Bahamák

Országok részlete

Bahamák Bahamák - transparent

Kínálunk 1 szállás lehetőséget árak: 454 900 Ft - 806 900 Ft.

A Bahama-szigetek karibi viszonylatban az egyik legfejlettebb ország. A Magyarországnál hétszer kisebb területű trópusi szigetcsoport 690 szigete és több mint 2000 korallszirtje Floridától délkeletre ívelődik az Atlanti-óceánban. A szigetek közül 29 lakott. Az ország nevét a "banántalan sziget" indián kifejezésből eredeztetik. Kolombusz a szigetcsoport egyik szigetén, San Salvadoron lépett először Amerika földjére, 1492-ben. 

Főbb információk:

Hivatalos megnevezés: Bahamai Közösség

Államforma: parlamentáris monarchia

Főváros: Nassau

Terület: 13939 km²

Lakosság: 351 461 fő

Hivatalos pénznem: Bahamai dollár

Nemzetiségek: afrikai 85%, fehér 12%, ázsiai 3%

Nyelvek: angol

Vallások: 68% protestáns, 19 % római katolikus, 13% anglikán

Időeltolódás Magyarországhoz képest: -6 óra

Vízum: Magyar állampolgárok turista célból maximum 90 napra vízummentesen utazhatnak a Bahama-szigetekre. A külföldiek turista célú beutazását a bahamai kormány kifejezetten támogatja. 

Miért menjünk a Bahamákra?

A szigetek természeti látnivalói, tengere, nemzeti parkjai magával ragadóak, időnket kellemesen tölthetjük el állatkertekben, múzeumban, vízi sportokkal, kirándulásokkal. Az üdülés bármely időpontban felejthetetlen lesz a Bahamákon!

A bahamai strandokról

 A turisták többsége vagy Nassau-n vagy a Nassau-i kikötővel szembeni kis szigeten, a Paradise Island-en töltik a nyaralást. Nassau-t és a Paradise Island-et két híd köti össze. Mindkét szigeten találhatók szuper strandok, olyanok is, amelyek nincsenek zsúfolásig tele turistákkal, és a szállodai övezeteken kívül esnek. A Bahamákon a tenger vize csodás kék, kristálytiszta, a homok vakítóan fehér. Vannak kilométereken keresztül elnyúló, vannak kicsi, félholdformájú, magányos strandszakaszok. Mindenki megtalálhatja az elvárásainak, fantáziájának leginkább megfelelő részt. Sokan a mozgalmas partszakaszokat élvezik, főleg, hogy ott mindenféle vízi sportot lehet űzni. Azok, akik elhagyatott, ugyanakkor csodálatos strandokra vágynak, a kisebb szigetekre kell elmenni, olyanokra, ahol nincsenek turista hordák.

Ilyen elhagyott, nyugis szigetecskék például:

 • Eleuthera
 • Abaco
 • Exuma
 • Long Island

Látnivalók:

 • Charlotte erőd
 • Ardastra Gardens & Zoo: trópusi állatokat bemutató park
 • Crystal Cay Park: A Karib-szigetek élővilágát mutatja be természetes környezetben.
 • Straw Market (bolha piac)
 • Botanical Gardens: A West Bay streeten található botanikus kertben trópusi növényeket, fákat, és virágokat csodálhatunk meg.
 • Junkanoo Múzeum
 • Az Inagua Nemzeti Parkban található a világ legnagyobb flamingó-kolóniája. A látogatás csak szervezetten, helyi kísérővel lehetséges.
 • Grand Bahama szigeten található az ország második legnagyobb városa, Freeport. Itt érdemes ellátogatni a Lucayan Nemzeti Parkba, ahol a világ leghosszabb víz alatti mészkő barlangrendszere fekszik.
 • Paradise Island- Cabbage Beach
 • New Providence-Cable Beach

Árak,vásárlás:

A Bahamák a turisták számára meglehetősen drága üdülőhely. A szállás hotelben 80 USD felett bérelhető, egy adag étel min. 15 USD-ba kerül. A Bahamákon használhatók a köv. bankkártyák: Master Card, Visa, American Express és használhatók a Western Union szolgáltatásai is.

