárt is meghaladhatják. A szárazföldi szállás olcsóbb, de így sem költhetünk kevesebbet napi 175 dollárnál. Amennyiben kempingekben lakunk és mértékkel szórakozunk, kiadásainkat éppen csak le tudjuk csökkenteni napi 100 dollár alá. Ha szezonon kívül érkezünk, a kölcsönzési díjakból és a szállás költségeiből akár 50%-ot is megspórolhatunk.

Éghajlat:

A trópusi, nedves karibi éghajlat lehetővé teszi a a 25 fokos átlaghőmérsékletet,  szél gyakran előfordul. Lehet számítani, hogy többnyire jó az idő, nincs nagy hőség, de mindig meleg van, még a rövid esők is frissítőek.

Biztonság:

A közbiztonság teljesen megnyugtató.