Körút: A mesés aranyháromszög, Krisna isten szülőhelye, Mathura és a Szent Yamuna folyó

Körút: A mesés aranyháromszög, Krisna isten szülőhelye, Mathura és a Szent Yamuna folyó, India, 2018-02-18, Program szerint

Körút: A mesés aranyháromszög, Krisna isten szülőhelye, Mathura és a Szent Yamuna folyó starstarstar

Körút: A mesés aranyháromszög, Krisna isten szülőhelye, Mathura  és a Szent Yamuna folyó
Időpont:
2018-02-18 – 2018-02-25
Időpont változtatás
Időtartam:8 nap / éj
Közlekedés:repülő (Budapest)
Ellátás:Program szerint
Utazás száma:47989573
199 000 Ft -tól ( | -0 %)

EZ AZ IDŐPONT MÁR ELKELT

Válassza a következő időpontot itt


Tervezett program:


 


1. nap: Budapest ...


Elrepülés Budapestről egy átszállással Delhibe. Étkezés és éjszakázás a repülőn.


 


2. nap: ... Delhi - Mathura - Yamuna folyó - Agra


Érkezés a reggeli órákban. Reggeli, ahol alkalom nyílik a téli ruhákat lecserélni, majd utazás a hinduk egyik jelentős zarándokhelyére, Mathurába, Krisna isten szülőhelyére. Ott riksába szállunk, így érjük el a Szent Yamuna folyót, ahol csónakból gyönyörködhetünk az áldozati szertartásokban. Folytatjuk utunkat, Sikandránál vetünk egy pillantást az Agrát naggyá tevő Nagy Akbar mauzóleumára. Délután érkezés Agrába, elfoglaljuk a szállodai szobánkat. Vacsora, szállás Agrában.


 


3. nap: Agra - Taj Mahal


Reggel a szerelem emlékműveként elhíresült TajMahalnak (UNESCO Világörökség) szenteljük az időt. Sah Jahan építtette feleségének, Mumtaz Mahalnak, állhatatos szerelme jeléül. A Taj Mahalt 22 éven át, 22.000 közép-ázsiai, európai és indiai munkás építette. "Ez a vörös homokkövön nyugvó óriási fehérmárvány tömeg a szó szoros értelmében ékszer." Ezután bejárjuk a Világörökségnek számító Vörös Erődöt. Európában évszázadokba telt, amíg a zord középkori citadellákból kialakultak a kecses reneszánsz paloták. Agrában ez a fejlődési folyamat három generáció életében lezajlott. Az erőd egyik legmeglepőbb jellemzője a hirtelen átalakulás a katonai erő bizonyításából a tékozló szépségbe. Ellátogatunk a Taj előfutárának tekinthető, első teljes egészében fehér márványból épített Itimad-ud Daula síremlékéhez. Vacsora, szállás Agrában.


 


4. nap: Agra - Fathepur Sikri - Jaipur


Reggeli után utazás FathepurSikribe, a szellemvárosba, melyet 1569-ben Nagy Akbar építtetett és 14 éven át a mogul birodalom fővárosa volt. "Amikor az Erzsébet korabeli angolok 1583-ban Fathepur Sikribe mentek, hogy találkozzanak a nagy császárral, Akbarral, elámultak: egy Londonnál mind lélekszámban, mind nagyságát tekintve jelentősebb várost találtak. Rubintok, gyémántok, drága selymek özöne tárult szemük elé. Ma Fathepur Sikri elhagyottan, magányosan mereng a régmúlt dicsőségén." Továbbutazás Jaipurba. Vacsora, szállás Jaipurban.


 


5. nap: Jaipur


Reggeli után kirándulunk az Amber palotához. A kirándulás külön érdekessége, hogy a magasan a tó felett emelkedő építményt, melynek kupolái és tornyai Andersen meséit idézik, lehetőség szerint elefántokon közelítjük meg. Az Amber palota a mai napig hirdeti Rajastan XVII. századi uralkodóinak nagyságát. Délután elbámészkodunk az 1727-ben alapított, a vendégbarátságot jelképező rózsaszínben pompázó Jaipur városában. Megnézzük a rajastani maharadzsa által ma is lakott városi palota múzeumait, felkeressük a híres Jai Singh maharadzsa XVIII. században épített különös obszervatóriumát, a Jantar Mantart majd fotószünet a Szelek Palotájánál, a Hawa Mahalnál. Vacsora, szállás Jaipurban. 


