Svájci kiruccanás, francia kincsekkel

Svájci kiruccanás, francia kincsekkel, Franciaország, Párizs, 2018-03-14, Reggeli

Svájci kiruccanás, francia kincsekkel starstarstar

Svájci kiruccanás, francia kincsekkel
Időpont:
2018-03-14 – 2018-03-17
Időpont változtatás
Időtartam:4 nap
Közlekedés:repülő (-)
Ellátás:Reggeli
Utazás száma:57170650
104 900 Ft -tól ( | -0 %)
Leírása a túra
Utazás időtartama: 6 nap/5 éjszaka
Indulási időpontok: V.22., VIII.28.
Utazás: az Air France menetrendszerinti járatával
Elhelyezés: 3 *-os szállodák, 2-3 ágyas zuhanyzós szobáiban
Ellátás: reggeli
Minimum létszám: 20 fő

1. nap: Indulás kora reggel Budapestről, Tatabánya, Győr, Mosonmagyaróvár érintésével. Ausztria egyik legvarázslatosabb tartománya a salzkammerguti tavaktól a kitzbüheli Alpokig húzódó Salzburg tartomány. Ez a terület magába foglalja a természet szinte minden fellelhető csodáját. Itt találja a látogató a világ egyik legnagyobb jégbarlangját, Európa legkiterjedtebb vízesését és a Keleti-Alpok nagy kiterjedésű természetvédelmi körzetét. A menetidő függvényében rövid megálló Innsburckban, Tirol fővárosában. Ez a gyönyörű kulturális város 800 éves történelmével a turisták egyik kedvenc állomása. Az Inn völgyben található várost a műkincsek városának is szokás nevezni. Innsbruck a nevét az Inn folyó után kapta, ami a város mellett folyik. A városhoz olyan nevek fűződnek, mint I. Maximilian császár és Mária Terézia. Továbbutazás Innsbruck környékén található szálláshelyünkre.
2. nap: A reggelit követően a német ajkú Svájc meghatározó városába, Luzernbe utazunk elsőként. A festői Vierwaldstatt tó északnyugati végénél fekvő várost a Pilatus és Rigi hegyek ölelik közre, gyönyörű fekvése a svájci turizmus egyik fellegvárává emelte a várost. Sétánk folyamán megismerkedünk az óvárossal, ahová a város szimbólumának számító fahídon jutunk el. Ezután következik a természet csodája, az Aareschlucht. A Brunig hágon érjük el az itt még pataknak tűnő, ám annál látványosabb Aare folyót, amely hihetetlen erejét már megmutatja. A sziklák közötti szűk kanyonban zúgva, zubogva, rohanva tör utat magának a víz. Néhány száz méterem mi is követjük a víz útját. Ezután a két tó között található, egyedi fekvésű Interlakenbe jutunk. Tiszta időben felejthetetlen élmény a Jungfrau és a többi 4000 métert meghaladó csúcslátványa. Következő állomásunk Bern lesz, Svájc fővárosa. A legenda szerint az alapító Berchtold azt tanácsolta egy vadászat alkalmával, hogy az első elejtett fenevadról nevezzék el a várost, így lett a város neve Bern és címerállata a medve. Belvárosa a világörökség része. Szűk, macskaköves utcái, díszes szökőkútjai, pompás épületei és hatalmas csillagászati toronyórája pont olyan, mint ötszáz évvel ezelőtt is. Négy tornya közül a 12. században épült Óratorony a leghíresebb. Szállás a környéken.
3. nap: A mai nap első állomása, a Gruyeres sajtgyár, ahol igazán különleges élményben lesz részünk, ugyanis egyrészt bepillanthatunk magába a sajtgyártás folyamatába, másrészt a kiállítás, minden érzékszervnek kínál kihívást. A hegyi legelőkön bóklászó tehenek kolompját hallgatva, a rétek vadvirágainak illatát beszippantva, a gyártást is megtekintve, majd végül a sajtokat megkóstolva minden módon megtelhetünk sajttal. Innen továbbutazva a Cailler csokoládégyárat látogatjuk meg. François-Louis Cailler alapította a gyárat, ez az első csokoládégyár, ami máig él és virul. Kora délután érünk az égbenyúló hegyek övezte páratlan szépségű Genfi-tóhoz. Montreux városa még az igazán gazdag Svájcon belül is a fényűző és előkelő világ jelképe, de zenei élete is jelentős. Tóparti sétánk után utazunk Genfbe, ?a kálvinista Rómába?. Francia Svájc szíve és a nemzetközi politika egyik központja éppúgy híres természeti adottságairól, mint az európai kultúrtörténetben betöltött szerepéről. Városnéző sétánkon ismerkedünk a pazar tóparti sétányokkal, a svájci óraipart is szimbolizáló híres virágórával, valamint a világ legmagasabb szökőkútjával. Természetesen nem maradnak ki az útvonalból a város nevezetes szobrai, köztük a tragikus sorsú Erzsébet királynénkat ábrázoló modern szobor, amit néhány éve állítottak fel. Szállásunk két éjszakára a tó francia oldalán lesz.
4. nap: A reggelit követően egész napos fakultatív kirándulás. Elsőként városnézés Annecyben, Savoya Velencéjében. A csatornákkal szabdalt csodálatos kisvárost 2012-ben az Alpok legszebb városának választották. Az ódon épületek között és az azonos nevű tó partján szinte mindig turisták csoportjai nézelődnek. Chamonixba utazunk, a Mont Blanc ?fővárosába?. Sétálgatunk a hangulatos utcákon és tereken, miközben megfigyelhetjük, hogy Chamonix-ban minden üzlet, kávézó és étterem valamilyen módon a Mont Blanc-hoz illetve a hegymászáshoz kapcsolódik. Ha pedig feltekintünk a százéves házak fölé, az Alpok legmagasabb csúcsa és monumentális gleccserek tündökölnek. Szabadidő, illetve amennyiben az időjárás engedi utazás felvonóval az Aiguille du Midi csúcshoz, amely 3842 m magasasan található. (Figyelem, megfelelő egészségi állapot esetén javasoljuk csak a felvonó használatát, a hatalmas szintkülönbség miatt!) Tiszta időben valami egészen fantasztikus látvány tárul a szemünk elé, a Mont Blanc légvonalban csupán pár kilométerre emelkedik előttünk, de ez csak egy, a rengeteg látványos csúcsból. (A felvonó ára (60 EUR) a helyszínen fizetendő!) Továbbutazunk a Világörökség részét képező Yvoire városkába, ami egy kis mesevárosnak tűnik. Este visszatérés a szállásunkra.
5. nap: Utazás a Genfi-tó partján, majd a Rhone völgyében, természetesen a folyó irányával ellentétesen az égbenyúló hegyek felé. Zermatt és környéke az egész Alpok egyik leglátványosabb vidéke. A pazar panorámáról és a tiszta alpesi levegőről nevezetes kisvárosban csak elektromos járművek közlekedhetnek.
Tasch faluban mi is vonatra szállunk és így tesszük meg a bő tízperces utat a nagyvilági üdülőhelyig. Szabadidő Zermattban, a méltóságteljes piramisként 4478 méterre emelkedő Matterhorn lábánál. Ezután a Simplon-hágó szépséges hegyi útján jutunk Itáliába, Verona környéki tranzitszállásunkra.
6. nap: Reggeli után irány Padova, Észak-Olaszország talán legrégibb városa. Itt található az 1222-ben alapított egyetem, Európa egyik első felsőoktatási intézménye. Olaszország és az egész világ minden részéről jönnek ide a fiatalok a híres egyetem miatt, így a városban egyesül a kultúra és a szórakozás. Padova jelentős zarándokhely is, Szent Antal városa. Az előkelő portugál családból származó ferences-rendi szerzetest a szegények védőszentjeként tiszteljük. A legnépszerűbb szent az egész világon, érdemei elismeréséül a pápa alig tíz hónappal halála után szentté avatta. Halálát követően egy évvel kezdték el építeni a bazilikát, ahol sírja is található. Mi is felkeressük a nevezetes templomot, azt követően pedig megkezdjük a hazautazást. Folyamatos utazás technikai megállókkal, érkezés Budapestre az esti órákban.

