Magyar emlékek Kárpátalján

Magyar emlékek Kárpátalján, Ukrajna, 2018-07-18, Félpanzió

Magyar emlékek Kárpátalján

Magyar emlékek Kárpátalján
Időpont:
2018-07-18 – 2018-07-21
Időpont változtatás
Időtartam:4 nap / éj
Közlekedés:autóbusz (-)
Ellátás:Félpanzió
Utazás száma:59004771
66 000 Ft -tól ( | -0 %)

Rövid leírás
Koszorúzás a Vereckei-hágónálMagyar emlékek nyomábanLegszebb kárpátaljai városok megtekintéseSzínvonalas **** szálloda Munkácson
Program

1. nap: Budapest, (Miskolc – Debrecen) – Beregszász – Tiszacsoma (500 km)


Indulás Budapestről a kora reggeli órákban. Érkezés Beregszászba, a kárpátaljai magyarság központjába, a határátkelés függvényében. Pénzváltási lehetőség. Ismerkedés Beregszásszal: Bethlen-Rákóczi kastély, II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola, Szent István és Petőfi szobra, Fedák Sári-kastély, volt úri kaszinó. Beregszászi városnézésünk után ellátogatunk Tiszacsomára, ahol a honfoglalás kori temető tiszteletére állított emlékparkot tekintünk meg. Munkácson elfoglaljuk szállásunkat, mely ****-os (3 éj). Vacsora.


2. nap: Vereckei-hágó – Szolyva – Felső-Gereben - Munkács (220 km)


Reggeli után a Munkácsi várral ismerkedünk. Utunkat a Vereckei-hágó felé vesszük, ahol őseink Árpád vezetésével átjöttek a Kárpát-medencébe, a hágó előtt kitérőt teszünk Szolyvára. az emlékparkba, fejet hajtva a sztálini lágerek (malenkij robot) magyar áldozatai előtt. A Vereckei-hágóra érve rövid túrát (500m) teszünk a millecentenáriumra felépített hányatott sorsú emlékműhöz. Őseink történelmi múltjának, felidézése, a himnusz eléneklése és a természeti szépségben való gyönyörködés után autóbuszunkkal lassan leereszkedünk Felső-Gerebenbe, ahol piknik-bográcsgulyással várnak vendégfogadóink. Megálló Munkácson egy rövid belvárosi sétára, ismerkedés a Rákócziak nyári rezidenciájával, a Munkácsy Mihály emlékekkel, tisztelgés szülőházának emléktáblája előtt. Visszautazás a szálláshelyre, vacsora.


3. nap: Csetfalva – Tiszaújlak – Huszt – Szinevéri-tó (240 km)


Ezen a napon elsőként Csetfalvára látogatunk, ahol megtekintjük a fakazettás mennyezetű református templomot, illetve a Makovecz stílusban épült ökumenikus templomot. Útközben a Rákóczi-szabadságharc emlékére állított Turul-emlékművet nézzük meg Tiszaújlakon. Huszton felkapaszkodunk a híres várromhoz, amely Kölcsey Ferencet, a Huszt című vers megírására ihlette. Vásárlási lehetőség Izán, a „kosárfonó faluban”. A nap végén kisebb túrát teszünk a Szinevéri-tóhoz, amely Kárpátalja legmagasabban fekvő tava ( 989 m), majd visszatérünk szálláshelyünkre, vacsora.


4. nap: Ungvár – Budapest (350 km)


Reggeli után Ungvárral, a megyeszékhellyel ismerkedünk. A vár megtekintése, Bercsényi Miklós és II. Rákóczi Ferenc korának felidézése, miután átsétálunk a szomszédságban létrehozott skanzenbe, ahol Kárpátalja XVIII-XIX. századi népi építészetét bemutató gyűjtemény látható. Séta a belvárosban, az Ung folyón átívelő sétálóhídról gyönyörködhetünk Európa leghosszabb (2,5 km) hársfasorában. Itt lehetőségünk van az utolsó fillérek elköltésére, majd irány a határátkelőhelyhez. Budapestre érkezés az esti órákban. A debreceni, miskolci utasokat útközben, a többieket Budapest után a felszállási helyükre szállítjuk.


Választott utazás: Magyar emlékek Kárpátalján | Ukrajna | autóbusz | Időpont: 2018-07-18 – 2018-07-21 | Félpanzió | Módosítás

Személyek összetétele
Kalkuláció
Szoba
Pótdíjak, illetékek és egyéb árak
Sztornó biztosítás: 0
Kalkulált részvételi díj: 0
A megrendelő elérhetőségei
Utasok adatai A megrendelő adatai másolása az 1. utashoz
Megszólítás Keresztnév Vezetéknév Születési idő (EEEEHHNN)
 
Megjegyzés:

A megrendelés elküldése az Ön részéről semmilyen kötelezettséggel nem jár! A későbbiekben felvesszük Önnel a kapcsolatot és egyeztetjük az utazás pontos paramétereit!

 
A végleges ár a dolgozónk által meg lesz erősítve. A gyermekeknek szóló kedvezmény, a gyermekeknek kínált ár csak a pótágyon megszálló gyermekekre érvényes, azaz két felnőtt és egy gyermek esetén. Ha a szállás formája apartman, stúdió, akkor az egy személynek szánt ár csak  a teljes kapacitás elfoglalásánál érvényes. Ha másként van feltüntetve, akkor ez nem érvényes.
 
Ha a honlapunkon keresztül foglal, leellenőrizzük az aktuális kapacitást a távozás és érkezés pontos időpontját, az aktuális árat és minden kötelező illetéket  és nem kötelező felár árát. Amint mindez megtörtént azonnal értesítjük Önt, megerősítjük foglalását. Ezután elküldünk minden szükséges dokumentumot mellyel véglegesítjük utazását! Fentartjuk az árak, időpontok és kötelező illetékek árának változásának jogát! Az indulás pontos idejét a légitársaságok általában 5-7 nappal a felszállás előtt véglegesítik így ezt hamarabb nem tudjuk pontosan meghatározni.

A GPS koordináták nem elérhetőek

UI