Végtelen homokdűnék, csodaszép tengeröblök, az Atlasz hegység fenséges csúcsai

Végtelen homokdűnék, csodaszép tengeröblök, az Atlasz hegység fenséges csúcsai, Algéria, 2018-04-19, Program szerint

Végtelen homokdűnék, csodaszép tengeröblök, az Atlasz hegység fenséges csúcsai

Végtelen homokdűnék, csodaszép tengeröblök, az Atlasz hegység fenséges csúcsai
Időpont:
2018-04-19 – 2018-04-29
Időpont változtatás
Időtartam:11 nap / éj
Közlekedés:repülő (Budapest)
Ellátás:Program szerint
Utazás száma:47989582
389 000 Ft -tól ( | -0 %)

EZ AZ IDŐPONT MÁR ELKELT

Válassza a következő időpontot itt


Októberi csoportunk biztosan indul, még vannak szabad helyeink!


 


Tervezett program:


1. nap: Budapest - Algír


Elutazás Budapestről Algír városába. Érkezést követően transzfer a szállodába. Vacsora, szállás Algírban.


 


2. nap: Algír - Kashba


Reggeli, majd városnézés: Algír óvárosa, hivatalos nevén az algíri Kashba, a tengerpartig ereszkedő Szahel-dombok oldalán terül el, és az UNESCO világörökség része. A Kashba szűk, kanyargós utcácskák és festői házak alkotta útvesztő, két részre oszlik: a dombot koronázó felsővárosra és a magaslat lábánál, a tengerparton elterülő alsóvárosra. Meglátogatjuk a város legrégebben épült templomát, a Szent Fülöp Székesegyházat (ma Ketchaoua Mecset), a neobizánci stílusban épült katolikus templomot, a Notre-Dame d'Afrique-ot. Vacsora és szállás Algírban.


 


3. nap: Algír - Hamma - Ghardaia


Reggeli, majd felkeressük Algírban a csodás fikuszfákkal és bámulatos liánokkal tarkított Le Jardin d'Essai du Hamma-t (botanikus kert), az algériai függetlenségi háború áldozatainak emlékművét. Transzfer a repülőtérre és elrepülés Ghardaiába. Vacsora, szállás Ghardaiában vendégházban.


 


4. nap: Ghardaia - M'Zab völgy - El Oued


Reggelit követően megcsodálhatjuk a város nevezetességeit: megtekintjük a M'Zab Belvederét, a régi korokat idéző Beni Isguent és a csábító zöldség-, gyümölcs-, szőnyegpiacot is. Utazás El Oued városába. A Szahara homokbuckás területein (Eastern Erg) keresztül vezető utunk során meglátogatjuk Ouargla egyetemének modern kampuszait és a Touggourtot.  Touggourt valamikor egy önálló királyság székhelye, a Ben Djellab-dinasztia birodalmának fővárosa volt. A hatalmas és gazdag királyok palotáinak, kriptáinak maradványai ma is láthatóak az oázisvárosban. Érkezés El Ouedbe az esti órákban. Vacsora, szállás El Ouedben.


 


5. nap: El Oued - Biskra


Reggeli után rövid városnézés az ezerkupolás városban. Elnevezése onnan származik, hogy minden egyes lakóházát kupolaszerű tetővel fedtek be. Sidi Salem mecsetjének tornyából különösen szép látványt nyújt a vörösessárga homokbuckák övezte kis város. Továbbutazás Biskrába. Vacsora, szállás Biskrában.


 


6. nap: Biskra - Batna


Reggelit követően panoráma túrára indulunk. Biskra egy festői oázis, amely megtöri a végtelen homoksivatagot gyönyörű épületekkel és hatalmas datolyapálma ültetvényekkel. Megtekintjük a régi épületeket, kerteket, a vasútállomást és a helyi piacot. Délután tovább utazunk Batnába. Útközben a Rhoufi kanyon lélegzetelállító szépsége tárul szemünk elé. A völgyből kicsiny falvak tűnnek ki, melyeket a környező hegyvonulatok masszív falai fognak közre. A természeti erők és az erózió egy mély folyóvölgyet alakított ki, de a folyó a száraz évszakban nem látható a felszínen. Azonban a felszín alatt található víznek köszönhetően egy gyönyörű pálmaliget töri meg a sziklák kopárságát. 1902-ben a Transatlantique szállodalánc egy a sziklafalba vájt, tizennégy szobás hotel emeltetett ide, melynek ma már csak a romjai láthatóak, egykor azonban virágzó szálloda volt, még a híres francia színész, Louis de Funes is megszállt itt. A környék lakossága egészen a közelmúltig szintén a kanyon falába vájt házakban lakott. Vacsora, szállás Batnában.


