2018 október 28-ig tart a prágai Orloj felújítási munkálata. Prága legnépszerűbb attrakciója évente kb 700 ezer turistát vonz.

Aktuality
Renoválják a cseh főváros egyik legnépszerűbb látványosságát

Renoválják a cseh főváros egyik legnépszerűbb látványosságát

2018-01-09

 

Prága óvárosi szimbólumát előre láthatólag fél évre kiveszik a forgalomból egy kis felújítási munkálatra. A főváros egyik leglátogatottabb turisztikai attrakciója restaurációjára most került sor, hiszen az egész városházát már tavaly április óta újítják. A felújítási munka nagyon aprólékos, hiszen a munkálatokat végzők nagy gonddal első körben megvizsgálják a darabokat, majd darabokra szerelik szét. Ezután a tisztítási és a szükséges elhasználódott részek cseréjének folyamata következik.

Nem kell aggódni, mert amíg az óra használatok kívül lesz, addig videó közvetítésen csodálhatják az odalátogatók az órajátékát. Érdemes fellátogatni a torony tetejére, hiszen innen mesés kilátás nyílik Prága régi központjára. Az Orloj felújítási munkálatait előzetes tervek alapján 2018. 10.28.-án befejezik, mely egy különleges évfordulója lesz Csehszlovákia megalapításának, szám szerint a 100-ik. Míg a városháza teljes felújítási munkálatainak a végét jövő nyárra tervezik.

Miért különleges az Orloj? 1410-ben készült az eredeti kivitele. Nemcsak a pontos időt és időpontot képes megmutatni, hanem az égitestek állását is mutatja. 75 %-ban az eredeti darabokból áll még ma is.