A tavalyi év 20 éve a legbiztonságosabb volt a repülős utazások szempontjából, derül ki a legfrissebb statisztikából.

Aktuality
2017 a biztonság éve

2017 a biztonság éve

2018-01-02

A légi személyszállítás szemszögéből nézve 2017 volt az elmúlt 20 év legbiztonságosabb éve, tudtuk meg az Aviation Safety Network legújabb elkészített statisztikájából.

 

A tavalyi év során mintegy 10 esetben fordult elő halálos baleset, melyben 44 személy hunyt el a repülőgépeken, ezen kívül további 35 személy vesztette életét a fedélzeten kívül.

 

Míg ha 2016-os évet nézzük, ezek a számok jóval nagyobbak. A halálos balesetek száma 16, míg az érintett elhunytak száma 303 főre tehető.

 

A tavalyi év szerencsétlenségek 50-50 %-ban történtek személy – illetve teherszállító repülőkön. Ez nem is csoda, hiszen az elmúlt 20 évben egyre kiemeltebb figyelmet fordítottak mind a hatóságok mind a társaságok a balesetek megelőzésére.

 

Ha már a kiemelkedő számoknál és statisztikáknál járunk, említsük meg, hogy tavaly december 31-ig összesen 398 napja nem következett be katasztrófa a légiközlekedésben személyszállítás terén.

 

Érdemes megnézni milyen repülőgép társaságot választunk. Ebben az EU segít, ugyanis összeállított, egy fekete listát a kevésbé megbízható társaságokról, mely beigazolódni látszik a jelentésekből, hiszen minden 10. baleset ezen, társaságoknál történt.