Párizs ínyenceknek

Párizs ínyenceknek, Franciaország, Párizs, 2018-09-19, Reggeli
Párizs ínyenceknek
Időpont:
2018-09-19 – 2018-09-25
Időpont változtatás
Időtartam:7 nap / éj
Közlekedés:autóbusz (-)
Ellátás:Reggeli
Utazás száma:59004800
149 500 Ft -tól ( | -0 %)

EZ AZ IDŐPONT MÁR ELKELT

Válassza a következő időpontot itt


Rövid leírás
Eiffel-torony, Notre Dame, DiadalívFontainebleau és Versailles kastélyaMona Lisa és a Milói Vénusz a Louvre-banKirándulási lehetőség Monet villájába
Program

1. nap: Szeged (Pécs, Debrecen) – Budapest – Hegyeshalom – Enns – Németország (970 km)


Reggeli indulás után Ausztriában egy aranyos kisvárost, Ennst keressük fel. A város már a római időkben is fontos település volt. Gyalogos séta a belvárosban és a főtéren. Fő látványosságok: várostorony, városháza, barokk stílusú szép házak. Folytatjuk utunkat Németországba, szállás.


2. nap: Németország – Párizs (580 km) Repülős utasoknak: Budapest – Párizs


Buszos utasaink délutáni órákban érkeznek Párizsba, ahol találkoznak a repülőgéppel utazókkal, majd közösen tesznek egy buszos városnézést a fővárosban: Bastille tér, Városháza, Concorde tér, Latin negyed, Luxemburg-kert, Opera, Champ-Elysées, Diadalív, Trocadero tér. Ezt követően vacsora, majd este felmegyünk a Montmartra. Gyalog sétálunk a művészek negyedében, ahol a világ leghíresebb festői is megfordultak. A Sacre Coeur belső díszítésénél még megkapóbb a templom lépcsőjéről elénk táruló fantasztikus látvány, a kivilágított városra. Montmartról leérkezve látjuk a híres (hírhedt) Pigalle-t és a Moulin Rouge-t is. Este fakultatív vacsora. Párizsban ezek a vacsorák nem a szálláshelyen lesznek. A sok program miatt a francia fővárosban olyan helyeket kerestünk a vacsorákhoz, ahol azt gyorsan le lehet bonyolítani. Este szállásunkra megyünk (4 éj).


3. nap: Párizs - Versailles (50 km)


Reggel kezdjük városnézésünket. Párizsban a közlekedés általában metróval és gyalog történik. A délelőtti programunkban szerepel a Cité szigete a mindenki által ismert Notre Dame-mal és a szintén itt található Conciergerie-vel. Ezt követi a St. Chapelle templom megtekintése. Déli órákban kimegyünk a versaillesi palotához. A meseszép kastély és a park a barokk művészet remekműve. Visszaérve a párizsi városnézés folytatása; felkeressük az Invalidusok dómját, melyet Napóleon síremléke fölé emeltek, majd megtekinthetjük a híres szobrász alkotásait a Rodin Múzeumban. A fakultatív vacsora után este hajózási lehetőség a Szajnán, amikor gyönyörködni lehet a szépen kivilágított belvárosban.


4. nap: Pantheon - Latin negyed - Sorbonne - Párizs (120 km)


Délelőtt meglátogatjuk a Pantheont, ebben a klasszicista épületben több híres ember, pl. Rousseau, Victor Hugo és Émile Zola sírja látható. Folytatjuk utunkat a Latin negyedben, melynek kis utcáiban rengeteg étterem, kávézó található, ez már hosszú idő óta az egyetemisták és fiatalok találkozási pontja, mivel a közelben található a híres egyetem a Sorbonne. Természetesen ehhez is elsétálunk. Útközben számos érdekességet mesél idegenvezetőnk. A délutáni programunk: Tüleriák-kertje, Arc de Caroussel, valamint a világ talán leggazdagabb festészeti gyűjteményével rendelkező múzeuma, a Louvre megtekintése. A fakultatív vacsorát követően sétálunk Európa legismertebb főutcáján, a Champ-Elysées-n. Aki akar, a Diadalív tetejéről is körbetekinthet.


5. nap: Giverny – Fontainebleau (Eurodisney) (160 km)


Reggeli után, akik el akarnak menni az Eurodisney-be, azok ezt a napot ott tölthetik. Kiutazás HÉV-vel. Egész napos önálló szabad szórakozás a csodálatos játékparkban. A többieknek javaslatunk; egy fakultatív kirándulás Párizs környékére. Első állomásunk a világhírű festő, Claude Monet villája lesz Givernyben. A művész ebben a villában munkálkodott 11 évig. Itt egy csodálatos japán vízikertben és virágoskertben gyönyörködhetünk. Ezt követően, délután egy, az UNESCO Világörökség Listáján szereplő fantasztikus kastélyt keresünk fel: a Fontainebleau-kastélyt, mely több nagy király szülőhelye, valamint belső kialakítása is meseszép. Fakultatív Giverny - Fontainebleau kirándulás (2 belépővel): 35 € (helyszíni jelentkezés). Párizsba visszaérve találkozunk azokkal, akik nem választották a fakultatív programot és elmegyünk a fakultatív vacsorára. Ezután az Eiffel-toronyhoz vezet utunk, ahol lifttel a tetejéig, vagy gyalog kisebb magasságokig fel lehet menni.


6. nap: Párizs – Reims – Németország (540 km) Repülős utasoknak: Párizs – Budapest


Délelőttöt még Párizsban töltjük. Sétálunk az Operaház környékén, majd megtekintjük a Fragonard parfümgyárat, ahol bemutatót tartanak a híres francia parfümkészítésről. A végén lesz egy kis idő ajándékvásárlásra is.A repülőgépes utasaink ezen a napon programjaink után hazarepülnek Budapestre. Buszos utasaink is elindulnak, és Párizst elhagyva a szintén világörökség listáján szereplő fantasztikus gótikus katedrálist nézik meg Reimsben. Szállás már Németországban.


7. nap: Németország – Ausztria – Budapest (960 km)


Utazás kisebb megállásokkal. Hazaérkezés az esti órákban. Budapest után mindenkit a felszállási helyére szállítunk.


Választott utazás: Párizs ínyenceknek | Párizs | autóbusz | Időpont: 2018-09-19 – 2018-09-25 | Reggeli | Módosítás
Az időpont megtelt, a megrendelőlap nem elérhető.

A GPS koordináták nem elérhetőek

UI