Körút: Betekintés a Himalája elragadó országaiba

Körút: Betekintés a Himalája elragadó országaiba, Bhután, 2018-05-20, Program szerint

Körút: Betekintés a Himalája elragadó országaiba starstarstar

Körút: Betekintés a Himalája elragadó országaiba
Időpont:
2018-05-20 – 2018-06-02
Időpont változtatás
Időtartam:14 nap / éj
Közlekedés:repülő (Budapest)
Ellátás:Program szerint
Utazás száma:59077524
689 000 Ft -tól ( | -0 %)

EZ AZ IDŐPONT MÁR ELKELT

Válassza a következő időpontot itt


Tervezett program:


1. nap: Budapest ...


Elrepülés Budapestről átszállásokkal Kathmanduba. Étkezés és éjszakázás a repülőn.


 


2. nap: ... Kathmandu (Nepál)


Érkezés Kathmanduba, Nepál fővárosába. Transzfer a szállodába. Vacsora. Szállás Kathmanduban.


 


3. nap: Kathmandu


Reggeli után városnézés Nepál fővárosában, Kathmanduban. Meglátogatjuk az UNESCO Világörökségek részét képező Palota teret (Durbar Square) ősi fa- és téglatemplomaival, pagodáival, palotáival és felkeressük a templomot, ahol az ablakból ránk tekinthet az élő istennő, a kumari, aki egy nagy hatalommal bíró "vallási" vezető Nepálban. Felkeressük a Hanuman Dhoka-t, az egykori nepáli királyi palotát, majd a Swayambhunath-ot, a világ egyik legrégebbi sztúpáját nézzük meg, amit a majmok szentélyeként ismernek. A legenda szerint a "magát megteremtő” sztúpához köthető a Kathmandu-völgy születése. Innen gyönyörű panoráma nyílik a városra. Délután Patan-ba folytatjuk utunkat, mely város nagyon gazdag kulturális örökségéről híres. Vacsora és szállás Kathmanduban.


 


4. nap: Kathmandu - Nagarkot - Bhaktapur - Kathmandu


Reggeli után kirándulás a 2000 méter magasan fekvő Nagarkotba. Ha az időjárás engedi, lenyűgöző a kilátás a világ legmagasabb hegyláncára, a Himalájára. Megtekintjük az egyik ősi fővárost, Bhaktapurt, melynek építészeti emlékei az UNESCO Világörökségek részét képezik. Felkeressük a Durbar teret, ahol megcsodálhatjuk a Malla uralkodók palotáját, benne a Taleju szentéllyel, elsétálunk a Taumadhi, Datattraya és a fazekasok terére. Este vacsora egy speciális nepáli étteremben, ahol megismerjük a nepáli nép zenéjét és táncait is. Szállás Kathmanduban.


                                                                                               


5. nap: Kathmandu - Bhadrapur - Dardzsiling (India)


Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés Bhadrapurba. A kisváros számos turistaútvonal kiindulópontja, valamint fontos kormányzati és infrastrukturális központ. Ezután továbbutazunk India Bengália régiójába, Dardzsilingbe. A város nevének jelentése "a hely, ahol villámlik". Skót misszionáriusok alapították Dardzsiling oktatási központját, illetve a város világhírű a fekete teáról. A teaültetvények telepítését az 1830-40-es évek környékén az angolok kezdték meg. A teatermelők különböző hibrideket állítottak elő, s a feldolgozást (fermentálás) követően a dardzsilingi fekete tea a világ legjobb teái közé került. Vacsora. Szállás Darzsilingben.


 


6. nap: Dardzsiling


A kora hajnali órákban kirándulás a Tigriscsúcsra, ahonnan gyönyörködhetünk a lélegzetelállító himalájai napfelkeltében. Reggeli után megtekintjük Kőrösi Csoma Sándor, híres magyar tibetológus nyelvtudós sírját. Ezt követően megnézünk egy teaültetvényt, ahol megismerkedhetünk a híres dardzsilingi teával, amit a helyi piacon meg is vásárolhatunk. Vacsora. Szállás Dardzsilingben.


 


7. nap: Dardzsiling - Gangtok (Szikkim - India)


Reggeli után folytatjuk utunkat Gangtokba, India szövetségi államának, Szikkimnek a fővárosába, mely egy kicsiny falucskából fejlődött Szikkim legnagyobb városává, amióta 1840-ben az Enchey buddhista kolostor egy zarándoklat központjává tette. Vacsora. Szállás Gangtokban.


 


8. nap: Gangtok


Reggeli, majd szabad program vagy fakultatív programlehetőség: városnézés Gangtokban. A Ganesh Tok kilátóba érve madártávlatból csodálhatjuk meg a várost. Ezt követően megtekintünk egy kézműves műhelyt, majd meglátogatjuk a tibeti buddhizmus XI. században kialakult, meditációra nagy hangsúlyt helyező Kagyü vonalának székhelyét, a Gangtok melletti Rumtek kolostort. A Kelet-Himalája legnagyobb kolostora hagyományos tibeti stílusban épült. (A program ára: 29.500 Ft.) Vacsora. Szállás Gangtokban.


 


9. nap: Gangtok - Phuntsholing (Bhután)


Reggeli, majd utazás Phunstholing határvárosba, Bhután kereskedelmi fővárosába (kb. 7 óra). Az agrárország legfőbb kereskedelmi partnerei Nepál, Banglades és India. Érkezés után felfedezzük a várost és ellátogatunk többek közt egy kis Zangdo pelri templomba. A Zangdo pelri a Guru Rinpocse mennybéli lakhelye, ahol úgy tartják, hogy az újjászületésre készül fel. Vacsora. Szállás Phunstholingban.


