Vízparti Világörökségek Bosznia-Hercegovinában

Vízparti Világörökségek Bosznia-Hercegovinában, Bosznia-Hercegovina, 2018-08-16, Reggeli

Vízparti Világörökségek Bosznia-Hercegovinában starstarstar

Vízparti Világörökségek Bosznia-Hercegovinában
Időpont:
2018-08-16 – 2018-08-20
Időpont változtatás
Időtartam:5 nap / éj
Közlekedés:autóbusz (-)
Ellátás:Reggeli
Utazás száma:53441449
66 900 Ft -tól ( | -0 %)

Program
1.nap: Budapest-Višegrad-SzarajevóUtazás a Kelet-boszniai Višegrad városba, mely Ivo Andrić, gyerekkorának helyszíne is. Édesanyja szegény körülmények közt nevelte, ezért költözött ide mikor kisgyermekként nagynénjéhez került. Ekkor láthatta először a határ menti városka patinás hídját, melyet Nobel-díjas regényében örökített meg, Híd a Drinán. A környék leghíresebb látnivalója 2007 óta az UNESCO Világörökség része. A megkövült történelem fogad bennünket a városban: Mehmed Sokolović pasa akaratából épült híd, a türkíz színű vad folyó és számtalan epizód a regényből teszi meséssé a tájat, ahogy  megelevenednek a regény legendás részletei. A történet folytatódik, Kusturica favárosával Andrićgrad néven, a hídfőn, emlékül a nagy írónak a nagy rendezőtől. Szállás Szarajevóban.
2. nap: Szarajevó-Visoko-IlidzsaSzarajevó nevével több fontos történelmi esemény is összeforrt. 1914-ben itt lett merénylet áldozata Ferenc Ferdinánd osztrák trónörökös, ami ürügyül szolgált az első világháború kirobbantásához. A város egyedülálló légkörét a történetét alakító négy vallási csoport által hátrahagyott emlékek adják. Szarajevó a világ egyetlen városa, ahol néhány száz méteren belül katolikus és ortodox templom, mecset és zsinagóga is található.  Délután Visoko városába látogatunk ,hogy megismerjük a boszniai piramisok titkát. Végül Ilidzsán a Boszna folyó forrását keressük fel, mely egy gyönyörű parkban van. Számtalan helyen buggyan föl a zöld fűből a kristálytiszta forrásvíz, majd egyesülve az ország névadó folyójává duzzad. Szállásunkra az esti órákban érünk vissza.
3.nap: Mostar-Radimlja-Kravice-MeđugorjeUtazás Bosznia-Hercegovina leghíresebb városába. A város nevét az azt keresztülszelő Neretva folyón álló hidak egyikéről, az úgynevezett „Öreg hídról” kapta, mely az UNESCO kulturális örökségéhez tartozik. Mostar mesés keleti hangulatú városa után a 2016-ban UNESCO rangot kapott misztikus temető megtekintése következik. Utolsó megállónk az ország legfontosabb természeti kincse, a csodaszép Kravica-vízesés. Fürdés, felfrissülés a 23 méter magasan zuhogó áttetsző zöld víz függöny alatt, mely igazi csoda az izzó Hercegovinai tájban. Este a szállás elfoglalása Međugorje városában.
4. nap: Makarska-MedjugorjeA déli nap melegét a közeli Makarskán élvezzük, a dalmát Adrián, ahol immár sós víz mellett pihenünk vagy szabadidő Medjugorje városában (Kérjük, gondoskodjanak fürdőcipőről (strandcipőről) strandoláshoz is a köves tengerpart miatt!).
5. nap: Jajce-Mlinice-BudapestHazautazás, útközben megállunk Jajce váránál, mely a XV.században épült. Jajce újabb vízparti és történelmi csoda, 4 császárság és 3 királyság váltotta itt egymást. Továbbutazunk a középkori malmok elbűvölő fatákolmányaihoz. Mlinice: a Pliván álló malmocskák folyton-folyvást a vízzel és az idővel küzdenek évszázadok óta. Mesés emlékei a középkori ember találékonyságának a csodaszép természeti környezetben. Késő esti érkezés Budapestre.
Árlista