 


6. nap: Jaipur - Delhi


Reggeli, majd transzfer Delhibe. Érkezést követően pihenés, szabadidő. Vacsora, szállás Delhiben.


 


7. nap: Delhi ...


Reggeli után ismerkedés India fővárosával. Megnézzük a Hindusztán hetedik csodájának mondott, a világ örökségeként számon tartott egykori minaretet, a Qutab Minart és a mellette még az V. századból megmaradt, nem rozsdásodó vasoszlopot. Felkeressük a brit gyarmati korban épült Új-Delhit, ahol szemügyre vehetjük az India kaput, mely az I. Világháborúban elesett indiai katonáknak állít emléket. Megcsodáljuk a Lótusz-templomot. Megtekintjük az egykori alkirály palotáját, ami ma az elnöki rezidencia, aParlament és a Titkárság épületeit, a hivatali negyedet. Megnézzük IndiraGhandi egykori lakóházát. Aztán visszautazunk pár száz évet az időben Ó-Delhibe, mely "az igéző és változatlan Kelet dicsősége és csalárdsága, nagysága és szennye". Bejárjuk a Yamuna folyó partján épült Vörös Erőd melletti óváros sikátorait, a bazárt és felkeressük a Jama Masjidot, India legnagyobb mecsetét. Végezetül megnézzük a Mahatma Gandhi emlékművet (Raj Ghat) és ismerkedünk a modern vallásos indiai építészetet képviselő Laksmi Narajan (Birla) szentéllyel. Este vacsora. A repülőtéri indulásig lelhetőség van egy kis felfrissülésre, pihenésre (1 db kétágyas szoba 4 fő részére, felár ellenében kétágyas szoba kérhető). Késő éjjel transzfer a repülőtérre és hajnalban elrepülünk egy átszállással Budapestre. Étkezés és éjszakázás a repülőn.


 


8. nap: ... Budapest

Érkezés Budapestre menetrendtől függően.


 


A változtatás jogát fenntartjuk!


 


Az út által érintett UNESCO Világörökségek:


-        Taj Mahal


-        Agra Erőd


-        Fathepur Sikri


-        Jantar Mantar


-        Qutab Minar


 

A 160 USD a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.


 


Ajánlott borravaló 5 USD/fő/nap


 


                                                                                                                


A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:- repülőjegy


- BBP biztosítás


- közlekedés légkondicionált, komfortos, külön autóbusszal, csónakkal, riksával


- elhelyezés: középkategóriájú (kb. 3*-os) szállodákban kétágyas fürdőszobás szobákban, büfé reggelikkel


- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetőAz Indiai körutazás minimum létszáma 20 fő.


14-19 fő közötti felár: 14.500 Ft


 


A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 EUR = 315 HUF, 1 USD = 275 HUF árfolyamig érvényesek.


Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymásssal szembeni üres oldalnak kell benne lennie!


 


Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatással.


 


Időjárási adatokról bővebben itt tájékozódhat:Agra
Delhi
Jaipur

 


 


Kötelező védőoltás nincs. További információért forduljon a budapesti Oltóközponthoz.Gyáli út, Tel.: (1) 476-1100
Váci út, Tel.: (1) 465-3800

 


Utasaink írták vendégkönyvünkben:


 


"Nagyszerű szervezés volt, s úgy gondolom, ezt egyetlen résztvevő sem feledi el sosem. Igazán örülök, hogy részese lehettem.
Azért is örülök, mert olyan nagyszerű, nagytudású embert ismerhettünk meg, mint Poprócsi Árpád egyetemi tanár úr. Az ő felkészültsége, lelkes előadásai ismertettek meg bennünket Indiával, Nepállal, valamint e két nép kultúrális emlékeivel. Olyan információáradat zúdult ránk, amit még - elmélyitve a látottakat és hallottakat - ezután szükséges feldolgoznunk.
Tudom, hogy óriási lelkesedés kell ilyen hatalmas ismeretanyag megszerzéséhez, illetve pedagógiai érzék és tapasztalat kell ezen ismeretek ilyen szintű átadásához. Kérem, tartsa meg Árpadot a Jóisten minden kegyében! Továbbá Önöket kérem, ragaszkodjanak az Ő munkájához! Így általunk is terjed az ő emberi kiválósága, s ezáltal az . Utazási Iroda által szevezett utak nagyszerűsége.
Mi - utasok - igen nagyra értékeltük az Önök által kibocsátott tájékoztatót, a leírások, dokumentációk tartalmát. "


 


"Ez volt az első utam az .-val s örülök, mert nem csalódtam. K. Katalin idegenvezetőnk pedig egyszerűen szenzációs. Minden elismerésem az övé meg az irodáé."


