Hosszú hétvége Grúziában, ismerkedés a grúz borokkal

Hosszú hétvége Grúziában, ismerkedés a grúz borokkal, Grúzia, 2018-10-19, Reggeli

Hosszú hétvége Grúziában, ismerkedés a grúz borokkal

Hosszú hétvége Grúziában, ismerkedés a grúz borokkal
Időpont:
2018-10-19 – 2018-10-23
Időpont változtatás
Időtartam:5 nap / 3 éj
Közlekedés:repülő (Budapest)
Ellátás:Reggeli
Utazás száma:62773243
99 000 Ft -tól ( | -0 %)


Kategória: *
Szállás
Hotel
Info

[r]repülővel, közvetlen menetrend szerinti WizzAir járattal

3*-os kétágyas fürdőszobás szállodai szobákban, Kutaisziben vendégházban

reggeli

1. Pár nap alatt nem csak kulturális és természeti, hanem gasztronómiai élményekkel gazdagodva térnek haza az utasaink.

2. A program során lehetőség nyílik Mukhranbatoni herceg birtokán egy borkóstolásra.

3. Az ősi alapokon nyugvó, nagyon jó állapotban megmaradt grúz templomok egy letűnt világ hangulatát idézik.

Magyar csoportkísérő az utazás teljes időtartama alatt.

A program 2 UNESCO Világörökségi helyszínt érint.

Gasztronómiai élmények

Természeti látnivalók 

Garantált indulás!

Leiras
1. nap: Budapest - Kutaisi

Utazás Budapestről menetrend szerinti közvetlen Wizz Air járattal 23:55-kor, éjszaka a repülőn.

2. nap: Kutaisi - Tbiliszi

Érkezés Kutaiszibe 04:55-kor, majd indulás Grúzia fővárosa, Tbiliszi felé. Útközben elfogyasztunk egy bőséges grúz reggelit. A fővárosba érkezés után megkezdjük az ismerkedést a látnivalókkal. A város és környéke már az i. e. IV. évezredtől lakott. A legkorábbi írásos említés az i. sz. IV. századból származik. Jelenlegi arcát mutatva harmóniában fér meg egymás mellett az ősi és a modern városrész: kicsit európai, mégis kicsit keleties, ahol szépen felújított sétálóutcák és éttermek csalogatják a látogatókat. Tbiliszi utcáin sétálgatva bepillantást nyerhetünk a város történetébe, miközben felfedezhetjük az egyházi és világi építészet műalkotásait. A városnézést az óvárossal kezdjük, ahol a szűk kis utcákban lépten-nyomon gyakran ősi időkből származó látnivalókba botlunk. A XII. században alapított Metekhi templom után elsétálunk a zsinagógához, a Szioni Székesegyházhoz (VI-VII sz.), a Béke hídjához és az Ancsiszkáti templomhoz (VI. sz.). A Béke Hídja egy olasz dizájner alkotása, olyan megkapó és érdekes a formája, hogy szinte a város jelképévé vált. Ezután átmegyünk a modern városrészbe, felkeressük a Rusztaveli sugárutat, majd felmegyünk Grúzia Anyja szobrához, ahonnan leereszkedve lehetőségünk lesz a Narikala erődöt is megtekinteni. A városra legszebb kilátás az erődből nyílik. Végül felkeressük a híres kénes fürdőket, amelyeket még Alexandre Dumas is megemlít, mint a világ legjobb fürdőit. Szállás Tbiliszben (2 éj).

Szállás: Hotel Astoria 3*

3. nap: Tbiliszi vagy borkóstoló program

Szabad program Tbilisziben vagy fakultatív kirándulási lehetőség a fantasztikus grúz borok világába.

Ha szeretné egyénileg felfedezni a várost, akkor a szálloda környékén sok kiváló étterem található, ahol elfogyaszthatnak egy helyi ételkülönlegességekből álló ebédet. Felülmúlhatatlanok a friss grúz zöldségek és fűszerek, a különböző tésztaételek, házisajtok, saslikok és természetesen a grúz vörösborok. Néhány tipikus grúz étel: harcso (grúz marhahúsleves), hinkali (töltött főtt tésztabatyu), hacsapuri (sajtoslángos-féle), kazinaki (mézes, magvas édesség). Javasoljuk, hogy keressék fel a Grúz Nemzeti Múzeumot. A grúz borok feltehetően a történelem leghosszabb előzményeire tekintenek vissza, állítólag a bortermelés is a mai Grúzia területén indult meg. Még az egészen különleges betűiket is a szőlőkacsokhoz hasonlítják. Az ősi borkészítési eljárás nagyjából az alábbi: a szőlőmustot méhviasszal lezárt agyagedényekben, grúzul kvevrikben a földbe ásták, hogy ott állandó, alacsony hőmérsékleten végbemenjen az erjedés.