Gasztronómia:

A Bahamákon a nemzetközi gasztronómia szinte minden ismert vonulata fogyasztható, de azért nem árt ismerni azokat az étkeket, amelyek helyi jellegzetességek. A helyi konyha főszereplői a tenger gyümölcsei, így a crawfish (tengeri rák), a conch (konk-nak ejtendő, osztrigaszerű étel), a földi remeterák, valamint olyan halak, mint a grouper (fűrészes sügér), a red snapper (vörössügér) és a Yellow Tail. Sokféle egytál ételt fogyasztanak főtt hal, rizs és zöldség összefőzésével.

Éghajalat:

Tipikus szubtrópusi-tengeri, a napsütéses napok száma meghaladja az évi 300-at. A hőmérséklet-ingadozás mentes a szélsőségektől, a napi hőmérséklet általában 20 és 30 C fok között mozog. Az esős időszak májustól októberig, a hurrikánveszélyes időszak június elejétől november végéig tart. 

Biztonság:

A turisták sérelmére elkövetett bűncselekmények jó része zsebtolvajlás és egyéb lopás, de előfordul fegyveres rablás és más erőszakos bűncselekmények elkövetése is. Mindazonáltal a bűnelkövetések legtöbbje nem a turisták által látogatott helyeken történik, de fokozott óvatosság szükségeltetik a kaszinók, játéktermek, éjszakai bárok szűkebb és tágabb környezetében egyaránt.

Egészség:

Az orvosi ellátás színvonala egyedül Nassauban és Freeportban tekinthető kifogástalannak, a vidéki települések orvosi ellátottsága és az egészségügyi létesítmények felszereltsége változó. Ennek ellenére az orvosi szolgáltatások igénybe vétele drága és sok helyen csak azonnali és készpénzes fizetést ellenében fogadnak külföldi beteget. 

Közlekedés:

A Bahamákon baloldali közlekedés van. A kerékpárosoknak és motorkerékpárosoknak ajánlott bukósisak viselése. A gyalogosoknak az úttestre való lelépéskor, szintén nem szabad megfeledkezniük, hogy először jobb kéz felől kell ellenőrizni a forgalmat.

Fontos elérhetőségek:

Havanna nagykövetség:
Calle G. No. 458.entre 19. y 21. Vedado, Havanna
Előhívó:
00-53-7
Telefon:
833-3365, 833-3346
Rendkívüli és meghatalmazott nagykövet:
Dr. Drexler András

Hasznos tanácsok:

 • A közlekedés baloldali, az utak minősége sok helyen gyenge, a nagyobb településeken a közlekedés kifejezetten kaotikus, fokozott figyelemmel közlekedjenek.
 • Jóllehet a Bahamákon laza az életvitel, mégis a hatóságok, és az idősebb lakosok rossz néven veszik, ha a turisták illetlenül viselkednek, például közterületen túlságosan érzékien enyelegnek.
 • A helyiek közvetlen, érdeklődő, kíváncsi emberek, és gyakran megszólítják a turistát, akár mindenfajta kereskedelmi érdek nélkül. Ne legyük elutasítók, és viszonozzuk illően a közvetlenségüket, barátságosságukat. 
 • Nem illik a Bahamákon fürdőruhában flangálni az utcán, közterületeken. A helyiek e tekintetben (is) meglehetősen konzervatívak.
Keresések eredményei
Tippünk
Sandals Royal Bahamian Spa Resort

Sandals Royal Bahamian Spa Resort starstarstarstarstar

Ultra all inclusive
egyéni -
454 900 Ft/fő-től
+ járulékos költségek
Értékelés: 4,7 / 6Holidaycheck értékelés

egyéb ajánlatok >