Bonaire

Országok részlete

Bonaire Bonaire - transparent

árak: - .

A szigetről:

A Karib tenger déli részén 50 mérföldre Venezuela partjaitól helyezkedik el. A hurrikánoktól mentes övezetben fekszik és igy a sziget majdnem egész évben napos, ami miatt ideális nyaralóhely. Bonaire körül elterülő tenger a Bonaire-i Marine Parkhoz tartozik. A dél-nyugati partnál egy természetes öböl és Kis Bonaire szigete védi. Ez terület a legideálisabb a búvárkodásra, mert a hullámok és az áramlatok kicsik.

A sziget északi csücskében helyzekedik el a Washington Nemzeti Park, ahol számtalan növény, madár és állatfaj él védett környezetben.

Aki Bonaire-en jár, tegyen egy kirándulást a Pink Beach rózsaszín fövenyét érintve a Pekelmeer-lagúnánál. A közelben ma is állnak azok a rabszolgakunyhók, amelyekben a 19. században a közeli sóbányában dolgozó rabszolgák laktak. S alig néhány méterre innen él Bonaire híres flamnigókoloniáinak egyike, mely valósággal rózsaszínűvé varázsolja vidéket.

Klímáját tekintve tropikus, többnyire 28 C˚-os hőmérséklettel. Ritkán enyhe ingadozás fordulhat elő, főként az Atlanti-óceán felől érkező passzát szelek-, vagy az ősszel lehulló, kevés csapadék miatt.