A fakultatív kirándulás során első megállónk Mukhrani település, ahol felkeressük Ivan Mukhranbatoni herceg birtokát. A herceg lelkesen fogott a gazdálkodásba, s ez csak fokozódott egy 1875. évben történt franciaországi látogatása, melynek során még több fortélyt és tudnivalót sajátított el a borkészítés világából. Hazaérkezése után elhatározta, hogy ősei birtokán magasabb igényeket is kielégítő bortermelésbe kezd. Borai először a Kaukázus országaiban, majd később a balti államokban, Oroszországban, Franciaországban, de később még az USA-ban is rendkívül népszerűek lettek. A herceg sikeres katonai pályafutását cserélte le a borkészítés világára, melyben munkássága során olyan elismert lett, hogy sírja Mcheta-ban, a Szvetikhoveli székesegyházban található, mely tradicionálisan uralkodói temetkezési hely. Ha kigyönyörködtük magunkat a környékben és a csodálatos épületekben, akkor lehetőségünk nyílik 3 féle bort is megkóstolni a Chateau Mukhrani borászat választékából. Utunkat Csardakhi település felé folytatjuk, ahol felkeressük Grúzia egyetlen bio borászatát. Borai nemzetközileg is elismertek és népszerűek. Legkedveltebb a Csinuri, mely egy fehér, száraz bor. A borkóstoló során első lépésként megismerkedünk a grúz szőlőpálinkával (csacsa), majd következik 2 féle bor és egy helyi finomságokból álló ebéd. Kora délután búcsút veszünk a Jago borászattól, és visszaindulunk Tbiliszbe.

4. nap: Tbiliszi – Mcheta - Gori - Uplistsikhe- Kutaisi

Utunkat Kutaiszi felé vesszük. Első megállóként  felkeressük Mcheta -t, Grúzia ősi fővárosát és vallási központját. A városnézés során megtekintjük a Dzsvari székesegyház-kolostort (VI. sz.) és a Szvetichoveli Székesegyházat (XI. sz.). A Szvetichoveli Székesegyház a grúz ortodox egyház központja és az ország második legnagyobb egyházi épülete. Folytatjuk utunkat Upliszcikhe barlangvárosa (i. e. I. sz.) felé. A sziklába vájt város az egyik legfontosabb hely Grúzia történelmében, ezen a helyen haladt át a híres Selyemút. A város több ezer éven keresztül lakott volt és több, mint 700 (lakó)helyiséget számlált. Jelenleg kb. 150 maradt belőlük. Megtekintjük az egykori lakóhelyiségeket, a borospincéket, a pékséget, az antik színházat és a középkori bazilikát. Következő állomás Gori városa, mely leginkább arról nevezetes, hogy itt született Sztálin, szülőháza ma is áll, mellette múzeum létesült, még a szovjet államfő életében – ahol mintha megállt volna az idő. A tárlaton többek között megcsodálhatjuk a magyar dolgozók által küldött Szabadság-szobor kicsinyített másolatát is. Innen továbbutazunk Kutaiszibe, ahol elfoglaljuk szállásunkat (1 éj).

Szállás: vendégház

5. nap: Kutaisi - Budapest

Kora hajnali transzfer a repülőtérre. Indulás 05:40-kor, várható érkezés Budapestre 06:55-kor.

 

UNESCO VilágörökségekJvari székesegyházSzvetichoveli Székesegyház
Programok

Ismerkedés a grúz borok világával: 19.500 Ft/fő (ebéddel és borkóstolókkal)

További információk

Előleg

Wizz Air-rel közlekedő csoportos programjaink esetében előlegként fizetendő: 
a repülőjegy díja, a részvételi díj 10%-a és az útlemondási (storno) biztosítás.

