Gyógyhellyé nyilvánították Egerszalókot

Aktuality
Gyógyhellyé nyilvánították Egerszalókot

Gyógyhellyé nyilvánították Egerszalókot

2016-10-27

Gyógyhellyé minősítették Egerszalókot, a Sódombot és annak környékét, valamint a gyógyfürdőt körülölelő területet.

A gyógytényezők mellett figyelembe vették és vizsgálták a minősítés során a megfelelő infrastruktúrát, a zajszintet, a levegőtisztasági értéket, valamint a zöld területek minőségét.

A mérések egy évig tartottak, melyet követően 2016. október 24-én gyógyhellyé nyilvánították Egerszalók sódombjait és gyógyfürdői környékét, mely az Egerszalóki Gyógyvölgy nevet kapta, ezzel huszonhetedikként kerüt fel a gyógyhelyek listájára.

Az elnyert minősítés egyfajta minőségi garanciát is magában hordoz presztízs értéke mellett, továbbá uniós pályázatok és fejlesztési tervek megvalósításához is előnyt jelent.

Bátran látogasson el a "Gyógyvölgybe", 2015-ben a 20. helyen szerepelt a legnépszerűbb magyarországi települések listáján a KSH adatai szerint és ez a növekedés idén is megmutatkozik. Emellett mindenki megtalálhatja az igényeinek megfelelő szálláshelyet, hiszen a 2000 fő alatti településre látogató vendégek számos négycsillagos hotel közül választhatnak, de megtalálható továbbá több panzió, apartmanház és falusi vendégház is.