Magyar emlékek Kárpátalján

Magyar emlékek Kárpátalján, Ukrajna, 2018-07-18, Félpanzió

Magyar emlékek Kárpátalján

Magyar emlékek Kárpátalján
Időpont:
2018-07-18 – 2018-07-21
Időpont változtatás
Időtartam:4 nap / éj
Közlekedés:autóbusz (-)
Ellátás:Félpanzió
Utazás száma:59004771
66 000 Ft -tól ( | -0 %)

EZ AZ IDŐPONT MÁR ELKELT

Válassza a következő időpontot itt


Rövid leírás
Koszorúzás a Vereckei-hágónálMagyar emlékek nyomábanLegszebb kárpátaljai városok megtekintéseSzínvonalas **** szálloda Munkácson
Program

1. nap: Budapest, (Miskolc – Debrecen) – Beregszász – Tiszacsoma (500 km)


Indulás Budapestről a kora reggeli órákban. Érkezés Beregszászba, a kárpátaljai magyarság központjába, a határátkelés függvényében. Pénzváltási lehetőség. Ismerkedés Beregszásszal: Bethlen-Rákóczi kastély, II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola, Szent István és Petőfi szobra, Fedák Sári-kastély, volt úri kaszinó. Beregszászi városnézésünk után ellátogatunk Tiszacsomára, ahol a honfoglalás kori temető tiszteletére állított emlékparkot tekintünk meg. Munkácson elfoglaljuk szállásunkat, mely ****-os (3 éj). Vacsora.


2. nap: Vereckei-hágó – Szolyva – Felső-Gereben - Munkács (220 km)


Reggeli után a Munkácsi várral ismerkedünk. Utunkat a Vereckei-hágó felé vesszük, ahol őseink Árpád vezetésével átjöttek a Kárpát-medencébe, a hágó előtt kitérőt teszünk Szolyvára. az emlékparkba, fejet hajtva a sztálini lágerek (malenkij robot) magyar áldozatai előtt. A Vereckei-hágóra érve rövid túrát (500m) teszünk a millecentenáriumra felépített hányatott sorsú emlékműhöz. Őseink történelmi múltjának, felidézése, a himnusz eléneklése és a természeti szépségben való gyönyörködés után autóbuszunkkal lassan leereszkedünk Felső-Gerebenbe, ahol piknik-bográcsgulyással várnak vendégfogadóink. Megálló Munkácson egy rövid belvárosi sétára, ismerkedés a Rákócziak nyári rezidenciájával, a Munkácsy Mihály emlékekkel, tisztelgés szülőházának emléktáblája előtt. Visszautazás a szálláshelyre, vacsora.


3. nap: Csetfalva – Tiszaújlak – Huszt – Szinevéri-tó (240 km)


Ezen a napon elsőként Csetfalvára látogatunk, ahol megtekintjük a fakazettás mennyezetű református templomot, illetve a Makovecz stílusban épült ökumenikus templomot. Útközben a Rákóczi-szabadságharc emlékére állított Turul-emlékművet nézzük meg Tiszaújlakon. Huszton felkapaszkodunk a híres várromhoz, amely Kölcsey Ferencet, a Huszt című vers megírására ihlette. Vásárlási lehetőség Izán, a „kosárfonó faluban”. A nap végén kisebb túrát teszünk a Szinevéri-tóhoz, amely Kárpátalja legmagasabban fekvő tava ( 989 m), majd visszatérünk szálláshelyünkre, vacsora.


4. nap: Ungvár – Budapest (350 km)


Reggeli után Ungvárral, a megyeszékhellyel ismerkedünk. A vár megtekintése, Bercsényi Miklós és II. Rákóczi Ferenc korának felidézése, miután átsétálunk a szomszédságban létrehozott skanzenbe, ahol Kárpátalja XVIII-XIX. századi népi építészetét bemutató gyűjtemény látható. Séta a belvárosban, az Ung folyón átívelő sétálóhídról gyönyörködhetünk Európa leghosszabb (2,5 km) hársfasorában. Itt lehetőségünk van az utolsó fillérek elköltésére, majd irány a határátkelőhelyhez. Budapestre érkezés az esti órákban. A debreceni, miskolci utasokat útközben, a többieket Budapest után a felszállási helyükre szállítjuk.


Választott utazás: Magyar emlékek Kárpátalján | Ukrajna | autóbusz | Időpont: 2018-07-18 – 2018-07-21 | Félpanzió | Módosítás
Az időpont megtelt, a megrendelőlap nem elérhető.

A GPS koordináták nem elérhetőek

UI