Nem található a szálloda áttekintése.Választott utazás: Svájci kiruccanás, francia kincsekkel | Párizs | repülő | Időpont: 2018-03-14 – 2018-03-17 | Reggeli | Módosítás

Személyek összetétele
Kalkuláció
Szoba
Pótdíjak, illetékek és egyéb árak
Sztornó biztosítás: 0
Kalkulált részvételi díj: 0
A megrendelő elérhetőségei
Utasok adatai A megrendelő adatai másolása az 1. utashoz
Megszólítás Keresztnév Vezetéknév Születési idő (EEEEHHNN)
 
Megjegyzés:
Orient Eventive Kft. általános szerződési feltételeit elfogadom (ÁSZF). Személyes adataim kezeléséhez az adatvédelmi szabályzat ismeretében hozzájárulok az ajánlatkérés elküldésével. Az adatvédelmi szabályzat itt található.

A megrendelés elküldése az Ön részéről semmilyen kötelezettséggel nem jár! A későbbiekben felvesszük Önnel a kapcsolatot és egyeztetjük az utazás pontos paramétereit!

 
A végleges ár a dolgozónk által meg lesz erősítve. A gyermekeknek szóló kedvezmény, a gyermekeknek kínált ár csak a pótágyon megszálló gyermekekre érvényes, azaz két felnőtt és egy gyermek esetén. Ha a szállás formája apartman, stúdió, akkor az egy személynek szánt ár csak  a teljes kapacitás elfoglalásánál érvényes. Ha másként van feltüntetve, akkor ez nem érvényes.
 
Ha a honlapunkon keresztül foglal, leellenőrizzük az aktuális kapacitást a távozás és érkezés pontos időpontját, az aktuális árat és minden kötelező illetéket  és nem kötelező felár árát. Amint mindez megtörtént azonnal értesítjük Önt, megerősítjük foglalását. Ezután elküldünk minden szükséges dokumentumot mellyel véglegesítjük utazását! Fentartjuk az árak, időpontok és kötelező illetékek árának változásának jogát! Az indulás pontos idejét a légitársaságok általában 5-7 nappal a felszállás előtt véglegesítik így ezt hamarabb nem tudjuk pontosan meghatározni.

A GPS koordináták nem elérhetőek

UI