"Végigjártuk, végigvigyorogtuk az aranyháromszöget. Az állkapcsunkat a leesés után már visszarakták, a kedvünk töretlen, és a szívünk mélyén őrizzük az emlékeket, csoporttársainkat, indiai barátainkat, Katalin pedig nem emlék, hanem a következő utunk idegenvezetője is lesz egyben. Ez az utazás életünk legszebb részében foglal helyet mindörökké. Annyi mindent tudnék írni, de nincs elég hely. Pedig egy-két történetet megosztanék mindenkivel, hogy ők is ott akarjanak lenni Indiában. És még valami:
Sok helyre akarunk még utazni, egyenlőre kimeríteném az iroda ajánlati listáját...:-) azután ha elfogyott, kérem az irodát, hogy szervezzen máshova is utakat. Mert csak Velük kell menni!
Ezután mit jelent a köszönjük? Új szót kell találnunk."


"Utazásunk nagyon jól sikerült, a szállás, étkezés mindhárom szállodában kifogástalan volt. Elsősorban kell persze megemlítenem idegenvezetőnk, Kuthy Katalin lenyűgöző tudását, aki a 3-400 évvel ezelőtti kultúrák kiváló ismerőjeként igyekezett valamennyi történeti, történelmi háttérrel megismertetni bennünket. Különösen örvendeztünk a hivatalos verzióban nem szereplő programoknak, pl. metrózás, riksázás, lovaskocsikázás. Köszönjük az Utazási Iroda figyelmességét, Dr. Antal András igazgató úr személyesen köszönt el induláskor a csoporttól, átadva a programról szóló részletes leírást."


"Régi vágyunk teljesült azzal, hogy részt vehessünk az India - Világörökségét képező Taj Mahal csodálatos síremlékét is bemutató túrán.
- Idegenvezetőnk Kuthy Katalin - a 8 napos úton - olyan nagy "mogul" időszak ismeretével rendelkezik, hogy szinte láttuk szemünk előtt a megvalósulását az erődöknek, váraknak és palotáknak.
- Nagyon örültünk a programban nem szereplő élményeknek, mint pl. Delhiben a riksákon való utazást a bazárban, míg Agrában a lovaskocsikázást végig a bazársoron. A legemlékezetesebb volt nekünk az elefántháton való utazás Jaipurban.
- Mi nagyon elégedettek vagyunk a túrával, mert nem "vásárolni" mentünk, hanem a középkori mogul birodalom Indiájának az emlékeit mentünk megismerni. Ezen vágyunk az - idegenvezetőnk hihetetlen felkészültsége alapján - teljesült.
- Nagy örömünkre szolgált, hogy hazautazás napján a búcsúvacsora után kaptunk szállást.
- A nagyszerű látottak jól kiegészültek Kuthy Katalin ismertetésével, így teljes élmányben volt részünk.


Köszönjük az AB-AGRO Utazási Irodának a magas színvonalú kulturális és túrisztikai szolgáltatásokat."


 


"Ez egy nagyon jó út volt. Önöknek egy fantasztikus idegenvezetőjük van Kuthy Katalin személyében. Kiváltotta az egész csoport elégedettségét. Mondom ezt én, aki már messzi országokat bejártam, de ilyen törődést, tudást, emberséget, műveltséget, bölcsességet még nem tapasztaltam. Nem sajnálta a hangszálait, végig magyarázott nekünk. Közel hozta hozzánk az indiai népet."


 


"Jól szervezett volt és az idegenvezető - Katalin - igen talpraesetten és lelkesen vezette a csoportot.
Köszönjük az utazási iroda munkáját !"


Választott utazás: Körút: A mesés aranyháromszög, Krisna isten szülőhelye, Mathura és a Szent Yamuna folyó | India | repülő | Időpont: 2018-02-18 – 2018-02-25 | Program szerint | Módosítás
Az időpont megtelt, a megrendelőlap nem elérhető.

A GPS koordináták nem elérhetőek

UI