A bécsi adventi vásárok idén november 17-től nyitják kapuikat, szokásosan a város több pontján standokba és élményekbe ütközünk. A Stephansdom-tól kezdve a Karlsplatz-ig a Schönbrunni kastélyon át vásárok zsúfolt standjaiba botlunk.

Aktuality
Az osztrák fővárosban is nemsokára kezdődik az adventi hangulat

Az osztrák fővárosban is nemsokára kezdődik az adventi hangulat

2017-10-31

A bécsiek már nagyon készülnek az ünnepi standokkal, mely idén november 17-től nyitja kapuit a város több pontján. A hangulat garantált, hiszen nem lesz hiány az ínycsiklandó édességekből, forralt borból, forró csokoládéból, mézeskalácsházakból, melyek nélkül nem vásár a vásár.

A híres bécsi városháza előtti Wiener Christkindlmarkt melletti jégpálya is kiváló élményt nyújt az odalátogatóknak a körhinta és a gyermek felolvasások valamint a fényjátékok mellett.

Wiener Christkindlmarkt

De ne ragadjunk le az első helyszínen, hiszen Bécs megannyi vásárt és felfedezni valót rejteget számunkra. Múzeumok ölelésében található Maria-Theresien-Platz-on található kisebb kézműves termékeket áruló vásárocska szintén remek hangulatot teremt kicsiknek és nagyoknak. Amennyiben kisgyermekkel fedezzük fel Bécset akkor a Altes AKH ünnepi falucskáját nekünk találták ki a maga kisvasútjával, amelyet nincs olyan gyermek, aki ne élvezné.

Amennyiben autentikus osztrák termékeket keresünk, úgy a Hofburg-i és a Stephansdom-nál lévő vásárt keressük fel. Inkább a hasunkat szeretnénk kényeztetni? Ez esetben az Opera előtt találjuk a nekünk megfelelőt, ahol a forralt bortól kezdve a hús és- tejtermékeken át az édességekig mindent kínálnak.

Érdemes felkeresni a Schönburnni kastély vásárát is, mely szintén gazdag élményeket kínál mindenkinek.

Bécs adventi vásárainak teljes listáját: www.vienna.at/features/weihnachtsmaerkte -on találja!