Zágráb lett Európa legszebb városa advent idején

Aktuality
Zágráb lett Európa legszebb városa advent idején

Zágráb lett Európa legszebb városa advent idején

European Best Destinations weboldalon rendezett idei szavazáson Zágráb lett a győztes, mint a legszebb adventi desztináció Európában 2016-ban, ezzel maga mögött hagyva Bécset és Nürnberget.

Zágráb, mint 2016 legszebb adventi desztinációja Európában, nem véletlenül nyerte el ezt a címet. Az elmúlt években egyre több látogatót vonz adventi időszakban, 2015-ös adatok szerint több, mint egymillióan érkeztek Horvátország eme tengerparttól távolabbi városába.

Déli szomszédunknál az adventi időszak Január 6-ig tart, így bőven van időnk megtekinteni a sokszínű várost. Ha igazi különleges horvát specialitást szeretnénk ajándékként hazavinni, érdemes felkeresni a horvát borokat és sajtokat kínáló standokat. A tengerparti klímának köszönhetően ugyanis a borok különleges zamattal rendelkeznek, ínyencek a rakija-nak, azaz a pálinkának is hódolhatnak. Ne mulasszuk el kipróbálni az olivaolaj szappant, a lekvárokat, ajvát, mézet, valamitn a gesztenyét és a szarvasgombát sem. Megajándékozhatjuk férfi barátainkat egy szép nyakkendővel is, hiszen az első nyakkendőt horvátok viselték: a középkorban a hadba indult családos katonák nyakába asszonyig nyakkendőt tettek, jelezvén, hogy van ki hazavárja őket.

A főtéren, a Jelasic téren az óriási karácsonyfa és adventi koszorú mellett számos rendezvénnyel várják az érdekődőket, A Zrinjevac parkban felállított színpadról élő zene szól, de a káprázatos fényeket és meghitt hangulatot korcsolyázás közben is átélhetjük.

Érdemes kipróbálni idén, milyen az advent Zágrábban, ha egy különleges élményre vágyik...de helyetünk beszéljenek a képek!