Algéria

Országok részlete

Algéria Algéria - transparent

Kínálunk 2 szállás lehetőséget árak: 326 000 Ft - 389 000 Ft.

Algéria nem szűkölködik természeti szépségekben: nyugalmas földközi-tengeri öblök és a Szahara csillámló végtelensége, termékeny, kellemes völgyek és hóval fedett hegycsúcsok. Ehhez jönnek mozgalmas történelmének emlékei: föníciaiak, karthágóiak, numidok, rómaiak, vandálok, spanyolok, törökök, franciák jártak ezen a tájon - általában hódítóként - s hátrahagyták uralmuk kőből épült nyomait. Ma a Maghreb-országban elsősorban arabok és berberek élnek, köztük olyan híres népek, mint a tuaregek és a kabilok.

Jelenleg Algéria egyes részei veszélyesnek minősülnek, ennek megfelelően Külgazdasági és Külügyminisztérium a konzuli védelemről szóló 2001. évi XLVI törvény alapján nem javasolja az utazást az ország Líbiával határos Illizi tartománya mintegy 600 kilométer hosszúságban, a Mauritániával, Malival és Nigerrel határos terület 450 kilométeres sávban (Tindouf, Adrar, Tamanrasset, Illizi wilayák területe); valamint a tunéziai határ mellett Tebessa városától délre 100 km határsávban fekvő területek.

Főbb információk

Hivatalos megnevezés: Algériai Népi Demokratikus Köztársaság

Államforma: köztársaság

Főváros: Algír

Terület: 2 381 740 km2

Lakosság: 38 700 00 fő

Hivatalos pénznem: algériai dínár

Nemzetiségek: 85% arab, 10% berber, 4% fekete, 1% francia

Nyelvek: arab, francia

Vallások: szunnita muszlim 99%,

Időeltolódás Magyarországhoz képest: -1 óra

Vízum: A magyar állampolgárok beutazása vízumkötelezett. Az útlevélnek a tervezett beutazás napjától számított fél évig érvényesnek kell lennie. A vízumhoz 4 db fénykép és 4 (francia nyelven) kitöltött vízumkérő lap szükséges. 

UNESCO világörökségi helyszínek, látnivalók:

  · Beni Hammad, Al Qual’a (hegyi erődítmény) (kulturális/1980) 
  · Tassili n'Ajjer sziklafestményei (kulturális/természeti/1982) 
  · M'zab völgye (kulturális/1982) 
  · Djemila római kori romjai (kulturális/1982) 
  · Tipasa romvárosa (kultúrális/1982) 
  · Timgad római kori romjai (kulturális/1982) 
  · Algír, Kasbah (óváros) (kulturális/1992)

Éghajlat:

A Földközi-tenger légáramlatai kellemes, mediterrán éghajlatot alakítanak ki a tengerparton. Itt a nyári középhőmérséklet 25-26 °C, a csapadék évi mennyisége pedig 700–900 mm. A fennsík éghajlata kontinentális. A hegyekben télen gyakori a hó. 

Egészség:

Különleges védőoltások nem kötelezőek, malária megelőzését szolgáló gyógyszerek szedése a sivatagi területen való hosszabb tartózkodás esetén ajánlott.

Árak, vásárlás:

Pénteken az éttermek kivételével minden hivatal, üzlet és szolgáltató zárva tart. Egyes boltok és szolgáltatók szombaton rövidített nyitva tartással üzemelnek. Az üzletek általában fél hatig tartanak nyitva. Egyes kiemelt élelmiszerboltok és benzinkutak este tízig is nyitva tarthatnak, de hivatalosan, rendszeresen éjjel-nappal nyitva tartó üzletről nem tudunk.

Közlekedés:

Algírból a legtöbb nagyobb város elérhető repülővel. Valamennyi jelentős tengerparti várost vasútvonal köt össze; a parttól az ország belsejébe is vezet néhány vonal. Olcsó, modern autóbuszok közlekednek csaknem minden település között.

Gasztronómia:

Algéria konyhája leginkább a tunéziai és a marokkói konyhára hasonlít. Ételeik csípősek és nagyon fűszeresek. Az előételek egyszerűek, tök, dió, mandula, pisztácia, olajbogyó, zöldségek a leggyakrabban előforduló alapanyagok. A húsok közül a csirke és a birka a leggyakoribb. Édességet legtöbbször datolyából és mézből állítanak össze.

Biztonság:

Algéria nagyobb városaiban, ahol a rendőri jelenlét látványos, a közbiztonság megfelelő. Az itt tartózkodó magyar állampolgárok is kerüljék azonban az esetleges tömeggyűlések helyszíneit, fokozott körültekintéssel járjanak el, a távolsági utazásoktól pedig lehetőleg tartózkodjanak.

Fontos elérhetőségek:

Algír nagykövetség:
Cím: 
18. Avenue des Fréres Oughlis, El-Mouradia, Algir
Nagykövet: 
Dr. Mohi Csaba
Előhívó: 
+213
Telefon: 
(0) 21 697 454 

Néhány hasznos tanács:

  • A rendvédelmi szervek a gépjárműveket az utakon sűrűn felállított ellenőrző pontokon átvizsgálják.
  • A beutazóknak számolniuk kell azzal, hogy megfelelő mennyiségű készpénzzel (jellemzően EUR, USD) rendelkezzenek, mert a nemzetközi pénzkiadó automata rendszerek nem működnek, a bankkártyákat is csak néhány nagy szálloda fogadja el.
Keresések eredményei
Tippünk
Körutazás a Mediterráneum történelmi emlékekben és  természeti látnivalókban gazdag országában

Körutazás a Mediterráneum történelmi eml…

Program szerint
repülő Budapest
326 000 Ft/fő-től
+ járulékos költségek
Értékelés: 0,0 / 6Holidaycheck értékelés
Tippünk
Végtelen homokdűnék, csodaszép tengeröblök, az Atlasz hegység fenséges csúcsai

Végtelen homokdűnék, csodaszép tengeröbl…

Program szerint
repülő Budapest
389 000 Ft/fő-től
+ járulékos költségek
Értékelés: 0,0 / 6Holidaycheck értékelés

egyéb ajánlatok >