Aktuality
Willy Wonka nemcsak mese?

Willy Wonka nemcsak mese?

2018-03-05

A Fülöp-szigetekre utazva megtudhatjuk a választ! Ugyanis itt 8 termen keresztül varázsolnak el bennünk az édességek világába, vagyis a Candy Museum-ba. Mindenki emlékszik még a szokványos unalmas múzeumokra ahol hosszú litániákat kellett olvasni a kiállított dolgokról, melyek nem feltétlenül keltették fel az ember érdeklődését. Viszont ez esetben egy olyan múzeumba találhatjuk magunkat, ahol senki sem fog unatkozni, sőt alig lehet majd indulásra késztetni. „Éld át a 8 ínycsiklandozó szoba lehetőségeit” szól a szlogen.

A tematikusan felépített termekben tényleg úgy érezzük mintha Willy Wonka birodalmába csöppentünk volna. A móka és kacagás közben interaktívan csepegtetik belénk az érdekes információkat kedvenc édességeink összetételéről és hatásairól. Itt aztán megtapasztalhatjuk, hogy milyen játszva tanulni. Külön külön szoba lett szentelve a fánkoknak, gumicukroknak, vattacukroknak, nyalókáknak, csokoládéknak, fagylaltoknak, rágógumiknak és az édesgyökereknek. A múzeum idén február 10-e óta fogad látogatókat, akik már az első héten több mint 7 000 –en voltak.

Természetesen miután kinézelődtük és játszottuk magunkat, vásárolhatunk a múzeum boltjában. A múzeum üzemeltetői mindenki egészségére gondoltak, így a következőre figyelmeztetnek: „Édesszájúak figyelem, a cukor túladagolás veszélye fennáll!!!!” Erre igazán érdemes odafigyelni, hiszen a csábítás még nem ért véget!