 


7. nap: Batna - Timgad - Lambesis - Constantine


Reggeli után utazás Timgadba, mely a hálós szerkezetű római kori városok szép, észak-afrikai példája. Jelentős épületei a diadalívek, színház, könyvtár, és termálfürdők. A kiterjedt romterületet helyenként "észak-afrikai Pompeji"-ként is emlegetik. Meglátogatjuk Labaesis romjait. Utunkat a hegyek között fekvő Constantine felé folytatjuk. Vacsora, szállás Constantineban.


 


8. nap: Constantine - Guelma - Annaba


Reggeli után Constantine városát fedezzük fel, melyet szédítően mély szakadékok szelnek ketté, az ezeket összekötő festői függőhidak és viaduktok lenyűgöző látványt nyújtanak. Constantine-t a "Hídak városának" is szokták nevezni. Sidi Rached, El Kantaradu és Sidi M'Sid a város ikonjai. Továbbutazás Guelmába. Amint a hegyek, völgyek és folyó ölelésében utazunk, lenyűgöző látkép tárul elénk. Útközben meglátogatjuk az ősi Calamát. Annabába érkezést követően gyalogos városnézésre indulunk. A város az ókori Hippona helyén épült, mely már az i. e. XI. században jelentős főníciai kikötőhely volt. Megtekintjük a Hippo Regius fórumot, a Szent Ágoston Bazilikát és a múzeumot. Vacsora, szállás Annabában.


 


9. nap: Annaba - Djemila - Setif


Reggeli után kirándulás Djemilába, melynek római kori romjai az UNESCO Világörökség részét képezik. Az egykor itt található római települést, Cuicult, Nerva császár idején alapították, a ma itt található romok egy rendkívüli civilizációról tanúskodnak. Ez az egyik legszebben megmaradt római kori maradvány-együttes. Jól kivehető a város oszlopsorral övezett főútja, az egykori fórum, a kapitolium, a bazilika, a piac, a templomok, a régi fürdő, a diadalív és a színház. A látogatás végeztével visszautazás Setifbe. Vacsora, szállás Setifben.


 


10. nap: Setif - Tipaza - Algír


Reggeli, majd visszautazás Algírba. Felkeressük Tipazában a romvárost. Megtekintjük a Kbor er Roumia egykori mauritániai királyi mauzóleumát (Szeléné királynő sírjával). Visszaérkezés Algírba. Vacsora és szállás Algírban.


 


11. nap: Algír - Budapest


Reggelit követően transzfer a repülőtérre, elrepülés Budapestre. Érkezés menetrendtől függően Budapestre.


 


Az út során érintett UNESCO Világörökségek:


- Algír óvárosa


- M'zab völgye


- Timgad római kori romjai


- Djemila


- Tipaza romvárosa


 


A változtatás jogát fenntartjuk!

A 155 EUR a belépőket, a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány esetben ebédek), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.


 


Borravalók: ajánlott 4 EUR/nap/főA részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:


-        BBP biztosítás


-        közlekedés külön busszal


-        elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel


-        magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető

Minimum létszám: 18 fő


-12-17 fő közötti felár: 35.000 Ft


 Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a .  weboldalon talál.


 


Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie.


 


Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.


A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 USD = 275 HUF, 1 EUR = 315 HUF árfolyamig érvényesek!Választott utazás: Végtelen homokdűnék, csodaszép tengeröblök, az Atlasz hegység fenséges csúcsai | Algéria | repülő | Időpont: 2018-04-19 – 2018-04-29 | Program szerint | Módosítás
Az időpont megtelt, a megrendelőlap nem elérhető.

A GPS koordináták nem elérhetőek

UI