Ezerarcú Portugália

Ezerarcú Portugália, Portugália, 2018-05-19, Program szerint
Ezerarcú Portugália
Időpont:
2018-05-19 – 2018-05-27
Időpont változtatás
Időtartam:9 nap / éj
Közlekedés:repülő (Budapest)
Ellátás:Program szerint
Utazás száma:59187153
219 500 Ft -tól ( | -0 %)

EZ AZ IDŐPONT MÁR ELKELT

Válassza a következő időpontot itt


Tervezett program:


1. nap: Budapest - Lisszabon


Elrepülés Budapestről menetrend szerinti járattal Lisszabonba, Portugália. Érkezés után transzfer a szállodába. Vacsora. Szállás Lisszabonban.


 


2. nap: Lisszabon


Reggeli után városnézés Lisszabonban, mely során a nagy felfedezések korába csöppenünk: Belém-torony, ahonnan a portugál hajósok a földrajzi felfedezések korában elindultak. Felfedezők emlékműve, Április 25-e híd, Alfama középkori negyed szűk utcái, zsidó negyed, a mánuel stílusú Jeromosok kolostora Vasco da Gama síremlékével, a középkori Szent György vár. Megállunk a Portas do Solnál, ahonnan lenyűgöző kilátás a városra, majd rövid sétát teszünk a város szívében. Transzfer a szállodába. Vacsora. Szállás Lisszabonban.


 


3. nap: Lisszabon - Mafra - Sintra - Cabo de Roca - Lisszabon


Reggeli, majd Mafrába utazunk, ahol megtekintjük a Ferences rendi kolostort. Továbbutazás a romantikus kis városkába, Sintrába, mely a XIX. századtól a portugál királyok nyári székhelye, ahol felkeressük a Királyi Palotát. Ezt követően a kontinens legnyugatibb pontja, Cabo de Roca felé haladunk, amely egy sziklaszirt 140 méterrel az óceán fölött egy világítótoronnyal. Utunk tovább vezet a helyiek kedvelt tengerparti üdülővárosaiba, Cascaisba és Estorilba, ahol rövid sétát teszünk. Vacsora. Szállás Lisszabonban.


 


4. nap: Lisszabon - Évora - Fátima


Reggelit követően utazás az ország műemlékeiben gazdag városába, Évorába (az UNESCO Világörökség része). Megnézzük a román-gót stílusban épült katedrálist, a római kori Diana templomot és egy XVI. századi egyetemet. Fátimába utazunk tovább, a zarándokok városába. Vacsora. Szállás Fátima Batalha körzetében.


 


5. nap: Fátima - Porto


Reggeli után utazás Portóba. Az Avenida Boavistán, a tengerparton visz az út az ország második legnagyobb városába, amelynek történelmi központja az UNESCO Világörökség része. Városnézésünk során megtekintjük a Szent Ferenc templomot, és a Tőzsdepalotát az arab szalonnal. Végigmegyünk a Mouzinho da Silveira úton, fotóstop a gyönyörű csempéiről híres Sao Bento pályaudvarnál és meglátogatunk a Vila Nova de Gaianál egy borospincét, ahol lehetőség nyílik megkóstolni a méltán híres portói borokat. Továbbutazunk a Lajos Király hídon Porto központja felé. Vacsora. Szállás Porto körzetében.


 


6. nap: Porto - Coimbra - Tomar - Fátima


Reggeli, majd Coimbrába, az ősi egyetemi városba indulunk, ahol megnézzük Európa egyik legrégebbi és egyben az ország első, XIII. századi egyetemét. Megtekintjük az egyetemi kápolnát, a Nagytermet, és a kontinens egyik leggazdagabb, és legszebb barokk könyvtárát. Útközben fotóstop a lagúnák között, a Costa Nován. Délután Tomarban meglátogatjuk a Krisztus-rendi lovagok egykori várát és kolostorát. Vacsora. Szállás Fátimában vagy Batalha körzetében.


 


7. nap: Fatima - Názaré - Alcobaca - Obidos - Peniche


Reggeli után utazás a lenyűgöző tájakon keresztül, egy tipikus halászfaluba Názaréba, ezt követően Alcobacába, ahol megtekintjük az UNESCO Világörökség részét képező cisztercita kolostort. Itt nyugszik a legendás szerelmespár, I. Péter király és Ines de Castro, a portugál Rómeó és Júlia. Továbbutazás egy tipikus, falakkal körülvett középkori kisvárosba, Obidosba. Felkeressük a gyönyörű csempékkel, képekkel, aranyozással, fadíszítéssel díszített Mária templomot, majd folytatjuk utunkat a szörfösök paradicsomaként ismert, tengerparti Peniche-be. Vacsora. Szállás Peniche-ben.


 


8. nap: Peniche - Lisszabon ...


Reggeli, majd szabad program, pihenés a tengerparton, vásárlási lehetőség. Peniche a sziklás félszigeten épült. Hosszú, homokos strandja nagy népszerűségnek örvend. Festői kikötője, fehér szélmalmai sok művészt megihlettek, akik e tájat választják műveik témájaként. Késő délután transzfer a repülőtérre. Elrepülés az esti órákban Budapestre.


 


9. nap: ... Budapest


A menetrendtől függően hazaérkezés Budapestre.


 


Az út során érintett UNESCO Világörökségek:


-          Belém-torony


-          Sintra kulturális látképe


-          Évora történelmi központja


-          Porto történelmi központja


-          Alcobaca kolostora


 


A változtatás jogát fenntartjuk!

A 115 EUR a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány esetben ebédek), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.


 A belépők a meglátogatott helyekre a helyszínen fizetendők (kb.100-110 EUR). 


Borravaló: ajánlott 4 EUR/nap/fő


A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:


- BBP biztosítás


- közlekedés külön busszal a program szerint


- elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel


- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetőMinimum létszám: 22 fő


 

Fontos! A személyi igazolványnak vagy útlevélnek a hazaérkezésig érvényesnek kell lennie.


Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.


A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 EUR = 315 HUF; 1 USD = 275 HUF árfolyamig érvényesek.


 


Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a .  weboldalon talál.Gyáli út, Tel.: (1) 476-1100
Váci út, Tel.: (1) 465-3800 


Időjárási adatokról bővebben itt tájékozódhat:Lisszabon

Választott utazás: Ezerarcú Portugália | Portugália | repülő | Időpont: 2018-05-19 – 2018-05-27 | Program szerint | Módosítás
Az időpont megtelt, a megrendelőlap nem elérhető.

A GPS koordináták nem elérhetőek

UI