 

Várható menetrend (változhat)

Légitársaság: Wizz Air
Oda út: Budapest - Kutaisi 23:55 - 04:55 (érkezés másnap!)
Haza út: Kutaisi - Budapest 05:40 - 06:55

 

Repülőjegy - utazás Wizz Air járattal

Utasaink a fedélzetre személyenként 1 darab max. 10 kg súlyú kézipoggyászt vihetnek fel (max. 55 x 40 x 23 cm nagyságú). A kézipoggyászon felül feladható az előzetesen megrendelt és kifizetett max. 20 kg-os vagy max. 32 kg-os bőrönd is. A feladandó bőrönd mérete max. 149 × 119 × 171 cm nagyságú lehet.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy ha csak kézipoggyásszal kívánnak utazni, akkor a fedélzetre folyadékot (tusfürdő, víz, parfüm, stb.) csak az alábbiak szerint vihetnek magukkal. A fedélzeti használatra szánt folyadékot egyenként 100 milliliteres tárolóedényekben lehet szállítani. A kis tégelyeket egy maximum 1 literes űrtartalmú, átlátszó és újrazárható műanyag zacskóban kell elhelyezni. A 100 milliliternél nagyobb mennyiségű folyadékot a biztonsági személyzet elkobozza és megsemmisíti.

A Wizz Air légitársaság az utóbbi időben hangsúlyosabban felhívja a figyelmet arra, hogy nem garantált, hogy a kézipoggyászt fel lehet vinni a fedélzetre. A légitársaságtól kapott információ alapján amennyiben a kézipoggyászok részére nem marad hely a fedélzeti tárolókban, akkor a beszállásnál, a lépcsőnél kell leadniuk az utasoknak a kézipoggyászukat. A WizzAir személyzete biztosítja a lehetőséget arra, hogy az utasok a kézipoggyászukból kivegyék a személyes tárgyaikat (pl.: iratokat, pénzt, laptopot, fényképezőgépet, fedélzeten szükséges holmikat, stb.). Ezek a tárgyak az út alatt az utasoknál maradhatnak az ülés alá betéve vagy maguknál tartva.

Amennyiben az irodánknál előre megrendelt és kifizetett csomagok mérete vagy mennyisége meghaladja a Wizz Air poggyász szabályzatát, abban az esetben becsekkolásnál felár fizetendő.

Felhívjuk az utasaink figyelmét arra, hogy a Wizz Air járatain a fedélzeten ingyenes ellátás nincs, az italokért és ételekért fizetni szükséges.

 

Úti okmány

Az utazáson a hazaút dátumáig érvényes útlevéllel vagy kártyás személyi igazolvánnyal is részt lehet venni. Az utazásra azt az okiratot kell vinni, amelynek az adatait korábban megadták.

További információk 2
Az út idegenvezetője:

