Argentína

Országok részlete

Argentína Argentína - transparent

Kínálunk 1 szállás lehetőséget árak: 475 000 Ft - 475 000 Ft.

Argentína Dél-amerikai ország. A Föld nyolcadik legnagyobb állama, közel végighúzódik a fél Dél-amerikai kontinensen. Argentína hatalmas, intenzív és drámai. Elképesztő városok, idillbe illő tájak, vad nemzeti parkok, lélegzetelállító gleccserek és vízesések. Buenos Aires akár egy modern európai város: nagy barokk épületek versenyeznek itt a bárokkal és elegáns butikokkal. Az ország egyik végén a hatalmas Iguazú-vízesés mennydörgése tör át a buja dzsungelen, mely tele szikrázóan kék pillangókkal. A másik végén csendes tejfehér gleccserek és türkizkék lagúnák húzódnak.

Főbb információk:

Hivatalos megnevezés: Argentin Köztársaság

Államforma: elnöki köztársaság

Főváros: Buenos Aires

Terület: 2 776 890 km²

Lakosság: 42 669 500 fő 

Hivatalos pénznem: Argentin Peso

Nemzetiségek: a lakosság 95%-a európai, főként spanyol és olasz származású

Nyelvek: spanyol

Vallások: 92% római katolikus, muzulmán és hindu 4%, protestáns 2%, zsidó 2%

Időeltolódás Magyarországhoz képest: -5 óra Buenos Aires Budapesthez képest. 

Vízum: nem szükséges, a hazautazástól számított 6 hónapig érvényes útlevéllel, legfeljebb 90 napig tartózkodhat magyar állampolgár Argentínában.

Miért válasszuk Argentínát?

Argentínát elsősorban lenyűgöző természeti kincsei teszik egyedülállóvá. Itt található a csodálatos Iguazu-vízesés, az ország Nemzeti Parkjai pedig szebbnél szebbek. Aki szereti a természetet és az egzotikus tájakat, annak kifejezetten ajánljuk Argentínát.

Látnivalók:

 • Iguazu-vízesés
 • Cordoba
 • Buenos Aires
 • Patagónia

UNESCO világörökségi helyszínek: 

 •   Los Glaciares Nemzeti Park (természeti/1981) 
 •   Iguazu Nemzeti Park (természeti/1984) 
 •   Valdés-félsziget (természeti/1999) 
 •   Cueva de las Manos (barlangrajzok), Rio Pinturas (kulturális/1999) 
 •   Ischigualasto és Talampaya Természeti parkok (természeti/2000) 
 •   Córdoba, a jezsuita település és Estancias (kulturális/2000)
 •   Quebrada de Humahuaca (a Rio Grande völgyének építményei) 

Éghajlat:

Nagy észak-déli kiterjedése és magasságkülönbségei miatt az ország éghajlata nagyon változatos. Kontinentális és szubtrópusi éghajlata van. Az évszakok ellentétesen váltják egymást, mint hazánkban. Az ország északi része nagyon meleg, száraz nyarak váltakoznak valamivel nedvesebb telekkel. Argentína középső részén a forró nyarakat zivatarok törik meg. 

Gasztronómia:

Az argentin konyha különösen kedveli a húsokat, főleg a marhát. A legnépszerűbb főzési eljárás a grillezés, a marhahús mellett mindenféle más hús, belsőségek, kolbászfélék és természetesen zöldségek pirulnak a tűzön. Tengerparti ország lévén népszerűek a különböző halak és tengeri herkentyűk, amelyeket minden elképzelhető módon grillezve, sütve, főzve fogyasztanak. Nemzeti ételük az empanadas, egy hússal töltött tésztaféle, amit könnyű előételként fogyasztanak. Kedvelt desszert a karamellizált tejből főzött eredetileg spanyol krém, melyet torták, sütemények és fagylaltok hozzávalójaként fogyasztanak. A legismertebb argentin ital, a teaként fogyasztott maté.

Közlekedés:

A főváros, Buenos Aires közlekedése a városi autóbuszra, a metróra és az elővárosi vonatokra épül. A városi közlekedésben használatos járművek közül a metró megbízható. A collectivo egy kisbusz, ami sajátos helyi közlekedési eszköz, egyúttal Buenos Aires jelképe. 

Biztonság:

Buenos Aires főváros területén a közbiztonság kielégítő, a turisztikailag vonzó helyeken állandó a rendőri jelenlét. Értéktárgyakat, ékszert (gyűrű, értékesebb óra, nyaklánc, karkötő, stb.) látható helyen nem javasoljuk hordani, ahogy nagyobb összegű készpénzt, bankkártyát és más fizetési eszközt sem.

Egészség:

Az argentin egészségügyi helyzet európai mércével is jónak mondható. A közkórházakban az alapellátás biztosított. A balesetbiztosítás területi elven működik, tehát akinek a főváros valamelyik biztosítójával van szerződése, nem biztos, hogy ez alapján vidéken is jogosult a szükséges szolgáltatás igénybevételére.

Árak,vásárlás:

A nagyvárosokban, és persze elsősorban Buenos Aires-ben európai színvonalú a választék. Kiváló bőráruik vannak, bár résen kell lenni, ugyanis sok a silánynak bizonyuló bőrruha is. Argentínában nincs olyan sok élelmiszer szupermarket, mint Európában. A csokoládék meglepően drágák, pedig sok közülük helyből belföldről vagy Chiléből való. Érdekes megnézni Argentínában a piacokat, ideértve a használtcikkek piacait is. Buenos Airesben figyelemreméltó a Recolate negyedben lévő Feria Artesanal (főként kézműves dolgok), vasárnaponként a San Telmo negyedben a Feria de San Telmo. Cordobában szombaton és vasárnap van nyitva az ország legnagyobb kézműves piaca, a Güemes városrészben.

Fontos elérhetőségek:

Cím:
Calle Plaza 1726-1734 (C1430 DGF), Capital Federal, Ciudad de Buenos Aires
Előhívó:
00-54-11
Telefon:
4553-4646 (nagykövetség)
4555-6867 (magyar titkárság)
Rendkívüli és maghatalmazott nagykövet:
dr. Varga Koritár Pál

Hasznos tanácsok:

 • A közúti közlekedés szabályai alapjában véve azonosak az európaiakkal, ám ezeket a normatívákat Argentínában felettébb rugalmasan kezelik. 
 • A kokatea Latin-Amerikában általában nem minősül kábítószernek, számos boltban vagy piacon szabadon kapható, (fogyasztása az érzékszervekre éppúgy nem káros, mint Magyarországon a mákos tészta evése), azonban még a legkisebb mennyiségben való behozatala esetén is az USA, az EU és hazánk vámszervei büntetőeljárást indítanak.
Keresések eredményei
Tippünk
Argentína, Uruguay, Brazília körutazás

Argentína, Uruguay, Brazília körutazás

Program szerint
repülő -
475 000 Ft/fő-től
+ járulékos költségek
Értékelés: 0,0 / 6Holidaycheck értékelés

egyéb ajánlatok >