Barbados

Országok részlete

Barbados Barbados - transparent

Kínálunk 1 szállás lehetőséget árak: 374 900 Ft - 746 900 Ft.

Barbados a Karib-térség egy kis egzotikus szigetállama, a Kis-Antillák legkeletibb tagja. Az ország neve a spanyol „szakállas férfi” kifejezésre vezethető vissza, és azzal is kapcsolatba hozzák, hogy az itt honos fügefák levelei szakállra emlékeztetnek. A Kelet-Indiából ideszállított pálmafák a tengerparton szélfogóként szolgálnak. A sziget élővilágát a majmok, mosómedvék és nyulak alkotják. Továbbá otthont ad számos fajtájú gyíknak és madárnak, mint a tukán és a kolibri. Barbados az egyik legszikrázóbb és legkevésbé csapadékos sziget a Karib-térségben, amely gyönyörű korallzátonyaival, pálmafáival festői gyarmati városkáival, érdekes múzeumaival, valamint pezsgő éjszakai életével emlékezetes vakációt ígér.

Főbb információk

Hivatalos megnevezés: Barbados

Államforma: parlamentáris monarchia

Főváros: Bridgetown

Terület: 431 km²

Lakosság: 287 733 fő

Hivatalos pénznem: barbadosi dollár

Nemzetiségek:afrikai 80%, 15% mulatt

Nyelvek: angol, bajan

Vallások:protestáns 70%, római katolikus, egyéb 30%

Időeltolódás Magyarországhoz képest: -6 óra

Vízum: A beutazás előfeltétele, hogy tovább- illetve visszautazásra érvényes repülőjeggyel, valamint az ott-tartózkodáshoz szükséges anyagi fedezettel rendelkezzen az utazó. Az útlevélnek a visszautazástól számítva min. 6 hónapig kell érvényesnek lennie. Magyar állampolgárok vízummentesen utazhatnak Barbadosra és ott három hónapig tartózkodhatnak turistaként.

Látnivalók:

  • Andromeda botanikus kert 
  • Szt. Miklós apátság cukorültetvény és szeszfőzde
  • Harrison cseppkőbarlang 
  • Ocean Park
  • Egy napos búvárkodás 
  • Mount Gay rumgyár

Miért menjünk Barbadosra?

A homokos tengerpart pálmafákkal, a korallzátonyok és a luxusszállodák nagy vonzerőt jelentenek. Barbados megszámlálhatatlan sportolási lehetőséget kínál (golf, tenisz, windsurfing, búvárkodás, vizi sportok, túrázás az esőerdőkben). A turisták számára a barbadosi üdülés a kényelmes szállást, a kellemes és barátságos őslakosokat, történelmi műemlékek sorát, a kiváló helyi konyhát és az egzotikus környezetet jelenti.

Gasztronómia:

A repülő hal őshazája. Egyaránt találkozhatunk vele az éttermekben, és a strandok büféjében is, de szívesen fogyasztanak tonhalat, barracudát, teknőst, orsóhalat. Jellemző fűszer a chili és a kakukkfű. Ételeiken afrikai hatás is érződik, amely a gyarmati időkből maradt rájuk. 1703 óta készítik itt az Mount Gay Rumot, amely a világ legrégebben készített rumja. 

Éghajlat:

Barbados éghajlata trópusi. Egész évben meleg van: 20-32°C. Az esős évszak júliustól november közepéig tart. Ilyenkor melegebb van, s a levegő páratartalma magas.

Egészség:

Magas szinvonalú és drága az orvosi kezelés. Ajánlott mindenre kiterjedő utasbiztosítás megkötése.

Közlekedés:

Baloldali a közlekedés, a regisztrált taxik és a nagyobb busztársaságok járatai általában biztonságosak. A magán furgonok és kis buszok gyakran zsúfoltak és túllépik a sebességhatárokat. Óvakodjon a privát mini-buszoktól. Ne vezessen éjszaka, mert keskeny utakon sok a biciklis és gyalogos. 

Biztonság:

Kérjük, vigyázzanak értékeikre! Piacokon, pályaudvarokon, bárokban és a strandokon ne viseljenek ékszert, és ha lehet, kevés készpénzzel induljanak útra. Készítsenek másolatot útleveleikről és csak azt vigyék magukkal. 

Árak,vásárlás:

A hotelszámla vagy nagyobb számla fizetésekor használatos az amerikai dollár, vagy a bankkártyák. Az éttermek túlnyomú része elfogadja a készpénzt és a következő bankkártyákat: Visa, EC/MC, American Express.

Fontos információk:

Rendőrség: 911
A legközelebbi konzuli hivatal Venezuelában található:

Cím:
Centro Cultural Venezolano-Húngaro, “Casa Húngara”
Av. Alvarez Michaud
Urb. Los Chorros
Caracas 1071
Előhívó:
00 58-212
Tiszteletbeli konzul:
Nyisztorné Kristóffy-Jeszenszky Judit

Keresések eredményei
Tippünk
Sandals Barbados

Sandals Barbados starstarstarstarstar

Ultra all inclusive
egyéni -
374 900 Ft/fő-től
+ járulékos költségek
Értékelés: 4,8 / 6Holidaycheck értékelés

egyéb ajánlatok >