Bővebb információra van szükségem, ezért az alábbi elérhetőségeimen keresztül kérem keressenek meg.
7 kulináris úti cél
2019-04-157 úti cél, ahol a kulináris élvezeteké a főszerep
Manapság világszerte egyre jobban tért hódítanak a főző tanfolyamok indikálta külföldi utazások. Egyre több ország koncentrál a saját konyhájának külföldiekkel való megismertetésére. Amíg Európában rendkívül népszerű, addig Thaiföldön, Peruban, Vietnámban, Japánban, Mexikóban, Marokkóban és Indiában csak most kezd beépülni a kínálatba. Most bemutatunk néhány különleges úti célt, ahol a látogatók megtapasztalhatják az ősi kulináris technikákat, felfedezhetik, a nevezetes hozzávalókat mialatt megtanulják a helyi ételeket elkészíteni.
India
Az indiai konyha szíve lelke a fűszer, szóval, ha szereted az erősen fűszerezett ételeket…. ez a te helyed. A lehetőségek szinte határtalanok, így tényleg nagyon fűszeres ételeket próbálhatsz ki. Nincs mese, mindenképpen ki kell próbálnod, hogy kell a Naan-t (kenyérféle), a curry-t, a tradicionális Dal-t (lencse főzelék), Samosas-t, Chicken Tikka-t, Masala-t vagy a padlizsán Baba Ganoush-t készíteni. Északon Új-Delhi vagy Jaipur, míg délen Bengaluru is mind-mind jó választás az indiai konyha elsajátítására.
Japán
A japán konyha nagy vízválasztó, hiszen vagy imádjuk, vagy utáljuk. Sokan teljesen összekapcsolják a sushi-val, ám ez a felfogás egyáltalán nem állja meg a helyét. Ha Japánba utazol, akkor bizonyára átutazol Tokyo-n, Kyoto-n vagy Osakán, melyek egytől egyig kiváló helyek a tradicionális konyhai specialitások elsajátítására. Főzzünk egy jó ráment, hajtogassunk gyozas-t, próbáljunk szerencsét egy jó kis jakiszobával, míg a legmerészebbek a hiroshimai japán palacsintát is elkészíthetik. Ha az utazás után itthon is el tudod készíteni a fenti ínyencségeket, akkor kétség kívül a konyhában töltöd a legtöbb időt.
Mexikó
Akkora területen fekszik maga az ország, hogy a konyhájában óriási a sokféleség, ami attól függ, hogy éppen hol vagy. Ahogy már tudod a mexikói ételek is a fűszerességükről híresek, ámbár attól függ, hogy az ország melyik részén tartózkodsz. Itt a helyi hozzávalóknak különös zamata van. Felejtsd el a tipikus tex-mex éttermeket és merülj el a tradicionális mexikói konyha rejtelmeiben, melyre kiváló helyek Mexikó város, Merida, Yucatán, Mole, Tacos al Pastor vagy Tamales. Guacamole, aguachile, enchiladas, pozoles és a további szószok biztos mély benyomást hagynak a kulináris emlékeidben. A legjobb, amit tehetsz, hogy megtanulod a recepteket és az elkészítési technikákat, hogy itthon is elkészítesd.
Marokkó
Biztos nem találsz még egy olyan országot, ahol akkora kontrasztot látsz a kultúrában, mint Marokkó. A marokkói konyha megannyi szenzációt tartogat mindenkinek. Érdemes, keresztül utazni Fez-en vagy Marrakeshen, ahol kiváló lehetőségek vannak egy főzőtanfolyamon részt venni. Általában a hozzávalókat nem nehéz itthon megtalálni, és ha hazajössz biztos tudsz a saját konyhádban is chicken pie-t, zöldéges kusz-kuszt, bárány tagine-t, tabboouleh-t vagy aubergine zaalouk-ot készíteni.
Peru
A perui konyha, ma már a legjobb és leginkább változatos gasztronómiával rendelkezik világi viszonylatban. Egy kis utazás a perui konyha világában segíteni fog, olyan ízek felfedezésében, amelyekre sosem gondoltál volna. Lima vagy Arequipa igazi paradicsom lesz az ízlelőbimbóidnak, ezenkívül mindkét helyen kiváló főzőtanfolyamokat kínálnak. Lehet, hogy lehetetlennek tűnik elkészíteni egy otthon-főzőtt cuy-t (guineai disznó), de könnyen felvidíthat a tény, hogy otthon is könnyedén elkészíthetsz egy jó kis ceviche-t, vagy garnélarák levest, vagy Ají de Gallina-t, ami nem más, mint egy kis csirkepörkölt, vagy töltött rocoto paprikát. A perui ételek hozzávalói jobban hasonlítanak a spanyol konyháéhoz, mint az ázsiai konyhához.
Thaiföld
Nehezen találni még egy olyan konyhát, ami annyiféleképpen kombinálja az ízeket, mint a thai konyha. A történelem folyamán nagy hatással volt rá a kínai- indiai-és malajziai konyha. Ismert a sokszínűségéről, hiszen előszeretettel keveri a sósat az igazán fűszeressel, az édessel és a savanyúval is. Sok hozzávalót nehéz itthon megtalálni, de a megfelelő főző tanfolyam segítségével megtanulhatjuk, hogy mivel helyettesítsük, hogy a legközelebb kerüljünk a kívánt íz eléréséhez. Könnyeket csalhat a szemünkbe egy jó Pad Thai, egy Tom Yum leves, a megfelelő curry, egy erős zöld papaya saláta. Bangkok és Chiang Mai a két legoptimálisabb hely a receptek és főzés technika elsajátítására.
Vietnám
A nagyobb turistacsoportok vietnámi utazásuk során nem szentelnek elég figyelmet az igazi vietnámi konyhának. Azonban ha megnézzük és kipróbáljuk az ételeiket, bizonyára felfedezzük a helyi csodákat. A vietnámi konyha leginkább kímélő ételekből, zöld, ízletes és könnyű levesekből áll, mint például a Pho leves. Olyan zöldségeket és gyógynövényeket kóstolhatsz, amikről korábban nem is hallottál. Készítsd el a saját tavaszi tekercsedet, a mutatós Cao Lau-t, az ízletes Cha Ca Thang Long-ot halasan vagy klasszikus változatban. Vietnámban élvezhetjük a helyi street food-ot. Erre a legjobb helyek Hanoi, Ho Chi Minh és Hoi An.
Forrás: www.tourism-review.com
Kedvenc úticélok:
Hasznos linkek:
Elérhetőek vagyunk:
1137, Budapest, Carl Lutz rakpart 7-es kikötő (állóhajó)
Eng.sz.: U-001545
Nyitvatartás: H-P 9-17 h