Új-Zéland titkai, helyi magyar szakértő túravezetővel

Új-Zéland titkai, helyi magyar szakértő túravezetővel, Új-Zéland, 2018-11-25, Reggeli

Új-Zéland titkai, helyi magyar szakértő túravezetővel

Új-Zéland titkai, helyi magyar szakértő túravezetővel
Időpont:
2018-11-25 – 2018-12-08
Időpont változtatás
Időtartam:14 nap / 0 éj
Közlekedés:egyéni (-)
Ellátás:Reggeli
Utazás száma:58600967
911 900 Ft -tól ( | -0 %)

Leírás
Északi és a Déli sziget
Új-Zéland a legelszigeteltebb pontja a világnak és mindössze 4 millió lakossal rendelkezik. Mégis az egyik legnagyobb turista célpont a világon. Ennek többek között az az oka, hogy földrajzi értelemben a világ egyik legváltozatosabb helyének számít. A tengerpatoktól az esőerdőkig, a hegyektől a glecsserekig, a sivatagtól a vulkánig minden megtalálható. Idegenvezetőnk helyiként megismerte Új-Zéland minden zegét-zugát és minden vele utazónak a valódi, felejthetelen Új-Zélandot szeretné bemutatni.
További részletek
Csoport létszám: 6 fő minimum - 10 fő maximum
Az ár Új-Zélandi indulást és érkezést tartalmaz. Utasbiztosítás megléte kötelező.
Igény szerint privát túrát is tudunk szervezni, melynek egyéni árat tudunk kikalkulálni, ehhez kérje személyre szabott ajánlatunkat!
Ellátás
Reggeli
Közlekedés
Egyénileg
Program
1. nap
Christchurch - Lake Tekapo

A reptéri találkozó után elkezdjük nagy utazásunkat. Ebben a két hétben a szub-arktikusi délről a szub-trópusi északra jutunk el. Az utunkon fantasztikus változatosságot tapasztalunk meg minden területen… Új Zélandon a táj és az egész élővilág drasztikusan meg tud változni pár órás utazás alatt! Rövid Chrtistchurch városnézés. Látogatás Lake Tekapo gleccsertónál, ahol megtekintjük a Jó Pásztor történelmi kistemplomot és a híres Bronz Kutyát. Túrázási lehetőség a Mt John-ra ahol egy híres csillagaszati obszervatorium is van.
Szállás: Lake Tekapo

2. nap
Lake Tekapo - Te Anau

A mai napon megállunk megcsodálni egy különleges élőhelyet egy hegyi hágó csúcsánál a Déli Alpokban, ahol megismerkedünk a Tussock növények rejtélyes életével. Látogatás egy magasföldi Lazac Farmon, ahol a lazacok a hihetetlen neon-kék színű gleccsertóban nőnek fel és emiatt még ízletesebb a húsuk. Lazac etetés és fotózás. Fotószünet a Pukaki gleccsertónál ahonnan kis szerencsével lehet látni az örök hó borította Mt Cook-ot, Új Zéland legmagasabb hegycsúcsát. Újabb megállók a Kawarau kanyonban és a Wakatipu tónál.
Szállás: Te Anau

3. nap
Milford Sound

Kora reggeli indulás után az utunk követi a Wakatipu tavat, majd a Déli Alpokat. Látogatás a Tükör tavaknál, és séta a The Chasm-nél. Hatalmas őserdőkön keresztül jutunk fel a hó-határhoz. Megállunk a Homer alagútnál ahol jó esélyünk van találkozni ismét a Kea Papagáj-al. A Kea az egyetlen alpesi papagáj a világon. Érkezés a Milford Sound-hoz ami az egyik csodája a világnak! Hajós kirándulás a fjord teljes hosszában (kb. 2 óra). Miközben beszívjuk az érintetlen és drámai táj szépségét, betekintést nyerünk a fjord csodáiba és az élővilág különlegességeibe, ezen az igazán egyedi és elvarázsolt helyen, a Fiorland Nemzeti Parkban. Késő délutáni érkezés vissza a szállásunkra.
Szállás: Queenstown

