Sao Miguel, Faial, Pico

Sao Miguel, Faial, Pico, Portugália, Azori-szigetek, 2018-06-16, Program szerint
Sao Miguel, Faial, Pico
Időpont:
2018-06-16 – 2018-06-24
Időpont változtatás
Időtartam:9 nap / éj
Közlekedés:repülő (Budapest)
Ellátás:Program szerint
Utazás száma:59224653
369 000 Ft -tól ( | -0 %)

EZ AZ IDŐPONT MÁR ELKELT

Válassza a következő időpontot itt


Az Azori-szigetek Portugália autonóm régiója az Atlanti-óceán közepén, kb. 1500 km-re Lisszabontól. A kilenc szigetből álló szigetcsoport több mint 600 km hosszan terül el északnyugat-délkeleti irányban. Minden sziget vulkáni eredetű, azonban teljesen más földrajzi sajátosságokkal és élővilággal rendelkezik, ez teszi mindegyiket egyedülállóvá.


 


Tervezett program:


1. nap: Budapest - Ponta Delgada (Sao Miguel sziget)


Elrepülés Budapestről Sao Miguel szigetére, Ponta Delgadába. Érkezés után transzfer a szállodába. Szállás Ponta Delgadában.


 


2. nap: Ponta Delgada - Sete Cidades - Capelas - Ponta Delgada


Reggeli, majd félnapos kirándulásra indulunk: először megcsodáljuk a panorámát a Vista do Rei (Királyi kilátó) magaslatról a lenyűgözően szép Sete Cidades kék és zöld krátertóra. Utazás a Sete Cidades völgybe, mely egy háromezer méteres vulkáni csúcs beszakadása következtében jött létre. A kráter türkizes színű vízzel töltődött fel, így kialakítva a kék és zöld ikertavakat. A Sete Cidades - jelentése hét város - az egyik leglátogatottabb természeti látványosság az Azori-szigeteken. Bretanha felé utazunk tovább. A nap során meglátogatunk egy ananászültetvényt is Capelas mellett. Délután szabad program. Szállás az előző napi szálláshelyen.


 


3. nap: Ponta Delgada


Reggeli, majd egész nap szabad program, fürdés, pihenés, vásárlási lehetőség. Szállás az előző napi szálláshelyen.


 


4. nap: Ponta Delgada - Lagoa - Caloura - Furnas - Ponta Delgada


Reggeli, majd szabad program vagy fakultatív programlehetőség: egésznapos kirándulás: utazás Lagoa falun keresztül a Caloura kilátóhoz, ahonnan gyönyörű látványként tárul elénk a szomszédos kis öböl és a partján meghúzódó kolostor. Következő megállónk a sziget első fővárosa, Vila Franca do Campo városka, amely több régi, történelmi épülettel is rendelkezik: erődítmény, templomok, helyi múzeum. Innen hamarosan elérjük a Furnas völgyét, mely gejzírjeiről, hőforrásairól nevezetes. Több mint 20 hőforrásával a világ egyik legnagyobb "vizes" városa. Lesétálunk a tóhoz, a forrásokhoz és megnézzük azokat a helyeket, ahol a források réseiben ételeket főznek. A vidék egyedülálló ételkülönlegessége a cozidó, mely hét órán keresztül a földben fő. Délután megtekintjük a botanikus kerteket, és lehetőségünk nyílik megmártózni egy természetes melegvizű forrásban is. Meglátogatunk egy Európában egyedülálló teaültetvényt, ahol megkóstolhatjuk a helyi teakülönlegességeket. Visszautazás Ponta Delgadaba, útközben megálló a Santa Iria kilátónál. (A program ára: 29.500 Ft.) Szállás az előző napi szálláshelyen.


 


5. nap: Ponta Delgada - Faial


Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés Faial szigetére (kb. 1 óra a repülőút). Transzfer a szállodába, majd délután szabad program, a környék egyéni felfedezése. Szállás Faial szigetén a Hotel Faial-ban vagy hasonlóban.


 


6. nap: Faial - Pico - Faial


Reggeli után egész nap szabad program vagy fakultatív programlehetőség: egésznapos kirándulás Pico szigetére. Transzfer a kikötőbe, ahol hajóra szállunk és egy kb. 30 perces hajókázás után érkezünk Madalenába. Ezután utazás Cachorroba (egy kölyökkutyafej formájú szikláról kapta a nevét) érintésével Sao Roque-ba, ahol megtekintünk egy bálnafeldolgozó-üzemet, amely ma már múzeumként szolgál. Korábban Pico volt a bálna- és delfinvadászat központja. A sziget első településén, Lajesben meglátogatunk egy bálnavadász múzeumot, délután pedig folytatjuk utunkat a déli parton: megálló Mistérios de Sao Joao-ban és Sao Mateusban, ahol egy templomot tekintünk meg. A következő megálló Criacao Velha, ahol a megkövesedett lávafolyamokon és szőlőültetvények között sétálva gyönyörű látvány tárul a szemünk elé (az UNESCO Világörökség része). Látogatás egy bormúzeumban, majd visszautazás Madalenába, ahonnan visszahajózunk Faial szigetére. (A program ára: 19.800 Ft.) Szállás az előző napi szálláshelyen.


 


7. nap: Faial


Reggeli, majd egésznapos kirándulás Faial szigetén. Espalamaca felé haladva láthatjuk a Flamandok völgyét (katalógusunkban hibásan szerepel), majd Caldeira-t, a sziget legmagasabb pontját. Ezt követően Capelinhosban látogatást teszünk a legutóbbi, 1957-es vulkánkitörés helyszínén és megtekintjük a Vulkánelemző Központot, ahol a történtekről kapunk bővebb információt. Szállás az előző napi szálláshelyen.


 


8. nap: Faial ...


Reggeli. Délelőtt szabad program, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés Budapestre lisszaboni átszállással.


 


9. nap: ... Budapest


Hazaérkezés Budapestre.


 


Az út során érintett UNESCO Világörökségek:


-          Pico sziget borvidék kultúrtáj


 


A változtatás jogát fenntartjuk!


A vacsorázás egyénileg történik, ebben a csoportkísérő idegenvezető segítséget nyújt (vacsoránként 20-25 EUR-val lehet számolni).


 Borravaló: ajánlott 4 EUR/nap/fő

A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:-          repülőjegy (nemzetközi és belső)


-          BBP biztosítás


-          közlekedés a program szerint busszal, hajóval, belső repülőjárattal


-          elhelyezés középkategóriájú (kb. 4*-os) szállodákban kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel-          magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető


Minimum létszám: 16 fő


- 10-15 fő közötti felár: 24.000 Ft


Fakultatív program: minimum 10 főtől
 
Fontos! Az útlevélnek vagy plasztik személyigazolványnak a visszaérkezésig érvényesnek kell lennie.


Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 EUR = 315 HUF, 1 USD = 290 HUF árfolyamig érvényesek.

Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a .  weboldalon talál.Gyáli út, Tel.: (1) 476-1100


 


Időjárási adatokról bővebben itt tájékozódhat:Ponta Delgada

Választott utazás: Sao Miguel, Faial, Pico | Azori-szigetek | repülő | Időpont: 2018-06-16 – 2018-06-24 | Program szerint | Módosítás
Az időpont megtelt, a megrendelőlap nem elérhető.

A GPS koordináták nem elérhetőek

UI