 


10. nap: Phuntsholing - Thimpu


Reggeli, majd szabad programot követően utazás Thimpuba, a Bhutáni Királyság fővárosába, mely a politikai és gazdasági központja is egyben az országnak. Vacsora és szállás Thimpuban.


 


11. nap: Thimpu


Reggeli után városnézés Thimpuban, mely során megtekintjük többek között az Anyakirálynő által építtetett Zangdopelri templomot, a Changlimithang stadiont, ahol láthatjuk a fiatal bhutániakat, amint a nemzeti sportnak, az íjászatnak hódolnak. Napközben ebéd. Délután meglátogatjuk a Chorten Emlékművet, ami Bhután harmadik királyának állít emléket, valamint egy apácakolostort. Vacsora. Szállás Thimpuban.


 


12. nap: Thimpu - Paro


Reggeli után utazás Paroba. Érkezést követően utunk egyik legérdekesebb és legnehezebb túráján veszünk részt a Tigris Fészke templomhoz. (A túra gyalogosan megerőltető lehet főleg felfelé, ezért a helyszínen van lehetőség ló, illetve öszvér bérlésére, ára kb. 20 USD. Lefelé gyalogosan jövünk.) Sétánk során gyönyörű fenyőerdőn haladunk át, ahol a fák többségét spanyol moha fedi, illetve lengedező imazászlókat is láthatunk. Délután ellátogatunk a Rimpung Dzong-hoz (kolostor), mely a Paro völgy 155 kolostorának egyike. A dzong épületei a mandalákkal és óriási Buddha-szobrokkal nagyon jól tükrözik a bhutáni vallási építészetet. Vacsora. Szállás Paroban.


 


13. nap: Paro - Kathmandu (Nepál)


Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés Kathmanduba. Érkezést követően felkeressük Pashupatinath-ot, a hinduk legszentebb szentélyét, ahol a Himalájában lakó Shivát tisztelik. Megnézhetjük azt is, ahogy a Gangeszbe torkoló Bagmati folyó ghatján égetik a halottakat a hindu szokásoknak megfelelően. Majd megnézzük a világ legnagyobb sztúpáját, a Boudhanatot. Szállás Kathmanduban. (A 2018. májusi csoport kivételével a többi csoport várhatóan már este elrepül Kathmanduból.)


 


14. nap: Kathmandu - Budapest


Korai transzfer a repülőtérre, és elrepülés átszállással Budapestre. Érkezés menetrendtől függően.


 


Az út során érintett UNESCO Világörökségek:


-          Kathmandu-völgy


 


A változtatás jogát fenntartjuk!

A 315 USD a belépőket, a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány esetben ebédek), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.


 


Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/főA részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:


 -        nemzetközi és belső repülőjegyek


 -        BBP biztosítás


 -        közlekedés Kathmanduban autóbusszal, a továbbiakban kisbuszokkal


 -        elhelyezés: középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas szobákban, reggelikkel


 -        magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

Minimum létszám: 20 fő


- 14-19 fő közötti felár: 25.000 Ft


Fakultatív program: minimum 15 főtől
 Figyelem! Ezen programunk fizetési feltételei az Általános Szerződési Feltételekben leírtaktól eltérnek. Az út költségét nem két, hanem három részletben kell befizetni.


Fizetési ütemezés:


I. részlet:          előleg jelentkezéskor (a végösszeg 30%-a)


II. részlet:         kb. 60 nappal indulás előtt (a végösszeg 20%-a)


III. részlet:        fennmaradó összeg - kb. 30 nappal az út indulása előtt


 


Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a .  weboldalon talál.Gyáli út, Tel.: (1) 476-1100

 

Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezést követően 6 hónapig még érvényesnek kell lennie, és minimum 2-2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie!


A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 EUR = 315 HUF, 1 USD = 275 HUF árfolyamig érvényesek.


Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.


 
Időjárási adatokról bővebben itt tájékozódhat:
Bhután:Paro


Nepál:Kathmandu


Szikkim (India):Gangtok

 


Utasaink írták vendégkönyvünkbe:"Visszaérkezve a május 2-16. közötti utazásról, jelezni kívánjuk megelégedésünket és elismerésünket. A meglehetősen bonyolult felépítésű program minden eleme remekül illeszkedett egymáshoz, nem volt "üresjárat!, minden lehetséges látnivalót valóban élvezni és értékelni lehetett. A helyi idegenvezetők - ha néha kissé gyakorlatlanul is - kedvesen, kellő empátiával látták el feladatukat. Külön hangsúlyoznunk kell a magyar kísérő, Homolya Orsolya kiemelkedően rutinos, hozzáértő, mindenkor együttműködésre kész és vidám légkört teremtő tevékenységét.Naponta megkérdezett minden útitársat közérzetéről, kívánságáról, elégedettségéről, avagy problémájáról. A nem könnyű feltételek mellett lelkesen, bőséges információt adva végezte felelősségteljes munkáját. Őt különös elismerés illeti.

Számunkra kiemelkedően szívhez-szóló gesztus volt, hogy egyikünk születésnapjára a Kathmandu-i búcsúvacsora keretében, éppen aktuális napon, kis ünnepséget szervezett. Köszönjük!

Reméljük, hogy a jövőben lesz még alkalmunk az Önök irodájának vendégszeretetét élvezni."


Választott utazás: Körút: Betekintés a Himalája elragadó országaiba | Bhután | repülő | Időpont: 2018-05-20 – 2018-06-02 | Program szerint | Módosítás
Az időpont megtelt, a megrendelőlap nem elérhető.

A GPS koordináták nem elérhetőek

UI