Grúzia csodái

Grúzia csodái, Grúzia, 2018-05-07, Program szerint
Grúzia csodái
Időpont:
2018-05-07 – 2018-05-12
Időpont változtatás
Időtartam:6 nap / éj
Közlekedés:repülő (-)
Ellátás:Program szerint
Utazás száma:58696031
99 000 Ft -tól ( | -0 %)

EZ AZ IDŐPONT MÁR ELKELT

Válassza a következő időpontot ittKategória: *
Szállás
Hotel
Info

[r]repülővel, közvetlen menetrend szerinti járattal

3*-os szállodában és vendégházban

3 alkalommal reggeli, 1 alkalommal vacsora

1. Az ősi alapokon nyugvó, nagyon jó állapotban megmaradt templomok egy letűnt világ hangulatát idézik.

2. A körutazás egyben egy gasztronómiai túra, a grúz ételek és italok igazán kitűnőek és méltán világhírűek.

2. Ha a világ egy olyan pontját keresik, amelyet még nem lepett el a tömegturizmus, akkor Grúzia kitűnő választás!

2 főtől garantált indulás, helyi angol nyelvű idegenvezetéssel.

A program 4 világörökségi helyszínt érint.

Gasztronómiai élmények.

Leiras
1. nap: Budapest - Kutaisi

Utazás Budapestről menetrend szerinti közvetlen Wizz Air járattal 23:45-kor, éjszaka a repülőn.

2. nap: Upliszcihe - Tbiliszi

Érkezés Kutaisibe 04:45-kor. Utazás Upliszcihebe, ahol a barlangvárost (Kr.e. I. sz.) keressük fel. A sziklába vájt város az egyik legfontosabb hely grúziai történelmében, ezen a helyen haladt át a híres Selyemút. A város több ezer éven keresztül lakott volt és több, mint 700 egységet számlált. Jelenleg kb. 150 maradt belőle. Megtekintjük az egykori lakóhelyiségeket, a borospincéket, a pékséget, az antik színházat és a középkori bazilikát. Folytatjuk utunkat Tbiliszibe. A város és környéke már az i.e. IV. évezredtől lakott. A legkorábbi írásos említés az i. sz. IV. századból származik. Jelenlegi arcát mutatva harmóniában fér el egymás mellett az ősi és a modern városrész, kicsit európai, mégis kicsit keleties, ahol szépen felújított sétálóutcák és éttermek csalogatják a látogatókat. Tbilisi utcáin sétálgatva bepillantást nyerhetünk a város történetébe, miközben felfedezhetjük az egyházi és világi építészet műalkotásait. A városnézést az óvárossal kezdjük, ahol a szűk kis utcákban lépten nyomon gyakran ősi időkből származó látnivalókba botlunk. XII. században alapított Metekhi templom után elsétálunk a zsinagógához, a Szioni Székesegyházhoz (VI-VII sz.), a Béke hídjához és az Ancsiszkáti templomhoz (VI. sz.). A Béke Hídja egy olasz dizájner alkotása, olyan megkapó és érdekes a formája, hogy szinte a város jelképévé vált. Ezután libegővel felmegyünk Grúzia Anyja szobrához, ahonnan leereszkedve lehetőségünk lesz a Nurikala erődöt (IV. sz.) is megtekinteni. A városra a legszebb kilátás az erődből nyílik. Ezután a híres kénfürdőkhöz látogatunk el, amelyeket még Alexandre Dumas is megemlít, mint a világ legjobb fürdőit. Ezután átmegyünk a modern városrészbe, sétálunk a Rusztaveli sugárúton. Szállás Tbilisziben szállodában (3 éj).

Szállás 3 éj: 3* Hotel  Astoria vagy Tiflis vagy Shine

3-4. nap: Tbiliszi

Szabadnapok Tbilisziben, így alkalom adódik arra, hogy egyénileg fedezzék fel a várost. Javasoljuk, hogy keressék fel a Grúz Nemzeti Múzeumot vagy keressék fel a kén fürdőket. Tbilisziben sok kiváló étterem található, ahol elfogyaszthatnak egy helyi ételkülönlegességekből álló ebédet. Felülmúlhatatlanok a grúz friss zöldségek és fűszerek, a különböző tészta ételek, sajtok, saslikok és természetesen a grúz vörös borok. Néhány tipikus grúz étel: harcso (grúz leves), hinkali (húsos tészta), hacsapuri (lángos-féle), kazinaki (mézes, magvas édesség). A grúz borok feltehetően a történelem legrégebbi borai, állítólag a bortermelés eredete a mai Grúziából származik. Az ősi borkészítési eljárás nagyjából az alábbi: a szőlő kipréselt levét méhviasszal lezárt agyagedényekben, grúzul kvevrikben a földbe ásták, hogy ott állandó, alacsony hőmérsékleten végbemenjen az erjedés. A sör kedvelőinek jó hír, hogy nem csak a bor, hanem a sör is nagyon ízletes!

