A top 5 adventi vásár Európában, ahol a magyar főváros, Budapest a 4-ik helyen végzett!

Aktuality
A top 5 adventi vásár Európában

A top 5 adventi vásár Európában

2017-12-12

A European Best Destinations idén is, utasai szavazata alapján csokorba szedte a legjobb adventi vásárokat.

A mezőnyt Zágráb vezeti az elmúlt évekhez hasonlóan már harmadik alkalommal. Nem is csoda, hiszen a zágrábi vásár a maga lenyűgöző légkörével, koncertjeivel, színes előadásaival, jellegzetes konyhájával minden korosztályt magával ragad.

Európai viszonylatban ezüstérmet idén a franciaországi Colmar nyerte el, míg a francia viszonylatban első helyen végzett. Colmar minden álmot megtestesítő célállomás: kultúra, kikapcsolódás, pihenés, gasztronómia, borok, építészet, tradíciók tekintetében. A híresen barátságos vásár idestova már 18 éve vonzza a látogatókat minden év végén 6 teljes hétig. A városban labirintusszerűen elhelyezkedő kis utcákban összesen 5 vásár várja a látogatókat.

A dobogó harmadik helyét a magyarok körében is népszerű bécsi vásár rabolta el. Az évnek ebben a szakában szinte egész Bécs egy nagyvásárrá növi ki magát, hiszen a városban lépten-nyomon kisebb nagyobb vásárokba ütközik az ember. Vásártól függően mindenki talál kedvére való portékát a karácsonyi díszektől kezdve a helyi művésztermékeken át az ínycsiklandó finomságokig.

Közvetlen Bécs után Budapest a negyedik helyen következik a Bazilikánál felállított vásárával, ahol a kézműves termékeken át a helyben készült forralt borig mindent megtalálhatunk. A jól megszokott standokon kívül egy 3 D-s fény show is várja a vendégeket, mely teljesen új dimenzióba varázsol minden korosztályt.

Az ötödik helyet szintén egy francia vásár kapta, mégpedig a Strasbourg-i. Érdemes egy városnézést is beiktatni, hiszen a város légkörét nagyban meghatározzák a szebbnél szebb hotelépületek. Az elzászi konyha szerelmesei mindenképpen látogassanak el ide, hiszen lenyűgöző kulináris élményekben lesz részük!

A teljes lista ide kattintva elérhető!