Utazás: autóbusszal Szállás: *** szálloda/panzió Ellátás: reggeli
Részvételi díj: 66.900,-Ft/főFélpanzió: 12.000,-Ft/fő, Egyágyas felár: 12.000,-Ft/fő Biztosítás: 2.825,-Ft/fő Sztornó biztosítás: 1,5%
Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:Kötelezően fizetendő Audio-guide 1. 500,- Ft/főSzarajevó, dzsámi 2,5 EURSzarajevó, szerb templom 2,5 EURSzarajevó medresze 2,5 EURVisoko 12 EURBoszna forrása 1 EURMostar 2 EURMostar-Helyi idegenvezetés 3 EUR Muslibegovic ház 3 EURMostar, hídugrás 1 EURRadimlja 2 EUR Kravica vízesés 3 EURJajcei vár 1 EURJajce vízesés 2 EUR
Višegrad- helyi idegenvezető 1 EUR
Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő: 1,5 EUR/fő/éj 
1 EUR = 2 KM (konvertibilis márka)
Horvátországban Makarska riviérán a vásárláshoz KUNA váltására van szükség!

Utazás: Az utazás emel szintű autóbusszal történik, - video, vagy DVD; büfé.Indulás: Budapest, Déli pályaudvar, Koronaőr köz - 
Felszállási lehetőségek:Budapest, Déli pályaudvar, Koronaőr köz 04:30Kecskemét-Mol benzinkút, M5 autópálya 90 km, Kecskemét déli pihenőSzeged-Shell benzinkút, Bajai út 2-4.
Leszállási lehetőségek:Nagykanizsa-TESCO parkolóBalatonlelle-MarcheSiófok-Szekszárdi lehajtó -pálya melletti TESCOSzékesfehérvár-Shell kút-M7 59 km 

Szállás:Szarajevó - ****-os szállodaMedjugorje - *** panzió


Az ár tartalmazza
Utazás busszal, Szállás, Ellátás megadott szerint, Idegenvezető
Az ár nem tartalmazza
Utasbiztosítás, Útlemondási biztosítás, Fakultatív programok, Belépők

Választott utazás: Vízparti Világörökségek Bosznia-Hercegovinában | Bosznia-Hercegovina | autóbusz | Időpont: 2018-08-16 – 2018-08-20 | Reggeli | Módosítás

Személyek összetétele
Kalkuláció
Szoba
Pótdíjak, illetékek és egyéb árak
Sztornó biztosítás: 0
Kalkulált részvételi díj: 0
A megrendelő elérhetőségei
Utasok adatai A megrendelő adatai másolása az 1. utashoz
Megszólítás Keresztnév Vezetéknév Születési idő (EEEEHHNN)
 
Megjegyzés:

A megrendelés elküldése az Ön részéről semmilyen kötelezettséggel nem jár! A későbbiekben felvesszük Önnel a kapcsolatot és egyeztetjük az utazás pontos paramétereit!

 
A végleges ár a dolgozónk által meg lesz erősítve. A gyermekeknek szóló kedvezmény, a gyermekeknek kínált ár csak a pótágyon megszálló gyermekekre érvényes, azaz két felnőtt és egy gyermek esetén. Ha a szállás formája apartman, stúdió, akkor az egy személynek szánt ár csak  a teljes kapacitás elfoglalásánál érvényes. Ha másként van feltüntetve, akkor ez nem érvényes.
 
Ha a honlapunkon keresztül foglal, leellenőrizzük az aktuális kapacitást a távozás és érkezés pontos időpontját, az aktuális árat és minden kötelező illetéket  és nem kötelező felár árát. Amint mindez megtörtént azonnal értesítjük Önt, megerősítjük foglalását. Ezután elküldünk minden szükséges dokumentumot mellyel véglegesítjük utazását! Fentartjuk az árak, időpontok és kötelező illetékek árának változásának jogát! Az indulás pontos idejét a légitársaságok általában 5-7 nappal a felszállás előtt véglegesítik így ezt hamarabb nem tudjuk pontosan meghatározni.

A GPS koordináták nem elérhetőek

UI