A két nap folyamán a helyszínen, az idegenvezetőnél fakultatív programokra lehet jelentkezni. Fizetés szintén az idegenvezetőnél.
Mtcheta és Chardakhi - Mtcheta Grúzia ősi fővárosa és vallási központja. A program során felkeressük a Világörökség részéhez tartozó Jvari és Szvetichoveli székesegyházakat. Ezt követően Chardakhi falujában egy borászatot keresünk fel, ahol egy ízletes helyi ebéd mellett borkóstolási lehetőség.
Gori és Borjomi - Utazás Gori városába, mely leginkább arról nevezetes, hogy itt született Sztálin. Megtekintjük a szülőházát és a múzeumot. Következő állomásunk Upliszcihe barlangvárosa. Végül a Borjomi Nemzeti Parkot keressük fel. A park leghíresebb ´terméke´ a Borjomi ásványvíz, melyet meg is kóstolhatunk.
A grúz hadiút és Kazbegi csúcsai - A grúz hadiút a Kaukázus 2-5.000 méteres hegyei között található. Felkeressük az Ananuri erőd- és templomkomplexumot, amely csodálatos helyen, az Aragvi folyó partján fekszik. Kazbegibe érkezve egy könnyű, 2 órás sétával felérünk a Gergeti szentháromság templomhoz, ahonnan lenyűgöző látvány tárul elénk a Kazbegi csúcsaira.
David Gareja barlangváros - A program során a VI. században épült David Gareja barlangvároshoz utazunk. Elsőként a Lavra apátságot keressük fel, majd kb. 50 perc alatt felsétálunk a barlangvároshoz, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a környékre.
Bortúra a Kakheti régióba - Utunk első megállója az Alaverdi katedrális. Ezt követően a XVI. századi Gremi építészeti komplexumot tekintjük meg. Egy helyi ízekből álló ebédet követően egy gazdálkodó borospincéjét keressük fel, ahol tipikus grúz borokat kóstolhatunk meg.

5. nap: Mtcheta - Gelati kolostor - Bagrati katedrális

Reggeli után elbúcsúzunk Tbiliszitől és elindulunk Kutaisi felé. Felkeressük Mtchetat, Grúzia ősi fővárosát és vallási központját. A városnézés során megtekintjük a Jvari székesegyház-kolostort (VI. sz.) és a Szvetichoveli Székesegyházat (XI. sz.), melyek a Világörökség részei. A Szvetichoveli Székesegyház a grúz ortodox egyház központja és az ország második legnagyobb egyházi épülete. Ezt követően felkeressük a Gelati kolostort. A XII. században épült UNESCO világörökségi helyszínen számos XII-XVII. századi mozaik és falfestmény található. Majd ellátogatunk az UNESCO világörökségi listáján szereplő Bagrati katedrálishoz, melynek alapjait a XI. században tették le, nevét III. Bagrat királyról kapta. Szállás és vacsora Kutaisiben, vendégházban (1 éj).

6. nap: Kutaisi - Budapest

Kora hajnali transzfer a repülőtérre. Indulás 05:15-kor, várható érkezés Budapestre 06:25-kor.

 

UNESCO Világörökségi helyszínekJvari székesegyházSzvetichoveli SzékesegyházBagrati katedrálisGelati kolostor
Programok

Mtcheta és Chardakhi - 5 órás program, ebéddel és borkóstolással
Ára 1 fő esetén: kb. 170 USD
Ára 2 fő esetén: kb. 110 USD/fő
Ára 3 fő esetén: kb. 100 USD/fő
Ára 4-5 fő esetén: kb. 85 USD/fő
Ára 6-8 fő esetén: kb. 70 USD/fő

Gori és Borjomi - 7 órás program
Ára 1 fő esetén: kb. 155 USD
Ára 2 fő esetén: kb. 90 USD/fő
Ára 3 fő esetén: kb. 80 USD/fő
Ára 4-5 fő esetén: kb. 65 USD/fő
Ára 6-8 fő esetén: kb. 50 USD/fő

A grúz hadiút és Kazbegi csúcsai - 11 órás program
Ára 1 fő esetén: kb. 145 USD
Ára 2 fő esetén: kb. 95 USD/fő
Ára 3 fő esetén: kb. 80 USD/fő
Ára 4-5 fő esetén: kb. 70 USD/fő
Ára 6-8 fő esetén: kb. 50 USD/fő

David Gareja barlangváros - 7 órás program
Ára 1 fő esetén: kb. 130 USD
Ára 2 fő esetén: kb. 75 USD/fő
Ára 3 fő esetén: kb. 55 USD/fő
Ára 4-5 fő esetén: kb. 45 USD/fő
Ára 6-8 fő esetén: kb. 40 USD/fő