Thuróczy Gergely 

Irodalomtörténész, szerkesztő, fordító, rádiós műsorvezető, idegenvezető

Budapesten születtem, kisgyerekként éltem a nagy Szovjetunióban (szüleim dolgoztak kint), majd később is gyakran visszatértem eszmélésem helyszíneire. A budapesti oroszos gimnázium után Pécsett magyar-orosz-tanár szakon végeztem 1996-ban, szakdolgozatomat Bulgakovból írtam. Az orosz kultúra bűvölete meglehetősen tartósnak bizonyult esetemben, s ráadásképp a világ legnagyobb országa rengeteg természeti látnivalóval is szolgál. 
Irodalmárként elsősorban Rejtő Jenővel és kapcsolt részeivel foglalkozom, a magyar művelődéstörténet elfeledett, kevéssé kutatott szegmensei izgatnak (kabaré, ponyvairodalom, kuplék, képregény, ragtime, pesti humor stb.). Rejtőről már számtalan interjút adtam, ismeretterjesztő előadások/kiállítások kötődnek a nevemhez, de más jellegű irodalomtörténeti tanulmányokat is publikálok. Filológusként-bibliográfusként az író elfeledett-kiadatlan munkái közreadása-számbavétele körül bábáskodom. De volt szerencsém részt venni Vlagyimir Viszockij (az orosz színész-énekes, „bárd”) emlékét megidéző kiállításban is. 
A kerékpározás, fotózás, a vörösbor és a vegetáriánus koszt mindennapi kenyerem, a népzene, jazz, igényes világzene, progresszív rock is gyakran megtalál. Mozik táján is fel-feltűnök, néma kinetofonszkeccs-operettektől művészfilmen át igényes, látványos kommersz produkciókig terjed az érdeklődésem. Idegenvezetés mellett tolmácsként és műfordítóként is dolgoztam az orosz nyelvvel, hobbi gyanánt pedig orosz rockzenei/szovjet underground rádióműsort vezetek (Málenkij rockot) a pesti éterben, immáron több mint 2 évtizede.
Az orosz világnyelv – ezt könnyű és kellemes megtapasztalni, ha az egykori Szovjetunió területére téved az ember fia: Kárpátaljától a Kaukázuson és Szibérián át az orosz Távol-Keletig, Vlagyivosztokig. Orosz nyelvtudással többnyire boldogulhatunk a volt szovjet tagköztársaságokban is, épp emiatt Grúzia és Örményország a nagy kedvenc e téren. Igaz, a praktikum nyújtotta élményeket gyakran fűszerezi a helyiek bájos akcentusa és olykor sajátos grammatikája – megannyi kihívás megérteni őket... Utazóként a kalandosabb, hegyet-völgyet-folyót lábaló kiruccanásokat éppúgy kedvelem, mint a városnézés, múzeumjárás, a népi és szakrális építészet nyújtotta élményeket. Közép-európaiként Keletre mozdulva kedvemre való megtapasztalni az ottani sűrű, bonyodalmaktól sem mentes hétköznapi életet: jó dolog elvegyülni ebben a világban is.

Ismerje meg Grúziát
Az ár tartalmazza
a megadott szállást reggelivela megadott programokata transzfereketa magyar nyelvű idegenvezetést
Az ár nem tartalmazza
Wizz Air repülőjegyet illetékkelmely tartalmazza személyenként 1 db max. 10 kg max. 55 x 40 x 23 cm kézipoggyász díját kb. 68 500 Ft-tól Belépőjegyeket kb. 15 USD (helyszínen fizetendő)Útlemondási biztosítást 1,5%  EGYÉB KÖLTSÉGEKEgyágyas felár 29.000 Ft/fő Félpanziós felár14.000 Ft  / 2 alkalommax. 20 kg bőrönd feladáskb. 25.900 Ft/dbmax. 32 kg bőrönd feladáskb. 31.100 Ft/dbBBP biztosítás

Választott utazás: Hosszú hétvége Grúziában, ismerkedés a grúz borokkal | Grúzia | repülő | Időpont: 2018-10-19 – 2018-10-23 | Reggeli | Módosítás

Személyek összetétele
Kalkuláció
Szoba
Pótdíjak, illetékek és egyéb árak
Sztornó biztosítás: 0
Kalkulált részvételi díj: 0
A megrendelő elérhetőségei
Utasok adatai A megrendelő adatai másolása az 1. utashoz
Megszólítás Keresztnév Vezetéknév Születési idő (EEEEHHNN)
 
Megjegyzés:

A megrendelés elküldése az Ön részéről semmilyen kötelezettséggel nem jár! A későbbiekben felvesszük Önnel a kapcsolatot és egyeztetjük az utazás pontos paramétereit!

 
A végleges ár a dolgozónk által meg lesz erősítve. A gyermekeknek szóló kedvezmény, a gyermekeknek kínált ár csak a pótágyon megszálló gyermekekre érvényes, azaz két felnőtt és egy gyermek esetén. Ha a szállás formája apartman, stúdió, akkor az egy személynek szánt ár csak  a teljes kapacitás elfoglalásánál érvényes. Ha másként van feltüntetve, akkor ez nem érvényes.
 
Ha a honlapunkon keresztül foglal, leellenőrizzük az aktuális kapacitást a távozás és érkezés pontos időpontját, az aktuális árat és minden kötelező illetéket  és nem kötelező felár árát. Amint mindez megtörtént azonnal értesítjük Önt, megerősítjük foglalását. Ezután elküldünk minden szükséges dokumentumot mellyel véglegesítjük utazását! Fentartjuk az árak, időpontok és kötelező illetékek árának változásának jogát! Az indulás pontos idejét a légitársaságok általában 5-7 nappal a felszállás előtt véglegesítik így ezt hamarabb nem tudjuk pontosan meghatározni.

A GPS koordináták nem elérhetőek

UI