4. nap
Queenstown

Queenstown, itt nincsen olyan őrült vagy kevésbé őrült sport, kaland, vagy pihentető program amit ne lehetne kipróbálni. Ma meglátogatunk egy kedves kis falvat a hegyek között, ahol történelmi betekintést hallgatunk meg az egykori aranyásók életéről, illusztrálva a korabeli épületekkel, melyek között sétálunk. Látogatás a világhírű Kawarau Bridge-nél – The World Home of Bungy. Ezen a helyen volt az első hivatalos bungy ugrás. 100% biztonsági rekorddal büszkélkednek több mint 2 millió ugrás után. Látogatás egy gyönyörű botanikus kertbe.
Szállás: Queenstown

5. nap
Queenstown - Franz Josef

Egy újabb nap a temészet csodáival körülvéve. Megállók a hatalmas Hawea és Wanaka tavaknál. Utunk következő szakaszán keresztezzük a Déli Alpokat: vízesések, szakadékok, hatalmas völgytavak várnak ránk, és sok gyönyörű fotó készítése. Itt belépünk a drámai szépségű Mount Aspiring Nemzeti Park területére. Lakatlan tengerpart látogatás, ahol kis szerencsével láthatjuk a világ legkisebb delfinjeit, a Hector delfineket. Lehetőség van sétálni egy 2000 éves mocsári erdőben! Érkezés Ferenc József gleccser faluba.
Szállás: Franz Josef

6. nap
Franz Josef - Punakaiki

Folytatjuk kalandjainkat a vad Nyugati parton – fantasztikusan szép tájakon, sok fotózási lehetőséggel. Westland Nemzeti Park és ismerkedés a kedves Hokitika várossal. Rövid ismertető a híres Ponamu kőről és a helyi maori történelemről. Látogatást teszünk a világhírű Jade Factory-ban ahol megtekinthetjük, hogy hogyan dolgoznak a kézi gyártású ékszereken a művészek és formálják a világhírű Új Zélandi zöld követ a Ponamu-t. Érkezés a vadregényes tengerpartra ahol egy újabb gyönyörű tájegység területére érkezünk, ahol igazi természeti ínyencségek várnak ránk: a Paparoa Nemzeti Park felfedezése. Punakaiki – az Avatar filmekben szereplő táj!
Szállás: Punakaiki

7. nap
Nyugati part - Abel Tasman

Reggeli látogatás a közel 30 millió éves Palacsinta szikláknál. A különleges palacsinta rétegek, ősi tengeri állatok kövületeiből állnak. Felejthetetlen élmény a körséta a morajló tenger fölé emelkedő különleges szikla alakzatok között. Délelőtt továbbutazás a sziget északi partvidékre egy gyönyörű panorámaúton. Itt újra ízelítőt kapunk a Déli-Alpok csodás tájaiból. Szinte minden kanyar után más szépségben gyönyörködhetünk. Látogatás a függőhídnál, ahol a bátrabbak egy sebes hegyi folyó felett sétálhatnak át egy igazi kötél hídon. Érkezés Új Zéland talán legszebb partvonalával büszkélkedő Abel Tasman Nemzeti Parkba, ahol szállásunk elfoglalása után a környező partok titkait ismerhetjük meg.
Szállás: Abel Tasman

8. nap
Abel Tasman

Ébredés a szubtrópusi paradicsomban: Abel Tasman Nemzeti Parkban. Reggeli után túrázás a gyönyörű Nemzeti Parkban vagy tengerparti pihenés. Lehetőség van felfedezni a park gyönyörű tengerpartjait egy 3-4 órás watertaxi kirándulással. (fakultatív program). Szabad délután.
Szállás: Abel Tasman