Bortúra a Kakheti régióba - 7 órás program, ebéddel és borkóstolással
Ára 1 fő esetén: kb. 160 USD
Ára 2 fő esetén: kb. 95 USD/fő
Ára 3 fő esetén: kb. 85 USD/fő
Ára 4-5 fő esetén: kb. 75 USD/fő
Ára 6-8 fő esetén: kb. 65 USD/fő

A fakultatív programokra a helyszínen, az idegenvezetőnél lehet jelentkezni. Fizetés szintén a helyszínen.
A programok díjai tartalmazzák az angol nyelvű idegenvezetést, a transzfert és a belépőjegyeket

További információk

Előleg

Wizz Air-rel közlekedő csoportos programjaink esetében előlegként fizetendő: 
a repülőjegy díja, a részvételi díj 10%-a és az útlemondási (storno) biztosítás.

 

Repülőjegy - utazás Wizz Air járattal

Az utazáshoz a repülőjegyet a Wizz Air légitársaságtól vásároljuk. A programoknál feltüntetett repülőjegy árak tájékoztató jellegűek.

A repülőjegyek jegykiállítás után nem módosíthatók és nem visszatéríthetők.

Utasaink a fedélzetre ingyenesen személyenként 1 darab kézipoggyászt vihetnek fel, mely max. 10 kg súlyú lehet és max. 55 x 40 x 23 cm nagyságú. A kézipoggyászon felül feladható az előzetesen megrendelt és kifizetett max. 20 kg-os vagy max. 32 kg-os bőrönd is. A feladandó bőrönd mérete max. 149 × 119 × 171 cm nagyságú lehet.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy ha csak kézipoggyásszal kívánnak utazni, akkor a fedélzetre folyadékot (tusfürdő, víz, parfüm, stb.) csak az alábbiak szerint vihetnek magukkal. A fedélzeti használatra szánt folyadékot egyenként 100 milliliteres tárolóedényekben lehet szállítani. A kis tégelyeket egy maximum 1 literes űrtartalmú, átlátszó és újrazárható műanyag zacskóban kell elhelyezni. A 100 milliliternél nagyobb mennyiségű folyadékot a biztonsági személyzet elkobozza és megsemmisíti.

A Wizz Air légitársaság az utóbbi időben hangsúlyosabban felhívja a figyelmet arra, hogy nem garantált, hogy a kézipoggyászt fel lehet vinni a fedélzetre. A légitársaságtól kapott információ alapján amennyiben a kézipoggyászok részére nem marad hely a fedélzeti tárolókban, akkor a beszállásnál, a lépcsőnél kell leadniuk az utasoknak a kézipoggyászukat. A WizzAir személyzete biztosítja a lehetőséget arra, hogy az utasok a kézipoggyászukból kivegyék a személyes tárgyaikat (pl.: iratokat, pénzt, laptopot, fényképezőgépet, fedélzeten szükséges holmikat, stb.). Ezek a tárgyak az út alatt az utasoknál maradhatnak az ülés alá betéve vagy maguknál tartva.

Amennyiben az irodánknál előre megrendelt és kifizetett csomagok mérete vagy mennyisége meghaladja a Wizz Air poggyász szabályzatát, abban az esetben becsekkolásnál felár fizetendő.

Felhívjuk az utasaink figyelmét arra, hogy a Wizz Air járatain a fedélzeten ingyenes ellátás nincs, az italokért és ételekért fizetni szükséges.

 

Úti okmány

Az utazáson a hazaút dátumáig érvényes útlevéllel vagy kártyás személyi igazolvánnyal is részt lehet venni. Az utazásra azt az okiratot kell vinni, amelynek az adatait korábban megadták.

További információk 2
Ismerje meg Grúziát

 

Az ár tartalmazza
a megadott szállást (Tbilisziben 3*-os szállodában, Kutaisiben vendégházakban)a megadott ellátást (3 alkalommal reggeli, 1 alkalommal vacsorát)a megadott programokata helyszíni közlekedésta helyszíni angol nyelvű idegenvezetést
Az ár nem tartalmazza
Wizz Air repülőjegyet illetékkel, mely tartalmazza személyenként 1 db max. 10 kg max. 55 x 40 x 23 cm kézipoggyász díját kb. 55 000 Ft Belépőjegyeket kb. 15 USD (helyszínen fizetendő)Útlemondási biztosítást 1,5% EGYÉB KÖLTSÉGEKBBP  biztosításmax. 20 kg bőrönd feladáskb. 24.000 Ft-tól/dbmax. 32 kg bőrönd feladáskb. 30.000 Ft-tól/db

Választott utazás: Grúzia csodái | Grúzia | repülő | Időpont: 2018-05-07 – 2018-05-12 | Program szerint | Módosítás
Az időpont megtelt, a megrendelőlap nem elérhető.

A GPS koordináták nem elérhetőek

UI