Afrikai óriáskörút szafarikkal és tengerparti pihenéssel

Utazás keresés
Ország és régió kiválasztása
Részletes keresés
Afrikai óriáskörút szafarikkal és tengerparti pihenéssel - Kenya

Afrikai óriáskörút szafarikkal és tengerparti pihenéssel

Afrikai óriáskörút szafarikkal és tengerparti pihenéssel
Közlekedés:-
Repülőtér-
Indulás:-
Ellátás:-

Tervezett program:


 


1. nap: Budapest ...


Elrepülés Budapestről egy átszállással Nairobiba. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.


 


2. nap: ... Nairobi (Kenya)


Megérkezés Kenya fővárosába, Nairobiba. Városnézés, mely során megtekintjük a főváros legfontosabb látnivalóit. Transzfer a szállodába. Vacsora. Szállás Nairobiban.


 


3. nap: Nairobi - Nakuru-tó Nemzeti Park (Lake Nakuru)


Korai reggeli, majd utazás a Nakuru-tó Nemzeti Parkba. Utunk során a Nagy-hasadékvölgy festői szintjein haladunk keresztül, hogy elérjük a madárvilágáról híres parkot. Délután vad- és madárles, mely során a flamingókon kívül jó eséllyel láthatunk leopárdot, illetve fekete és fehér orrszarvút is. Vacsora és szállás lodge-ban, a nemzeti park területén.


 


4. nap: Amboseli Nemzeti Park


Korai reggeli után utazás a hósapkás Kilimandzsáró lábánál fekvő Amboseli Nemzeti Parkba. Kenya leglátogatottabb parkja teljesen sík, füves puszta, mely főképp patás állatokban és elefántokban gazdag, de persze megtalálhatóak itt a ragadozók és dögevők is, mint például a hiénák, sakálok és keselyűk. Vacsora és szállás a nemzeti park területén.


 


5. nap: Tsavo Nemzeti Park


Reggeli, majd utazás a Tsavo Nemzeti Parkba, mely madárvilágáról és nagyméretű emlőseiről híres. A délután folyamán a nyugati park területén fekete rinocéroszok, elefántok, leopárdok, bivalyok, vízilovak és oroszlánok megfigyelésével töltjük. Vacsora és szállás a nemzeti park nyugati területén.


 


6. nap: Tsavo Nemzeti Park


Reggeli, majd folytatjuk Kenya legnagyobb és legrégebbi nemzeti parkjának, a Tsavo Nemzeti Parknak a felfedezését. Délelőtt vadles a Ngutuni Rezervátumban, délután pedig a Tsavo keleti oldalával ismerkedünk meg. Vacsora és szállás a nemzeti park keleti területén.


 


7. nap: Mombasa


Hajnalban vadles a park területén, majd reggeli. Ezt követően utazás Mombasába. Érkezés után pihenés, szabad idő a tengerparton. Vacsora és szállás Mombasában.


 


8. nap: Mombasa - Zanzibár (Tanzánia)


Reggeli után transzfer a repülőtérre és elrepülés Zanzibár szigetére. Érkezés után a szálláshely elfoglalása. Szabad program, pihenési, fürdési lehetőség. Szállás Zanzibár szigetén.


 


9. nap: Zanzibár


Reggeli a szállodában, majd egész napos szabad program, pihenési, fürdési lehetőség. Számtalan fakultatív lehetőség adódik, amennyiben időnket aktív pihenéssel szeretnénk eltölteni. Szállás Zanzibárban.


 


10. nap: Zanzibár


Reggeli a szállodában, majd egész napos szabad program, pihenési, fürdési lehetőség vagy fakultatív programlehetőség: félnapos városnézés Stone Town-ban. Zanzibár fővárosának szűk, múltat idéző utcácskái, faragott kapui, gyönyörű kikötője elfeledteti velünk, hogy Afrikában vagyunk: egy kicsit Kairó, egy kicsit Indonézia, vagy éppen Omán és egy kicsit Tanzánia (helyszínen fizetendő).Szállás Zanzibárban.


 


11. nap: Zanzibár


Reggeli a szállodában, majd egész napos szabad program, pihenési, fürdési lehetőség. Számtalan fakultatív lehetőség adódik, amennyiben időnket aktív pihenéssel szeretnénk eltölteni. Szállás Zanzibárban.


 


12. nap: Zanzibár ...


Reggeli a szállodában, majd a szállodai szobák elhagyását követően katamaránnal átmenetel Dar es Salaaman városába, mely Tanzánia régi fővárosa. Városnézés autóbusszal és gyalogosan. Ezt követően vacsora és transzfer a repülőtérre. Hazarepülés menetrend szerinti járattal, átszállással Budapestre. Étkezések és éjszakázás a gépen.


 


13. nap: ... Budapest


Érkezés Budapestre.


Az út során érintett UNESCO Világörökségek:
-          Stone Town


-          Kenyai tórendszer


 


A változtatás jogát fenntartjuk!A 275 USD a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek),  az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.


 


Borravaló ajánlott: 4 USD/nap/fő
A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:


-        BBP biztosítás


-        közlekedés külön busszal, hajóval


-       elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, lodge-okban kétágyas, fürdőszobás szobákban, reggelivel


-        magyar nyelvű idegenvezető az út során


Minimum létszám: 18 fő


Figyelem! Ezen programunk fizetési és lemondási feltételei az Általános Szerződési Feltételekben leírtaktól eltérnek. Az út költségét nem két, hanem három részletben kell befizetni.


Fizetési ütemezés:


I. részlet:       előleg jelentkezéskor (a végösszeg 30%-a)


II. részlet:      kb. 60 nappal indulás előtt (a végösszeg 20%-a)


III. részlet:     fennmaradó összeg - kb. 30 nappal az út indulása előtt


 


Egészségügyi előírás: A sárgaláz elleni védőoltás kötelező! A  malária elleni tabletta szedése nem kötelező. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu  weboldalon talál.Gyáli út, Tel.: (1) 476-1100
Váci út, Tel.: (1) 465-3800

 


Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezést követően 6 hónapig még érvényesnek kell lennie, és minimum 3 üres oldalnak kell benne lennie!


A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 EUR = 315 Ft, 1 USD = 290 Ft árfolyamig érvényesek.Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, de más áron és más szolgáltatásokkal.

 Időjárási adatokról bővebben itt tájékozódhat:Addisz Abeba
Bahir Dar


A GPS koordináták nem elérhetőek