9. nap
Abel Tasman - Wellington

Ma meglátogatjuk a festői déli szigeti kisvároskát – Picton-t, ami a világhírű Marlborough borvidék határán található. Átkelés a Cook szoroson a menetrendszerűen közlekedő komppal, ami a festői Queen Charlotte Sound-on keresztül éri el az északi szigetet. Gyönyörű hajóút! Látogatás a Weta Caves Stúdióban. A Weta Studio a világon a második legnagyobb digitális/fizikai effekt stúdió. A leghíresebb mozi és tv filmeken dolgoznak itt: Gyűrük Ura, Hobbit, Avatar, King Kong, Spider-man, Indiana Jones, Narnia, Xena, Hercules és sok más. Városnézés és szabadidő Új Zéland fővárosában Wellington-ban.
Szállás: Wellington

10. nap
Wellington - Rotorua

Reggeli után elutazunk Rotorua felé a Taupo tó érintésével ami a legnagyobb tó Új Zélandon és Ausztráliában. Utunkat a bárányokkal teli magasföldeken kezdjük, majd Desert Road-on folytatjuk. A Desert Road-ról látható az északi sziget legmagasabb hegye: Mt Ruapehu ami egyike az itt látható működő vulkánoknak. Szintén itt látható a Gyűrűk Ura filmekből mindenki által ismert Mt. Doom – Mordor. Látogatás a híres Huka vízesésnél. Rotorua városnézés és szabadidő.
Szállás: Rotorua

11. nap
Rotorua

Rotoruát néhány fontos tényező tette az ország egyik legfontosabb turisztikai központjává: a természeti környezete, gejzírjei és a maori kultúra aktív jelenléte. Ma a híres WAI O TAPU geotermikus parkot látogatjuk meg, amely igazi holdbéli tájra emlékeztet szubtrópusi környezetben. Ezen a területen kráterek, iszapmedencék, kovateraszok, színes tavak, forró víz és gőz látványa fogadja a látogatókat (pl. Tinta Kráter, Pezsgő Tó, Szivárvány kráter stb.). Látogatás a Rotorua tónál, a Goverment Garden-ben, és a Rachel Spring-nél ami egy természetes hőforrás. Látogatás a Kék és a Zöld tavaknál és a híres Maori barlang rajzoknál, ami egy eldugott helyen található egy képeslapba illő tó partján. Szabad délután. Ezen az estén egy igen különleges élményben lehet részünk: Meglátogatunk egy igazi korabeli maori falvat az erdő mélyén, ahol megismerkedünk a tradicionális maori kultúrával, majd részt veszünk egy előadáson, melynek során megismerjük az új-zélandi őslakosok zenéjét és történelmét autentikus környezetben. Ezt követi egy igazi maori lakoma, a hangi. (fakultatív program)
Szállás: Rotorua

12. nap
Rotorua - Coromandel Félsziget

Coromandel félszigeten található néhány a legszebb Új Zélandi tengerpartokból, amiket nem szabad kihagyni egy látogatónak sem. Látogatási lehetőség Hobbiton-ban! Hobbiton az igazi forgatási helyszíne a Gyűrűk Ura és a Hobbit filmeknek. Fantasztikus élmény és egy csodaszép mesebeli hely még azoknak is, akik nem látták a filmeket! A közel két órás séta alatt végiglátogatjuk az egész Hobbit falvat. A túra végén mindenki egy korsónyi kóstolót kap a Hobbit sörből! Ezt a sört kizárólag a film miatt készítették és sehol máshol a világon nem lehet kapni. (fakultatív program) Látogatás a Hot Water Beach-nél ahol a forró termálvíz bugyog fel a homokból a tengerparton ahol ki tudjuk ásni a saját kis termál medencédet a homokban és élvezni a meleg víz jótékony hatását. Fürdési lehetőség a forró vízben és az óceánban.
Szállás: Coromandel Félsziget

13. nap
Coromandel Félsziget - Auckland

Séta a Cathedral Cove -hoz, mely egyike a leggyönyörűbb tengerpartoknak az északi szigeten. Filmforgatási helyszíne a Narnia és a Pianist filmeknek. Fürdési lehetőség a fehér homokos parton. Majd egy tipikus új-zélandi hegyes-völgyes, vulkanikus tájon át haladunk át a félszigeten, szívet melengető kilátásokkal a kihunyt vulkánokra, kis szigetekre az óceánban. Kilátó látogatás ahonnan megcsodálhatjuk a káprázatos látványát a Hauraki öbölnek és szigeteinek. Érkezés Új Zéland legnagyobb városába Auckland-be. Városnézés, szabadidő.
Szállás: Auckland

14. nap
Auckland

Reggeli látogatás a fekete homokos Nyugati Parton ahol a gyönyörűen színezett Szula madarakat tekintjük meg testközelből egy madár-rezervátumban. Megismerkedünk a nyugati part sajátosságaival és a hullámlovasok Mekkájának számító partszakasszal. Borkóstoló a Nyugati part hegyeinek lankáin, Új Zéland egyik legkorábban alapított borászatában. Rövid betekintés az Új Zélandi borászat történelmébe. Igény szerint séta a Nyugati parti esőerdőkben. Transzfer a reptérre.
Az ár tartalmazza
– Profi idegenvezetés: magyarul beszélő Új Zélandon élő főállású idegenvezető aki a helyi tudásával és kedvességével biztosítja a felejthetetlen élményt.
– Kényelmes kisbusz, üzemanyag, parkolási díj Új Zélandon
– 5 Nemzeti Park látogatása Új Zélandon (belépővel)
– Hajóút az Északi és a Déli Sziget között
– 13 éjszaka reggelis ellátással 3 csillagos szállásokon, 2 ágyas szobákban
– Reptéri transzferek
– Az útitervben szereplő programok (a fakultatív programok kivételével)
Az ár nem tartalmazza
- Repülőjegy és az Új-Zélandra való kiutazáshoz kötődő egyéb költségek
- Kötelező utasbiztosítás
- Fakultatív programok
- Ebédek és vacsorák

Választott utazás: Új-Zéland titkai, helyi magyar szakértő túravezetővel | Új-Zéland | egyéni | Időpont: 2018-11-25 – 2018-12-08 | Reggeli | Módosítás

Személyek összetétele
Kalkuláció
Szoba
Pótdíjak, illetékek és egyéb árak
Sztornó biztosítás: 0
Kalkulált részvételi díj: 0
A megrendelő elérhetőségei
Utasok adatai A megrendelő adatai másolása az 1. utashoz
Megszólítás Keresztnév Vezetéknév Születési idő (EEEEHHNN)
 
Megjegyzés:

A megrendelés elküldése az Ön részéről semmilyen kötelezettséggel nem jár! A későbbiekben felvesszük Önnel a kapcsolatot és egyeztetjük az utazás pontos paramétereit!

 
A végleges ár a dolgozónk által meg lesz erősítve. A gyermekeknek szóló kedvezmény, a gyermekeknek kínált ár csak a pótágyon megszálló gyermekekre érvényes, azaz két felnőtt és egy gyermek esetén. Ha a szállás formája apartman, stúdió, akkor az egy személynek szánt ár csak  a teljes kapacitás elfoglalásánál érvényes. Ha másként van feltüntetve, akkor ez nem érvényes.
 
Ha a honlapunkon keresztül foglal, leellenőrizzük az aktuális kapacitást a távozás és érkezés pontos időpontját, az aktuális árat és minden kötelező illetéket  és nem kötelező felár árát. Amint mindez megtörtént azonnal értesítjük Önt, megerősítjük foglalását. Ezután elküldünk minden szükséges dokumentumot mellyel véglegesítjük utazását! Fentartjuk az árak, időpontok és kötelező illetékek árának változásának jogát! Az indulás pontos idejét a légitársaságok általában 5-7 nappal a felszállás előtt véglegesítik így ezt hamarabb nem tudjuk pontosan meghatározni.

A GPS koordináták nem elérhetőek

UI